Tuesday, February 28, 2012

Κίνα: Η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου πριν το 2030

Αυτό μεταδίδει το CNBC, επικαλούμενο έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας...
Στην έκθεση εκτιμάται πως η Κίνα βρίσκεται κοντά σε σημείο καμπής για την οικονομική της ανάπτυξη, ενώ απευθύνεται έκκληση στο Πεκίνο και τους νέους ηγέτες του να ανατρέψουν τη δομή της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου προκειμένου να συνεχιστεί η αύξηση των εσόδων και της παραγωγικότητας τα επόμενα χρόνια.



Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Robert Zoellicκ, παρουσιάζοντας την έκθεση “China 2030 Report” ανέφερε χαρακτηριστικά, «Όπως γνωρίζουν οι ηγέτες της Κίνας, το τρέχον μοντέλο ανάπτυξης της χώρας δεν είναι βιώσιμο».

Στην έκθεση υπάρχουν έξι ευρείες συστάσεις προς το Πεκίνο: να ενισχύσει μια οικονομία που θα βασίζεται στην αγορά, να προωθήσει την καινοτομία, να ακολουθήσει την «πράσινη» ανάπτυξη, να παράσχει κοινωνική ασφάλιση σε όλους, να βελτιώσει το δημοσιονομικό σύστημα και να αναζητήσει αμοιβαία συμφέρουσες σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο.



Επίσης, συστήνεται στην Κίνα να εμπορευματοποιήσει τις τράπεζες και να επιτρέψει τον καθορισμό των επιτοκίων από τις αγορές, να αναπτύξει τον ιδιωτικό τομέα της, να προστατέψει τα δικαιώματα των αγροτών και να μειώσει την εξάρτηση των τοπικών κυβερνήσεων στα έσοδα από τη γη.



Όπως αναφέρεται στην έκθεση, το αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών, θα ήταν μια Κίνα που θα ήταν κοινωνικά πιο σταθερή και ίση σε ότι αφορά την διανομή του πλούτου, θα εξαρτιόταν λιγότερο από τις εξαγωγές και τις επενδύσεις για την οικονομική της ανάπτυξη, και περισσότερο στην εγχώρια κατανάλωση.


ka-business.gr



ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment