Sunday, February 12, 2012

25 χρόνια φυλάκιση σε σάτυρο πατέρα που βίασε δύο ανήλικα κοριτσάκια

Οσοι ασελγούν σε βάρος παιδιών θέτουν εαυτούς εκτός της ελεύθερης
ανθρώπινης κοινωνίας, επεσήμανε χθες το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, καταδικάζοντας σε φυλάκιση 25 χρόνων 44χρονο παντρεμένο και πατέρα δύο ενηλίκων παιδιών, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή σε κατηγορίες βιασμού δύο κοριτσιών ηλικίας 6 και 8 χρονών αντίστοιχα και...
άσεμνων επιθέσεων σε βάρος άλλων έξι κοριτσιών, ηλικίας μεταξύ 8 και 11 χρονών.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο κατηγορούμενος διέμενε με την αλλοδαπή σύζυγο του σε χωριό και είχε 4 σκυλάκια, που αποτελούσαν τον πόλο έλξης για τα παιδιά της γειτονιάς που επισκέπτονταν το σπίτι του κατηγορούμενου για να παίξουν με αυτά.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με την απόφαση του Κακουργιοδικείου, εξέλαβε τις επισκέψεις των ανήλικων κοριτσιών στο σπίτι του για να παίζουν με τα σκυλάκια ως ευκαιρία να ασελγήσει βάναυσα σε δύο από αυτά και να επιδίδεται σε άσεμνες επιθέσεις, κάθε φορ

Το Μάρτιο του 2010 δύο κοριτσάκια 6 και 8 χρονών ενώ έπαιζαν με τα σκυλάκια στην αυλή του σπιτιού του κατηγορούμενου, ανέβηκαν στο ανώγειο για να φέρουν πίσω ένα σκυλάκι που τους ξέφυγε. Ο κατηγορούμενος ακολούθησε τα κοριτσάκια, τα έγδυσε και τα κακοποίησε σεξουαλικά. Περαιτέρω την εξάχρονη την κακοποίησε σεξουαλικά ακόμα δύο φορές σε άλλες περιπτώσεις.

Ο κατηγορούμενος δεν περιορίστηκε στα δύο αυτά κοριτσάκια, αλλά σε μια περίοδο τριών μηνών επιτέθηκε άσεμνα και σε άλλα έξι κοριτσάκια, ηλικίας μεταξύ 8 και 11 χρονών. Τον 44χρονο κατάγγειλε στους γονείς της μια εντεκάχρονη που έπεσε και αυτή θύμα του.

Επιβάλλοντας την πιο ψηλή ποινή στην ιστορία της Κυπριακής Δικαιοσύνης για τέτοιου είδους εγκλήματα, οι τρεις Δικαστές Μιχάλης Χριστοδούλου (Πρόεδρος) Αλέξανδρος Παναγιώτου και Σταύρος Σταύρου, αφού τόνισαν πως η περίπτωση αυτή κατατάσσεται στις πλέον σοβαρές υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης και ομαδικής σεξουαλικής παρενόχλησης παιδιών, πρόσθεσαν ότι πρόκειται για περίπτωση εκδήλωσης αρρωστημένων και επικίνδυνων σεξουαλικών ορέξεων, οι οποίες στρέφονται όχι μόνο εναντίον των πλέον αθώων και ανυπεράσπιστων μελών μιας κοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα και εναντίον των οικογενειών τους και της κοινωνίας γενικότερα.

Ως Δικαστήριο, υπογράμμισαν οι τρεις Δικαστές, αλλά και ως άνθρωποι και γονείς που ανησυχούν ιδιαίτερα για ό,τι μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε παιδί από ανθρωπόμορφους σάτυρους, είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι έναντι όσων κακοποιούν παιδιά και έχουμε την πεποίθηση ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η κοινωνία δικαιούται να έχει την απαίτηση αυστηρής τιμωρίας των εγκληματιών που έχουν στο στόχαστρο τους ανυπεράσπιστα μέλη της.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με την απόφαση του Κακουργιοδικείου, εξέλαβε τις επισκέψεις των ανήλικων κοριτσιών στο σπίτι του για να παίζουν με τα σκυλάκια ως ευκαιρία να ασελγήσει βάναυσα σε δύο από αυτά και να επιδίδεται σε άσεμνες επιθέσεις, κάθε φορά που του δινόταν η ευκαιρία στα υπόλοιπα. Και όλα αυτά με πλήρη αδιαφορία για τις συνέπειες των ανουσιουργημάτων του στα παιδιά, τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΥ

Τα αισθήματα αποτροπιασμού, αηδίας και βδελυγμίας που προκαλούν οι πράξεις που περιγράφηκαν, σύμφωνα πάντα με τους τρεις Δικαστές, ωχριούν κατά την άποψη τους στα όσα έπραξε ο κατηγορούμενος εναντίον της εξάχρονης και οκτάχρονης, τις οποίες βίασε και τις δύο ταυτόχρονα. Υπέρ του κατηγορούμενου λήφθηκαν υπόψη το λευκό του ποινικό μητρώο, η παραδοχή του ότι μεγάλωσε σε ένα προβληματικό περιβάλλον και η λαγωχειλία του που τον έκανε να αισθάνεται διαχρονικά απόρριψη, η οποία διαμόρφωσε ουσιαστικά ένα αποκομμένο άτομο από την κοινωνία.
himaira




ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment