Monday, February 27, 2012

Χωριό πωλείται προς 300.000 ευρώ

Το μικρό γαλατικό χωριό Saint-Nicolas-Kempf, της περιοχής Limousin
, απέχει 40 χιλιόμετρα από την πόλη Λιμόζ, δυτικά της Γαλλίας, και την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε η δημοπρασία του με τιμή εκκίνησης 300.000 ευρώ!

Στις δόξες του το μικρό χωριό φιλοξενούσε τουλάχιστον…

2.000 κατοίκους, ωστόσο η εγκατάλειψη της υπαίθρου για τα αστικά κέντρα άφησε την περιοχή ερημωμένη.



Από τη δεκαετία του 1970 διάφοροι ιδιοκτήτες προσπάθησαν να αναπτερώσουν το «ηθικό» του οικισμού χωρίς επιτυχία.



Η τελευταία απόπειρα έγινε από ένα ζευγάρι Γάλλων στην αρχή της δεκαετίας του 1990 που θέλησαν να δημιουργήσουν ξενοδοχειακά συγκροτήματα και εγκαταστάσεις, εντούτοις δεν τα κατάφεραν.

Οι θαρραλέοι ιδιοκτήτες χρεοκόπησαν το 2008 και όλοι οι κάτοικοι εγκατέλειψαν το χωριό.

Οι ιδιοκτήτες είχαν λάβει δάνειο από την Credit Agricole, το οποίο δεν κατάφεραν φυσικά να ξεπληρώσουν κι έτσι η γαλλική τράπεζα κατάσχεσε την έκταση, προχωρώντας σε πλειστηριασμό.

Ο οικισμός περιλαμβάνει 19 κτίρια, στάβλους και αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως γήπεδα του τένις και πισίνα.



Μπορεί η παλιά του αίγλη να έχει χαθεί από καιρό και πλέον να θυμίζει πόλη-φάντασμα, αλλά οι ντόπιοι θυμούνται ακόμη την ατμόσφαιρα του χωριού τους και τα φεστιβάλ της πόλης που πραγματοποιούνταν ως το 1960.



Όλα αυτά τα χρόνια υπέστη βανδαλισμούς, λεηλασίες και έγινε το στέκι ληστών και καταληψιών. Στη δημοπρασία, το ενδιαφέρον της έδειξε η γειτονική τοπική κοινότητα, όμως η τιμή είναι ασύμφορη, καθώς η αγορά του αναμένεται να ξεπεράσει τις 330.000 ευρώ, όταν μάλιστα ότι η ανακαίνιση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων θα κοστίσει ίσως και περισσότερο από την ίδια έκταση.



Ο δήμαρχος του Σεν Νικολά δεν παρευρέθηκε στη δημοπρασία της Δευτέρας, εντούτοις το δικαστήριο της Λιμόζ επισήμανε πως θα υπάρξει διορία δέκα ημερών για να βρεθεί αγοραστής, ειδάλλως η περιουσία θα παραμείνει στην ιδιοκτησία της Credit Agricole.



greekznews

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment