Monday, February 27, 2012

5 χωριά για fit-ικές δραστηριότητες

Η εκδρομή για τον κάθε έναν από εμάς συνδέεται με διαφορετικές έννοιες
:

Χαλάρωση, βόλτα στη φύση, καλό φαγητό, extreme ή λιγότερο extreme δραστηριότητες.

Για τους περισσότερους, ωστόσο, η ιδανική εκδρομή είναι αυτή που συνδυάζει όλα τα παραπάνω και διανθίζεται με πρωτόγνωρες, διασκεδαστικές, παρεΐστικες στιγμές παιχνιδιού και γέλιου.....



Στη Ζαρούχλα για ποδήλατο

Σε απόσταση μόλις δύο ωρών από την Αθήνα, ακριβώς πάνω από την Ακράτα, μας περιμένει ένα μικρό, γραφικό χωριό ανέγγιχτο σχεδόν από την άστατη τουριστική ανάπτυξη. Η Ζαρούχλα, τοποθετημένη σε ένα πανέμορφο ορεινό τοπίο, περικυκλωμένη από δάση, βουνά και λίμνες εκπλήσσει όποιον την επισκέπτεται πρώτη φορά.

Για τους λάτρεις των off-road ποδηλατικών διαδρομών και της ορεινής ποδηλασίας η ευρύτερη περιοχή Ζαρούχλας-Φενεού αποτελεί πρόκληση. Κίνητρά τους το παρθένο αλπικό τοπίο αλλά και οι ενδιαφέρουσες στάσεις που μπορούν να κάνουν. Πιο συγκεκριμένα, προτείνουμε δύο διαδρομές:

Οι λιγότερο έμπειροι μπορούν απλά να βολτάρουν μέσα στη Ζαρούχλα, να κατηφορίσουν προς τη λίμνη Τσιβλού (περίπου 10χλμ) ή να ανηφορίσουν για μόλις ένα χιλιόμετρο προς το υπέροχο δάσος που βρίσκεται δίπλα στο χωριό.

Οι πιο έμπειροι μπορούν να ξεκινήσουν από τη Ζαρούχλα, να ανηφορίσουν προς το Μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου για γλυκό του κουταλιού, πριν καταλήξουν στην καταγάλανη λίμνη Δόξα και από εκεί στο χωριό Φενεός. Όλη η διαδρομή, με την περίμετρο της λίμνης υπολογίζεται περί τα 45-50χλμ και ο δρόμος είναι σε αρκετά σημεία κακοτράχαλος. Περισσότερες πληροφορίες για την ακριβή διαδρομή καθώς και χάρτη θα σας δώσουν οι επιχειρηματίες της περιοχής, ωστόσο θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα χιόνια αυτή την εποχή θα σας επιτρέψουν να κινηθείτε από το ένα χωριό προς το άλλο.

Προσοχή: Ο ανηφορικός δρόμος από Ακράτα προς Ζαρούχλα έχει καταρρεύσει, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την διαδρομή από το χωριό Πύργος ή από Εγίρα.



Στη Δημητσάνα για rafting

Από τα πλέον παραδοσιακά, πεντάμορφα χωριά της Πελοποννήσου, η Δημητσάνα δεσπόζει στην πλαγιά του Μαινάλου βρέχοντας τα πόδια της στον παγωμένο, ορμητικό Λούσιο. Εκεί θα σπεύσουν οι τολμηροί που αναζητούν έντονες συγκινήσεις rafting ή καγιάκ, αλλά και πεζοπορία και εξερευνήσεις στις όχθες του ποταμού. Ενημερωθείτε, ωστόσο, έγκαιρα για την κατάσταση του ποταμού αυτή την εποχή και για το αν ο καιρός επιτρέπει κατάβαση.

Περισσότερες πληροφορίες για τα οργανωμένα προγράμματα rafting στον Λούσιο -και γενικώς στην ορεινή Αρκαδία. Κατά τα άλλα, κατά τη διαμονή σας στη Δημητσάνα έχετε την δυνατότητα να βολτάρετε στα πέτρινα, στενά καλντερίμια, να επισκεφθείτε το Μουσείο Υδροκίνησης και φυσικά να χαλαρώσετε στα ατμοσφαιρικά καφέ του χωριού.



Στη λίμνη Πλαστήρα για ιππασία

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να περιηγηθείτε στην εκπληκτική -αλλά και τεράστια- λίμνη Πλαστήρα από την ιππασία. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή, που το τοπίο θα είναι χιονισμένο, η εμπειρία του καλπασμού δίπλα στις παγωμένες όχθες θα είναι ασύγκριτη. Για να προγραμματίσετε την ιππική σας βόλτα θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποια από τις οργανωμένες φάρμες που βρίσκονται ανάμεσα στα χωριά Μορφοβούνι και Καλύβια Πεζούλας.Κατά τα άλλα, κατά τη διαμονή σας στην περιοχή αξίζει, με το αυτοκίνητο αυτή τη φορά, να κατευθυνθείτε προς τη Νεράϊδα, ένα μαγευτικό χωριό, πνιγμένο στα έλατα με μοναδική θέα στη λίμνη, και από εκεί να βρεθείτε στο Νεοχώρι, ένα σχετικά τουριστικό χωριό με τον εντυπωσιακό Βοτανικό Κήπο.



Στον Όλυμπο για trekking

Για να προγραμματίσετε την πεζοπορική και ορειβατική σας εκδρομή στον Όλυμπο θα χρειαστεί να περιμένετε μερικούς μήνες, μέχρι τουλάχιστον να λειώσουν τα χιόνια στο βουνό και να είναι ασφαλής η ανάβασή σας σε αυτό.Όσοι έχουν πραγματοποιήσει την ανάβαση στον Όλυμπο μιλούν για μία αξέχαστη εμπειρία, με έντονη κούραση η οποία αποζημιώνεται όμως πλήρως από τις φανταστικές διαδρομές, την συγκλονιστική ομορφιά του τοπίου και το δέος που νιώθει κανείς όταν πλέον φτάνει στην κορυφή.Ωστόσο, ακόμα και αν βρεθείτε αυτή την εποχή στον Όλυμπο, μπορείτε να δοκιμάσετε πεζοπορία στο Λιτόχωρο, ή ακόμα και να κατευθυνθείτε, εφόσον το επιτρέπει ο καιρός, προς το φαράγγι του Ενιπέα.



Στα Τζουμέρκα για τοξοβολία

Στα Τζουμέρκα αξίζει να βρεθείτε για αμέτρητους λόγους, με την τοξοβολία να αποτελεί έναν μόνο από αυτούς. Με ορμητήριο τον Κέδρο έχετε την δυνατότητα να συμμετέχετε σε διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως trekking, rafting, ιππασία, rappel και, φυσικά, τοξοβολία. Κατά τα άλλα, η περιοχή προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες στα χιλιάδες καταπράσινα μονοπάτια, με φόντο πέτρινα γεφύρια και ανέγγιχτους από τον χρόνο οικισμούς. Στα must των αξιοθέατων περιλαμβάνεται η λαξευμένη σε βράχο Μονή Κηπίνας κοντά στους Καλαρρύτες, καθώς και το εντυπωσιακό Σπήλαιο της Ανεμότρυπας, λίγο έξω από τα Πράμαντα.


in2life.gr



ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment