Friday, February 3, 2012

Σε δημοπρασία σμαράγδι 57.500 καρατίων!

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σμαράγδι του κόσμου
Το μεγαλύτερο σμαράγδι που βρέθηκε ποτέ θα τεθεί σε δημοπρασία και η αξία του αναμένεται να φτάσει τα 1,15 εκατομμύρια δολάρια.
Ο πολύτιμος λίθος των 57.500 καρατίων και με μέγεθος όσο ένα καρπούζι, αναμένεται να βγει σήμερα στο σφυρί υπό τη διεύθυνση της Western Star Auctions στη Βρετανική Κολομβία.



Το αυτοφυές ορυκτό, το οποίο ονομάστηκε Teodora, βρέθηκε στη Βραζιλία και η κατεργασία του έλαβε χώρα στην Ινδία. Έπειτα, το αγόρασε ο συλλέκτης σπάνιων ορυκτών, Reagan Reaney, στο Κάλγκαρι. Ωστόσο, υπάρχουν αμφιβολίες για τη γνησιότητα του σμαραγδιού.



«Είμαι σίγουρος ότι το πέτρωμα περιέχει σμαράγδι, αλλά δεν είμαι σίγουρος εάν πρόκειται για ατόφιο σμαράγδι», δηλώνει ο γεωλόγος, Jeff Nechka, που έχει αναλάβει την εκτίμηση του πολύτιμου λίθου.



Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι ένα μέρος του πετρώματος έχει βαφεί και επομένως μπορεί να πρόκειται για απάτη. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να πρόκειται για φυσικό χρώμα και απλά αυτό το πέτρωμα να μοιάζει αρκετά με σμαράγδι.



Παρά τις αμφιβολίες σχετικά με τη γνησιότητά του, οι γεωλόγοι υποστηρίζουν ότι η πέτρα έχει τιμολογηθεί ανάλογα. «Εάν ήταν ατόφιο σμαράγδι, τότε η τιμή του θα ήταν 10 ή 20 φορές υψηλότερη», ισχυρίζονται.



Ο Regan Reaney, ο συλλέκτης και χονδρέμπορος που πουλάει τη πέτρα, τονίζει ότι όποιος έχει αμφιβολίες για το σμαράγδι, είναι ευπρόσδεκτος στο κατάστημα να το εξετάσει.


«Είναι 100% αυτό που λέμε ότι είναι. Γνωρίζουμε ότι στο πέτρωμα εμπεριέχεται σμαράγδι, αλλά δεν ξέρουμε πόσο. Το μέγεθός του το κάνει ξεχωριστό», δηλώνει ο πωλητής.



Εάν ο λίθος δεν πωληθεί, τότε θα σταλεί στο Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.



newsbeast.gr






ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment