Monday, February 27, 2012

Αντιμετωπίστε τον πονόλαιμο με 5 απλές λύσεις

Κοινό σύμπτωμα της εποχιακής γρίπης και της ίωσης είναι ο βήχας.
Ένα κατά τ΄ άλλα απλό -όσο και σύνηθες- σύμπτωμα...που μας δυσκολεύει στην ομιλία και την κατάποση, ενώ μας κάνει αρκούντως… γκρινιάρηδες. Για να αποφύγουμε τα φαρμακευτικά σκευάσματα, ή αν πρόκειται για τα παιδιά μας, μπορούμε να δοκιμάσουμε τις εξής εναλλακτικές λύσεις:

• Μέλι

Το πώς μας το μέλι βοηθά δεν είναι πλήρως κατανοητό, αλλά φαίνεται πώς μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη ανθεκτικών, στα αντιβιοτικά, βακτηρίων. Για να καταπραΰνετε τον πονόλαιμο, προσθέστε μια-δυο κουταλιές της σούπας μέλι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.

• Κάντε γαργάρες

Το αλάτι εξωθεί νερό από τις κυτταρικές μεμβράνες και μειώνει αποτελεσματικά το οίδημα και τη φλεγμονή, ανακουφίζοντας προσωρινά τον πονόλαιμό σας. Δοκιμάστε να προσθέσετε μισό έως ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και κάντε γαργάρες με αυτό, τουλάχιστον μία φορά κάθε ώρα. Παρόμοια δράση φαίνεται πως έχουν οι γαργάρες με ένα μίγμα (χλιαρού) χαμομηλιού με 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα.

• Πιείτε πράσινο τσάι

Μια μελέτη του 2007 έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που έλαβαν εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού είχαν βελτιωμένη ανοσολογική απάντηση, διότι παρήγαγαν περισσότερη ιντερφερόνη για την καταπολέμηση του ιού. Η επίδραση των θερμών υγρών στον πονόλαιμο, θεωρείται άλλωστε ευεργετική. Καλύτερα ακόμα, προσθέστε λίγο μέλι στο πράσινο τσάι σας!

• Δοκιμάστε το μηλίτη

Δεν υπάρχει ακόμα επιστημονική απόδειξη για το πώς λειτουργεί, αλλά πολλοί άνθρωποι απλώς ορκίζονται σε αυτό! Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, κάντε γαργάρα, και καταπιείτε.

• Βιταμίνη D

Μια μελέτη του 2007 διαπίστωσε ότι άτομα που λαμβάνουν καθημερινά βιταμίνη D (σε συμπληρώματα) είχαν 3 φορές λιγότερες πιθανότητες να αναφέρουν συμπτώματα γρίπης. Για το λόγο αυτό, προσθέστε περισσότερα γαλακτοκομικά (γάλα και γιαούρτι) κατά τη διάρκεια του χειμώνα, για εσάς και τα παιδιά σας.

Σημείωση: Εάν ο πονόλαιμος, ή τα συμπτώματα της γρίπης, διαρκέσουν περισσότερο από 3 ημέρες, απευθυνθείτε στο ιατρό σας.



tromaktiko

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment