Sunday, February 5, 2012

6 τρόποι για να βγάλετε καλύτερες φωτογραφίες...

Η φωτογραφια είναι ένα χόμπι το οποίο ...πολύ εύκολα μπορεί να «φάει» όλο τον ελεύθερό σας χρόνο
. Οι περισσότεροι, όταν ξεκινούν...
με την φωτογραφια, αφιερώνουν πολλές ώρες προσπαθώντας να μάθουν πώς να τραβήξουν καλυτερεςφωτογραφιες, αντάξιες αυτών μεγάλων φωτογράφων.
Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικές συμβουλές για το πώς να τραβήξετε καλυτερες φωτογραφιες και για το πώς να αποφύγετε τα λάθη που κάνουν οι αρχάριοι.

Κρατήστε σταθερή τη φωτογραφική μηχανή


Πολλές φορές τραβήξατε ένα όμορφο σκηνικό και μετά είδατε στον υπολογιστή σας ότι η φωτογραφία ήταν κουνημένη ή θολή. Για να το αποφύγετε αυτό, θα πρέπει να κρατήσετε τη φωτογραφική μηχανή σταθερή την ώρα που τραβάτε τη φωτογραφία. Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά, τα χέρια κοντά στο σώμα σας και να ρυθμίσετε την εστίαση μέχρι η εικόνα που θέλετε να τραβήξετε να είναι απόλυτα ευκρινείς. Τα τρίποδα βοηθούν πάρα πολύ ειδικά σε νυχτερινές φωτογραφίες.

Ελέγξτε το φόντο πρωτού τραβήξετε τη φωτογραφία


Κοιτάξτε να δείτε αν έχετε ένα καθαρό φόντο πριν από τη λήψη μιας φωτογραφίας. Αποφύγετε τα φόντα που μπορούν να πάρουν την προσοχή από το αντικείμενο που θέλετε να φωτογραφίσετε. Π.χ. αν έχεις αρκετό κόσμο στο φόντο ή πολλά αντικείμενα, καλό θα ήταν είτε να μετακινήσετε το θέμα σας ή να αλλάξετε την οπτική γωνία που τραβάτε την φωτογραφία για να αποφευχθούν τα επιπλέον αντικείμενα.

Αναρωτηθείτε γιατί τραβάτε τη συγκεκριμένη φωτογραφία


Αν δείτε ένα σπίτι που σας αρέσει και θέλετε να τραβήξετε μία φωτογραφία του, επικεντρωθείτε στους λόγους για τους οποίους θέλετε να το φωτογραφήσετε. Αν π.χ. σας αρέσει η πόρτα του ή κάποιο σημείο του, μην βγαλετε όλο το σπίτι αλλά το συγκεκριμένο σημείο που σας αρέσει. Έτσι αντί για μία γενική εικόνα όπου θα πρέπει να κάνετε μεγέθυνση για να δείτε το κομμάτι που σας αρέσει, θα έχετε μία φωτογραφία μόνο με το συγκεκριμένο κομμάτι.

Να έχετε πάντα μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι


Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα εμφανιστεί η ευκαιρία για να τραβήξεις την τέλεια φωτογραφία. Π.χ. αν δείτε ένα τέλειο ηλιοβασίλεμα, μετά θα το μετανιώσετε που δεν είχατε μία κάμερα μαζί σας για να το καταγράψετε…

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το φωτισμό


Ο λάθος φωτισμός μπορεί να καταστρέψει μια φωτογραφία. Πάντα να ελέγχεται τον φωτισμό πρωτού τραβήξετε μία φωτογραφία. Σε καμία περίπτωση μην τραβήξετε ένα αντικείμενο με τον ήλιο από πίσω του. Αν θέλετε να τραβήξετε ένα ηλιοβασίλεμα, χρησιμοποιήστε την ειδική λειτουργία της μηχανής για καλύτερα αποτελέσματα. Αν τραβήξετε μία φωτογραφία το βράδυ, φροντίστε ο φωτισμός να είναι επαρκής, ή αυξήστε τον χρόνο που θα είναι ανοικτό το κλείστρο και τοποθετήστε τη φωτογραφική μηχανή πάνω σε ένα τρίποδο.

Να είστε δημιουργικοί

Αυτός είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για τη λήψη καλύτερων φωτογραφιών. Ακόμα και να ακολουθήσετε πιστά τις παραπάνω συμβουλές, η δημιουργικότητά σας είναι αυτή που θα κάνει τη φωτογραφία σας να ξεχωρίζει. Μετά τη λήψη της φωτογραφίας, δοκιμάστε να τραβήξετε πάλι το ίδιο θέμα από διαφορετικές γωνίες ή με διαφορετικές ρυθμίσεις της κάμερας. «Παίξτε» με το θέμα σας και ποτέ δεν ξέρετε… μπορεί το αποτέλεσμα να είναι τόσο εντυπωσιακό που ακόμα και εσείς οι ίδιοι να εντυπωσιαστείτε.
bloglines.gr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment