Wednesday, February 29, 2012

Ρουμανία: Βοσκός άνεργος στα 95!

Είναι 95 ετών, βοσκός στο επάγγελμα και μόλις πριν από έναν μήνα έβγαλε κάρτα ανεργίας
, καθώς απολύθηκε, για πρώτη φορά έπειτα από 70 χρόνια εργασίας, από τον ιδιοκτήτη του κοπαδιού προβάτων που πρόσεχε.



Ο Στέφαν Γκρόσου, .....

στην επαρχία Χουντενοάρα της κεντρικής Ρουμανίας, απευθύνθηκε στην τοπική υπηρεσία απασχόλησης για να λάβει το επίδομα ανεργίας.



Αν και, όπως δήλωσε, οι υπάλληλοι έμειναν έκπληκτοι αφού για πρώτη φορά συναντούσαν 95χρονο που είχε 70 χρόνια προϋπηρεσίας σε φύλαξη... κοπαδιών προβάτων, τελικά τον εξυπηρέτησαν και έλαβε το επίδομα, ύψους περίπου 100 ευρώ για κάθε μήνα.



Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος ότι τον ερχόμενο Απρίλιο θα επιστρέψει στα βουνά μαζί με το αγαπημένο του... κοπάδι προβάτων, ενώ την αισιοδοξία του φαίνεται να «μοιράζονται» και εκατοντάδες άλλοι βοσκοί στη Ρουμανία, αφού στη χώρα καταγράφηκε από το 2007 και έπειτα σημαντική αύξηση του αριθμού των κοπαδιών προβάτων.



Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων «Agerpres», ο αριθμός των μονάδων (προβάτων) ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια, κατατάσσοντας τη Ρουμανία στην τρίτη θέση στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (έπειτα από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία).



Η κτηνοτροφία στη Ρουμανία κατέχει σημαντική θέση στη γεωργική οικονομία.



Σε ορισμένες περιοχές της κεντρικής Ρουμανίας, όπως για παράδειγμα στο Μοτσάνι και στο Σάτσελε, υπάρχουν κοινότητες τα μέλη των οποίων είναι κτηνοτρόφοι και ασχολούνται, κυρίως, με την εκτροφή προβάτων.



Επιπλέον, σε περιοχές όπως οι επαρχίες Άλμπα, Μπιστρίτα-Νάσαουντ και Μοτσανιμέα, υπάρχουν κοινότητες κτηνοτρόφων που ασχολούνται περισσότερο με την εκτροφή βοοειδών, επισημαίνεται στο σχετικό τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου.

www.nooz.gr



ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment