Saturday, February 25, 2012

Χωριό πωλείται όπως είναι… επιπλωμένο!

Χωριό πωλείται όπως είναι… επιπλωμένο!
Ένα ειδυλλιακό χωριό της γαλλικής επαρχίας στην περιοχή Limousin βγαίνει… στο σφυρί...


20 περίπου κατοικίες, δημοτικά κτίρια, καταστήματα αλλά και τα χωράφια και οι στάβλοι του χωριού Courbefy πωλούνται λόγω οικονομικής κρίσης!







Η ιστορία έχει ως εξής: Το χωριουδάκι βρίσκεται μόλις 30 μίλια μακριά από την πόλη Λιμόζ και συνδέεται σιδηροδρομικώς με το Παρίσι, ενώ αποτελεί ένα από τα ωραιότερα παραδοσιακά χωριά της γαλλικής επαρχίας.







Σε αυτό ζούσαν περίπου 200 οικογένειες, που ασχολούνταν κυρίως με την κτηνοτροφία και τη γεωργία, ενώ από το 1970 και μετά πολλοί ήταν αυτοί που το εγκατέλειψαν, αναζητώντας την τύχη του στη βιομηχανία των μεγαλουπόλεων.







Σιγά σιγά το χωριό παρήκμαζε, με αποτέλεσμα το 1990 να έχουν μείνει λίγοι κάτοικοι. Μια προσπάθεια που έγινε στις αρχές της δεκαετίας για τη σωτηρία του και αφορούσε στη «μεταμόρφωσή» του σε παραθεριστικό θέρετρο με ξενοδοχεία και εστιατόρια, έπεσε στο κενό!







Έτσι όλα οδήγησαν στην ολοκληρωτική ερήμωσή του και στην ανάγκη της παράδοξης (η αλήθεια είναι) πώλησής του! Ακόμη και τα ερείπια ενός κάστρου που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή και χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα αλλά και ένας αρχαίος ναός συμπερολαμβάνονται στο… πωλητήριο, μήπως και ανέβει η προσφορά!







Αξίζει να σημειώσουμε ότι καμία πρόταση δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, κανείς επίδοξος αγοραστής δεν υπάρχει… Όσοι πιστοί προσέλθετε, λοιπόν, για να αποκτήσετε ένα ωραιότατο χωριουδάκι και μάλιστα πολύ φτηνά: Μόνο 275.000 λίρες! Πάμφθηνα για ολόκληρο… χωριό!




24wro

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment