Friday, February 17, 2012

Η νέα μόδα στην Κίνα: Νοίκιασε ταίρι και εμφάνισέ το στους δικούς σου...

Μια συνήθεια που παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις αρχίζουν να υιοθετούν τα τελευταία χρόνια οι Κινέζοι.
Από το να εμφανιστούν αδέσμευτοι μπροστά στους δικούς τους και να αρχίσουν τα ενοχλητικά σχόλια, προτιμούν να... νοικιάσουν ένα ταίρι!
Έχουμε ακούσει για υπηρεσίες που νοικιάζουν αυτοκίνητα, ρούχα ή άλλα αντικείμενα. Όμως οι υπηρεσίες ενοικίασης ανθρώπου και δη ερωτικού συντρόφου είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Τουλάχιστον για εμάς εδώ στην Ελλάδα.

Η έκρηξη του "φαινομένου" έγινε φέτος, στο κινέζικο ανοιξιάτικο Φεστιβάλ, ή αλλιώς Chinese Spring Festival (που ισοδυναμεί με την κινέζικη Πρωτοχρονιά), ενώ έχει ξεκινήσει δειλά από το 2010.

Για τη νεολαία των Κινέζων, ειδικά όσων λείπουν μακρυά από το σπίτι τους για σπουδές, η περίοδος διακοπών πριν και μετά την Πρωτοχρονιά δεν ισούται μόνο με ευκαιρία επανασύνδεσης όλης την οικογένειας. Είναι ο καιρός που δέχονται τις ακατάπαυστες, ενοχλητικές ερωτήσεις του αν υπάρχει κάποιος σύντροφος στη ζωή τους τη δεδομένη περίοδο. Αν υπάρχει, τότε είναι υποχρεωτικό να τη φέρουν στο σπίτι ώστε να τη γνωρίσουν στην οικογένεια. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που οι νεαροί Κινέζοι ανήκουν στο κλαμπ των αδέσμευτων;

Για να αποφευχθούν λοιπόν οι άβολες ερωτήσεις του τύπου "Γιατί δεν έχεις σχέση" ή "Πότε θα παντρευτείς", (ναι, δεν το λένε μόνο οι Ελληνίδες μαμάδες!) οι νεαροί προχωρούν στην ενοικίαση του "αγαπημένου" τους. Tουλάχιστον αυτός θα είναι ο ρόλος τους για όσο πληρωθούν να το κάνουν.

Η ενοικίαση συνοδών πραγματοποιείται από διάφορες ιστοσελίδες (όπως η taobao.com που ισοδυναμεί με το κινέζικο ebay). Οι τιμές ξεκινούν από 180 ευρώ περίπου και δεν περιλαμβάνουν τα έξοδα μεταφοράς και τη διαμονή των “ενοικιαζόμενων αγαπημένων". Στα εν λόγω site ο ενδιαφερόμενος επιλέγει το ταίρι που του ταιριάζει, μέσα από τις φωτογραφίες που θα βρει δημοσιευμένες. Στη συνέχεια κανονίζεται το πρώτο ραντεβού ώστε να γίνει η γνωριμία και να ακολουθήσει η κατάλληλη "συνεννόηση", όπως το πού γνωρίστηκε το "ζευγάρι", πόσο καιρό είναι μαζί και τα λοιπά.






Οι κανόνες της συναλλαγής είναι ξεκάθαροι: "Η κατανάλωση ποτού χρεώνεται έξτρα". Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν π.χ. το υποτιθέμενο κορίτσι που νοίκιασε ο νεαρός Κινέζος χρειαστεί να πιει ένα ποτηράκι κατά τη διάρκεια των οικογενειακών συγκεντρώσεων θα χρεωθεί ως επιπλέον υπηρεσία (η τιμή πάει ανάλογα με το ποτό, με πιο οικονομική την μπύρα). Στην αρχική τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε οι μετακινήσεις, η μαγειρική ή τα ψώνια στο σούπερμαρκετ.

Παρόλο που κάποιες φορές το ζευγάρι έχει καταλήξει να ερωτεύεται πραγματικά και να προχωρά σε πραγματική σχέση, οι πλειοψηφία των Κινέζων (και της ομάδας των Κοινωνιολόγων) τάσσονται κατά της νέας αυτής μόδας, η οποία από την πλευρά της κερδίζει έδαφος, αυξάνοντας τους ενδιαφερόμενους.

Τώρα το κατά πόσο η προσποιητό ζευγάρι θα γίνει πιστευτό από την οικογένεια, αυτό είναι μια άλλη υπόθεση...


cosmo.gr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment