Monday, February 6, 2012

Πόσο πολύ θέλεις να κάνεις σεξ μαζί του;



Και μπορεί στην αρχή το πάθος να είναι στο φουλ αλλά όσο
περισσότερο καιρό ένα ζευγάρι είναι μαζί, τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα όσον αφορά τη λίμπιντο της γυναίκας.

Τούτο επιβεβαιώνει πρόσφατη έρευνα που υποστηρίζει πως μπορεί η σεξουαλική διέγερση της γυναίκας να μειώνεται με τον καιρό αλλά για το αρσενικό η διέγερση κινείται ακριβώς στα ίδια επίπεδα.
Συγκεκριμένα, στην κλίμακα μείωσης της λίμπιντο, υπάρχει μείωση κάθε μήνα που περνά. Η έρευνα δημοσιεύτηκε το προηγούμενο μήνα στο ''Journal of Sex & Marital Therapy'' και λύνει απορίες πάνω σε ένα θέμα που απασχολεί πολλά ζευγάρια.
Στην έρευνα αυτή απεικονίστηκαν και μετρήθηκαν τα επίπεδα σεξουαλικής επιθυμίας 170 αντρών και γυναικών. Οι συμμετέχοντες είχαν σχέση που κάλυπτε το διάστημα του ενός μήνα έως 9 ετών και επρόκειτο για φοιτητές του πανεπιστημίου ''Guelph'' στο Οντάριο του Καναδά, όπου και έκανε την έρευνά της η επικεφαλής Σάρα Μάρει (Sarah Murray).
Σε μια κλίμακα από το 1.2 έως το 6.0, η σεξουαλική επιθυμία των ζευγαριών μετρούνταν επακριβώς για κάθε προστιθέμενο μήνα σε ένα δεσμό, βάσει του ειδικού ερωτηματολογίου του Δείκτη Γυναικείας Σεξουαλικής Λειτουργίας ( http://www.fsfiquestionnaire.com/). Εκεί η γυναικεία λίμπιντο έφθινε κατά 0.02 ανά μήνα!
Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι μελετητές κατέληξαν πως η διάρκεια μιας σχέσης παίζει σημαντικότερο ρόλο σε σχέση με την σεξουαλική ικανοποίηση στην εν γένει ποιότητα του δεσμού.
Στην έρευνα αυτή γίνεται σαφές πως παρά την άποψη που επικρατεί, οι γυναίκες είναι εκείνες που χάνουν πρώτες το ενδιαφέρον για σεξ μέσα στα χρόνια ειδικά από τη στιγμή που η γυναίκα θα αποκτήσει παιδί και θα επικεντρωθεί στην ανατροφή του.
Βέβαια, είναι πιθανό, τα επίπεδα των ορμονών επηρεάζουν σε ένα βαθμό τα επίπεδα σεξουαλικής επιθυμίας τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες όμως τονίζεται πως και τα δύο φύλα πρέπει να έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να νιώθουν άνετα και να εκφράζουν τη σεξουαλικότητά τους.
Τα ευρήματα μπορούν να βοηθήσουν και τα ζευγάρια που χάνουν το πάθος μετά από πολλά χρόνια σχέσης, τονίζοντας τη σημασία της εφευρετικότητας στο κρεβάτι και της διάθεσης να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο.
Η επικεφαλής της έρευνας τονίζει πως το σημαντικό είναι να διατηρείς τα πράγματα φρέσκα και ενδιαφέρονται στο κρεβάτι. Βέβαια, η ερευνήτρια μας προειδοποιεί για πιθανό σφάλμα στις μετρήσεις. Κι αυτό γιατί οι άντρες λόγω φύλου είναι πιθανό να μην παραδεχτούν την πεσμένη τους λίμπιντο για λόγους ανδρισμού!
womenonly.gr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment