Sunday, February 12, 2012

Η οικονομική κρίση "σκοτώνει" τα ζώα


Το μικρό γκριφόν έτρεχε, γαβγίζοντας πίσω από το μηχανάκι
που οδηγούσε το μέχρι πρότινος αφεντικό του, ανίκανο να καταλάβει τι είχε μόλις συμβεί. Ο οδηγός της μηχανής είχε σταματήσει πριν από λίγο δίπλα στο πεζοδρόμιο, είχε....


αφήσει το σκυλάκι και ξεκίνησε να φύγει. Βλέποντας τη σκηνή μία γυναίκα τού φώναξε να μην εγκαταλείψει το δύστυχο ζώο, για να εισπράξει την απάντηση: "εδώ δεν έχω να ταΐσω τα παιδιά μου, το ζώο θα ταΐσω;". Ως απόρροια της οικονομικής κρίσης αλλά και αδυναμίας της Πολιτείας να διαχειριστεί το θέμα με τα αδέσποτα, χαρακτηρίζουν παρόμοια περιστατικά, που συντελούν στην αύξηση των εγκαταλελειμμένων ζώων στις μεγαλουπόλεις, εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανώσεων.

Παράλληλα, αν και η διαχείριση του προβλήματος έχει περάσει στους δήμους, ελάχιστα έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση ενώ πολλές φορές, τα δημοτικά καταφύγια μετατρέπονται σε "αποθήκες" ζώων, όπου απλά στοιβάζονται, χωρίς καμία στοιχειώδη μέριμνα.

Τη "σκυτάλη" στην επίλυση του προβλήματος παίρνουν έτσι οι φιλοζωικές οργανώσεις που καλούνται, με πενιχρά μέσα, να περιθάλψουν ζώα, αθώα θύματα της αναλγησίας.

"Στην ουσία, υποκαθιστούμε τη δουλειά του κράτους, χωρίς καμιά οικονομική ή ακόμη και ηθική ενίσχυση" αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου "Η Αγάπη" Ιζαμπέλα Μποτονάκη, στο καταφύγιο της οποίας φιλοξενούνται περίπου 100 σκυλιά και γάτες.

Επιπλέον, η οικονομική δυσπραγία και η έλλειψη ανάλογης Παιδείας, οδηγεί πολλούς Έλληνες να εγκαταλείπουν στο δρόμο, με σχετική ευκολία, ζώα που είχαν υιοθετήσει, ακόμα και ακριβοπληρώσει.

"Βλέπουμε πλέον να τριγυρνούν αδέσποτα, μικρόσωμα ζώα ράτσας, όπως κανίς ή γκριφόν, φρεσκοκουρεμένα και με το λουράκι τους" δηλώνει χαρακτηριστικά.
trelokouneli



ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment