Thursday, February 23, 2012

Πιο βαριά παίρνουν τον τσακωμό οι γυναίκες !!!

Πιο "βαριά"
παίρνουν οι

γυναίκες έναν καυγά που έχουν με το σύντροφό τους παρά οι άνδρες όπως και ότι οι τελευταίοι είναι υπεύθυνοι για τους περισσότερους τσακωμούς σύμφωνα με έρευνα Ισπανών επιστημόνων!


Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσίευσαν Τα Νέα, η έρευνα έδειξα πως οι γυναίκες ταράζονται περισσότερο από ένα τσακωμό με το σύντροφο ενώ οι άντρες είναι η αιτία των περισσότερων καυγάδων μεταξύ των ζευγαριών καθώς είναι πιθανότερο να εκδηλώσουν «ισχυρά υπονομευτικά συναισθήματα» (περιφρόνηση/οργή)

Η μελέτη που αναρτήθηκε αρχικά στοPsychosocial Intervention έγινε από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδα, στηνΙσπανία, στην οποία συμμετείχαν 142 εθελοντές – 75 γυναίκες και 67 άντρες.

Στόχος της μελέτης ήταν να αναλυθεί το είδος των διαπροσωπικών συναισθημάτων που αναπτύσσουν άνδρες και γυναίκες όταν έρχονται αντιμέτωποι με διάφορους καυγάδες με τον/την σύντροφό τους.

Οι εθελοντές εκτέθηκαν σε πέντε διαφορετικές συνθήκες, που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν έναν καυγά ανάμεσα στο ζευγάρι.

Στις περιπτώσεις όπου ο ένας σύντροφος πρόσβαλλε τον άλλο ή του φερόταν με ασέβεια, οι γυναίκες ένιωθαν δυστυχισμένες, ενώ στις περιπτώσεις όπου ο ένας σύντροφος γινόταν επιθετικός προς τον άλλο στη διάρκεια του καυγά, οι γυναίκες ένιωθαν μεγαλύτερη απογοήτευση απ’ ό,τι οι άντρες.

Σε ένα άλλο σενάριο, στο οποίο ο ένας σύντροφος διαστρέβλωνε την πραγματικότητα προκειμένου να «βγει από πάνω», οι γυναίκες ένιωθαν θλίψη, ενώ οι άντρες μετά βίας ένιωθαν ντροπή.

Στη διάρκεια των καυγάδων, οι άντρες δήλωσαν πως ένιωθαν πιο κυριαρχικά ή ισχυρά συναισθήματα, όπως οργή, θυμό ή περιφρόνηση, ενώ οι γυναίκες ένιωθαν πιο υποτακτικά συναισθήματα, όπως ενοχές, θλίψη ή φόβο.

Ωστόσο, η έρευνα έδειξε επίσης πως τα συναισθήματα των γυναικών είναι πιο έντονα.

Από πού μπορεί να πηγάζουν οι διαφορές αυτές; «Μάλλον από το κοινωνικο-πολιτισμικό πλαίσιο στο οποίο ανατρεφόμαστε και στους ρόλους που προαιώνια μαθαίνουμε ότι πρέπει να υπηρετούμε, αναλόγως με το φύλο», απαντούν οι ερευνητές.
cosmo.gr






ΑΔΥΝΑΤΙΣΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΑ ΤΩΝ ΣΤΑΡ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment