Monday, February 6, 2012

Ζώντας σε ένα «μανιταρόσπιτο» στο δάσος!


Δικαστικοί στο επάγγελμα αλλά και καλλιτέχνες συνάμα,
ο Robert και η Marguerite Antell ξέκλεβαν συνέχεια λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους για να κάνουν μεγάλες βόλτες στο δάσος, συλλέγοντας μανιτάρια...





Τότε ήταν που τους μπήκε στο μυαλό μια παράξενη ιδέα. «Για φαντάσου να μπορούσαμε να φτιάξουμε το σπίτι μας όπως τα μανιτάρια! Με λοβούς και… καπέλα! Και να είναι το ένα δίπλα στο άλλο σαν μια μικρή συλλογή, όπως αυτές που συναντάμε στο δάσος!».



Αυτό ήταν! Άρχισαν αμέσως τις εργασίες και το ψάξιμο μέχρι που βρήκαν τον κατάλληλο χώρο: Μια δασωμένη χαράδρα δίπλα στο Powder Mills Park της Νέας Υόρκης ήταν ότι έπρεπε για το… μανιταρόσπιτό τους!



Αφού διαμόρφωσαν το οικόπεδο, έφτιαξαν στη συνέχεια τα σχέδια του σπιτιού, που ήθελαν να μοιάζει στο πιο ενδεικτικό είδος των μανιταριών, το Queen’s Anne’s Lace (σ.σ. «δαντέλα της βασίλισσας Άννας).



Το «Mushroom House» πήρε σύντομα «σάρκα και οστά», αποτελώντας ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής! Η δομή αποτελείται από τέσσερις λοβούς, καθένας από τους οποίους έχει διάμετρο 9 μέτρα και στηρίζεται σε κολόνες από οπλισμένο σκυρόδεμα που ζυγίζουν 80 τόνους!



Σε δύο λοβούς βρίσκονται τα υπνοδωμάτια, ένας λοβός λειτουργεί ως καθιστικό αλλά και χώρος όπου το ζευγάρι απολαμβάνει το φαγητό του και ένας συνθέτει την κουζίνα με όλα τα απαραίτητα.



Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στο εσωτερικό είναι κυρίως ξύλο και πέτρα, ενώ στο κάθε «καπέλο» τοποθετήθηκαν μεγάλα παράθυρα έτσι ώστε το φυσικό φως να «πλημμυρίζει» το σπίτι όλες τις ώρες της ημέρας, προσφέροντας στο ζευγάρι αυτό που ακριβώς ζητούσαν εξ αρχής: Επαφή με τη φύση και εναρμόνιση με το τοπίο!

















rokakias.gr


ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment