Saturday, February 4, 2012

Δεν έχεις χρόνο, αλλά ούτε και ενέργεια; Γίνε πρωϊνός τύπος!

Δεν προλαβαίνεις, τρως πρωϊνό στο αυτοκίνητο και δεν πεινάς μέχρι το μεσημέρι, αλλά ταυτόχρονα δεν έχεις ενέργεια. Και πώς να έχεις;










Αυτό που χρειάζομαι είναι να αισθάνομαι πληρότητα μέχρι το μεσημέρι



Το ελληνικό γιαούρτι αποτελεί ένα πλούσιο και δυναμωτικό πρωινό, προσφέροντας 18 g πρωτεΐνες ανά κυπελλάκι. Επιπλέον, αν προτιμήσεις την εκδοχή χωρίς λιπαρά, θα επιβαρυνθείς μόνο με 100 θερμίδες. Πρόσθεσε μερικά αμύγδαλα και κομμάτια φρούτων πλούσια σε ίνες, π.χ. αχλάδι, για να έχεις πιο πλούσια γεύση.

Αν δεν είναι κάτι γρήγορο και εύκολο, καλύτερα ας το ξεχάσουμε

Δοκίμασε μια μπάρα. Αλλά όχι οποιαδήποτε. Πολλές από τις μπάρες που θα προμηθευτείς σε ένα οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής σου είναι φορτωμένες με ζάχαρη και λιπαρά. Δοκίμασε μια μπάρα δημητριακών ή φρούτων με περίπου 10 g πρωτεΐνης και 5 g φυτικών ινών, συν τα αντιοξειδωτικά.

Το πρωινό στο αυτοκίνητο, στη διαδρομή για τη δουλειά, είναι η μόνη μου επιλογή



Απόφυγε τους θερμιδικούς δυναμίτες, όπως τα μάφιν, τα μπάγκελ ή τα κρουασάν σοκολάτας. Αντιθέτως, μπορείς να παραγγείλεις ένα σάντουιτς με αυγό (κερδίζεις σε πρωτεΐνη), μαρούλι και πάστα ελιάς. Αν θέλεις να αποφύγεις την πρόσληψη θερμίδων, μη βάλεις τυρί.

Δεν πεινάω ποτέ πριν από το μεσημέρι

Αν δεν έχεις συνηθίσει να παίρνεις πρωινό, τότε προτίμησε ένα ποτήρι smoothies – θα ξεκινήσεις τη μέρα σου με βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά. Επίσης, απόφυγε το βραδινό αργά, πριν πέσεις στο κρεβάτι, γιατί αυτό σου στερεί την πρωινή όρεξη.

Γυμνάζομαι το πρωί και μετά χρειάζομαι ενέργεια

Επομένως χρειάζεσαι υδατάνθρακες και πρωτεΐνες για να επαναλειτουργήσουν σωστά οι μύες μετά την άσκηση. Δύο βάφλες με μερέντα και κομμάτια μπανάνας θα σου προσφέρουν 14 g φυτικών ινών 8 g πρωτεΐνης. Πιες επίσης ένα ποτήρι κρύο γάλα χαμηλών λιπαρών.

Προσπαθώ να χάσω 2-3 κιλά



Αντί για καφέ, συνόδευσε το πρωινό σου με ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι, καθώς οι έρευνες δείχνουν ότι ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου. Όσο για το υπόλοιπο γεύμα, δύο αυγά και μία φρυγανιά θα σε κρατήσουν χορτάτη μέχρι το επόμενο γεύμα. Οι μελέτες δείχνουν ότι όσοι καταναλώνουν το πρωί αυγά αντί για κουλούρι πολίτικο (με αυγά και γάλα) χάνουν περίπου 65% περισσότερο βάρος από τους υπόλοιπους.

Με ενδιαφέρει η υγεία της καρδιάς μου

Δοκίμασε μια αραβική πίτα με γέμιση που θα σου προσφέρει ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά. Γέμισέ τη με κομμάτια αβοκάντο, φέτες αυγού και ντομάτα.

Πρέπει να πάρω την ημερήσια δόση των 25 g από φυτικές ίνες

Βρες εκείνο το κουτί με δημητριακά που θα σου προσφέρουν πάνω από 5 g ινών ανά μερίδα. Μάλιστα, κάποιες ποικιλίες περιέχουν πάνω από 14 g ανά μερίδα. Μπορείς να προσθέσεις μερικά κομμάτια φρέσκων φρούτων.







 myself


ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment