Friday, February 10, 2012

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

Χωρίς διάλειμμα, ο χιονιάς θα συνεχίσει να επηρεάζει την χώρα και για το επόμενο διήμερο...


οπότε και αναμένεται νέα έξαρση των χιονοπτώσεων. Μικρή ανάσα βελτίωσης φαίνεται από το Σάββατο βράδυ και την Κυριακή.



Η καινούρια εβδομάδα θα ξεκινήσει και πάλι με ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.





Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να ενταθούν ξανά οι χιονοπτώσεις, από το μεσημέρι και μετά στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, μέχρι και την Πελοπόννησο. Οι βροχές θα συνεχιστούν σε όλη την χώρα, εκτός από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Θράκη, όπου θα υπάρχουν διαστήματα ηλιοφάνειας.



Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι ανατολικοί – βορειοανατολικοί, πέφτοντας στα 5-7 μποφόρ στο βόρειο τμήμα και τα 4-6 μποφόρ νοτιότερα. Στο Ιόνιο οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά, φτάνοντας τα 6-8 και τοπικά τα 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, με έντονα φαινόμενα παγετού τις πρωινές και βραδινές ώρες.







Οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες για κάθε διαμέρισμα της Ελλάδας θα κυμανθούν:



Βόρεια: -10 έως 2°C.

Κεντρικά: -4 έως 6°C.

Δυτικά: -4 έως 8°C.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 1 έως 8°C.

Κρήτη: 4 ως 11°C.

Κυκλάδες: 5 έως 9°C.

Πελοπόννησος: -3 έως 9°C.



Αθήνα



Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, με ασθενείς βροχές κατά διαστήματα. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια προάστια, όμως, θα είναι κατά 2-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί, στα 3-5 μποφόρ, με τάση εξασθένησης μέσα στη μέρα.







Θεσσαλονίκη



Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα παρουσιάσει μικρή βελτίωση, με μικρά ανοίγματα ηλιοφάνειας και ασθενή χιονόπτωση στα δυτικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους -3 έως 3 βαθμούς και οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί στα 3-5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης προς το βράδυ.



Επόμενες Ημέρες



Το Σάββατο θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις, με μεγάλη ένταση το πρωί, βαθμιαία, όμως, μέσα στην ημέρα, θα αρχίσουν να υποχωρούν. Βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν στο δυτικό άξονα της χώρας, με πιο έντονα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική και κεντρική Ελλάδα, όπως και την Κρήτη. Οι άνεμοι στα πελάγη σταδιακά θα εξασθενήσουν, στρεφόμενοι και στο νότιο Αιγαίο σε νότιες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα, φτάνοντας τους 10 με 14 βαθμούς στα κεντρικά και νότια τμήματα.







Την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στη Μακεδονία και τα ορεινά, κυρίως, της κεντρικής Ελλάδας. Οι βροχές θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα και κατά τόπους μπορεί να έχουμε έντονες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και κεντρικά και, μέσα στη μέρα, στα ανατολικά της χώρας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα στραφούν σε νότιους μέχρι τα 7 μποφόρ τοπικά, ενώ στο Ιόνιο επιστρέφουν οι βοριάδες, με παρόμοιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, φτάνοντας τους 13 βαθμούς στα κεντρικά και τους 16 βαθμούς στα νότια και ανατολικά.

24ωρο

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment