Sunday, February 19, 2012

Γουίτνεϊ Χιούστον

Όλα όσα έγιναν στην κηδεία της Whitney



Το τελευταίο αντίο στην αδικοχαμένη ντίβα της ποπ ειπώθηκε στο New Jersey, παρουσία συγγενών και φίλων, διάσημων και μη.



Το ανθοστολισμένο φέρετρο της Whitney Houston έφτασε σήμερα το μεσημέρι και ώρα 12 (Αμερικής) στην εκκλησία όπου είχε

πρωτοακουστείη φωνή της μεγάλης τραγουδίστριας, την New Hope Baptist Church στο Newark του New Jersey, στην οποία η Houston ήταν μέλος της χορωδίας ως παιδί.



Από νωρίς άρχισαν να καταφτάνουν οι συγγενείς της και μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής -και όχι μόνο- βιομηχανίας, ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής και να συνοδεύσουν την αδικοχαμένη τραγουδίστρια στην τελευταία της κατοικία. Όλοι τους έμειναν σιωπηλοί καθώς τρεις αστυνομικοί μετέφεραν το ασημένιο φέρετρο της Houston στην εκκλησία, στολισμένο με λευκά τριαντάφυλλα και μωβ κρίνους, ενώ η χορωδία του ναού τραγουδούσε απαλά «Whitney, Whitney, Whitney» υπό τους ήχους του εκκλησιαστικού οργάνου.



Η 18χρονη κόρη της Houston και του πρώην άντρα της Bobby Brown, Bobbi Kristina -η οποία και εθεάθη για πρώτη φορά μετά την κατάρρευσή της και την εσπευσμένη είσοδό της στο νοσοκομείο μετά τα νέα του θανάτου της μητέρας της- έφτασε στο Whigham Funeral Home μαζί με την δακρυσμένη γιαγιά της και μητέρα της μεγάλης τραγουδίστριας, Cissy Houston. Λίγο αργότερα τις ακολούθησαν ο επί χρόνια πιστός φίλος και μέντορας της Houston, Clive Davis και η ξαδέρφη της και διάσημη μουσική περσόνα Dionne Warwick.



Ολόκληρη η οικογένεια της Houston συνοδευόταν από σώματα της αστυνομίας που κρατούσαν μακριά τους δεκάδες φαν που είχαν μαζευτεί από πολύ νωρίς έξω από την εκκλησία, και άφηναν ο καθένας το δικό του «δώρο»στη μνήμη της Houston, είτε αυτό ήταν μια ανθοδέσμη, είτε ένα αναμμένο κερί, είτε γράμματα αγάπης.



Στην κηδεία παρευρέθηκαν επίσης ο τελευταίος σύντροφος της Whitney, Ray-J, με τον οποίο είχαν μια σχέση γεμάτη χωρισμούς και επανενώσεις, μαζί με την αδερφή του και διάσημη τραγουδίστρια Brandy, καθώς και ο ηθοποιός Kevin Costner, ο οποίος είχε συμπρωταγωνιστήσει με την τραγουδίστρια στην κλασική πλέον ταινία «Ο Σωματοφύλακας». O Kevin στον αποχαιρετιστήριο λόγο του για τη Whitney είπε ιστορίες για τη γνωριμία τους όπως ότι «I will always love you» δεν ήταν στον αρχικό σχεδιασμό της ταινίας και πως πολλοί αμφισβητήσαν την επιλογή της Whitney για το Bodyguard, αλλά ήταν η μοναδική που μπορούσε να δώσει μία τέτοια σπουδαία ερμηνεία.



Μια πλειάδα αστέρων της μουσικής, μεταξύ των οποίων ο David Bowie, η Oprah Winfrey, ο Elton John, η Janet Jackson, ο Jay-Z με την Beyonce, η Mariah Carey και ο R Kelly ήταν στην κηδεία σε σημείο που ο Ricky Minor είπε στο τέλος της κηδείας ότι στο χώρο υπήρχαν πιο πολλά αστέρια και από τα Grammys. Η Alicia Keys με δάκρυα στα μάτια και ο Stevie Wonder τραγούδησαν στη μνήμη της Houston, ενώ η Aretha Franklin, την οποία η Houston αποκαλούσε χαϊδευτικά "Aunt Ree" δεν μπόρεσε τελικά να παραστεί και να συμμετάσχει στην τελετή μιας και ήταν πολύ άρρωστη για να ταξιδέψει. Ο διάσημος τραγουδιστής της r 'n b R.Kelly και η Cece Winans επίσης τραγούδησαν τραγούδησαν στην κηδεία, ενώ ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο φίλος της Clive Davis, o Ricky Minor, o Ray Watson και ο φυσικά ο πάστορας Marvin Winans. Όλοι τους είπαν προσωπικές εμπειρίες που είχαν με την Whitney από τον έρωτα που δεν της είχαν εξομολογηθεί και τα παιδικά της χρόνια της μέχρι τις προσπάθειες της να ξαναβρεί την παλιά της δόξα και την απλή καλημέρα που τους έλεγε με τόση αγάπη στο τηλέφωνο. Η αγαπημένη της κόρη Βοbbi Kristina κρατούσε αγκαλιά τη γιαγιά της στην πρώτη σειρά της εκκλησίας ακούγωντας με προσήλωση το φόρο τιμής των αγαπημένων φίλων της μητέρας της.



Μοναδικό μελανό σημείο η παρουσία του άντρα που την «κατέστρεψε», Bobby Brown που πήγε στην κηδεία και λόγω διαφωνίας για τις θέσεις και τα εννέα άτομα του entourage του που ήθελε να βάλει στην εκκλησία, εν τέλει έφυγε εν μέσω της τελετής.



Η σωρός της Whitney Houston μετά την τελετή υπό τον ήχου του «I always love you» οδηγήθηκε στο νεκροταφείο του Westfield για να θαφτεί δίπλα στον πατέρα της, John Houston. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της, πούλησε περισσότερους από 50εκ. δίσκους μόνο στις ΗΠΑ. Η φωνή της, ένα μείγμα από δύναμη, χάρη και απίστευτη ομορφιά, έκανε κλασικά κομμάτια όπως τα «I Will Alwsy Love You», «The Greatest Love of All» και «I'm Every Woman», ενώ τα έξι Grammy που κέρδισε στο πέρασμα των χρόνων ήταν μερικά μόνο από τα δεκάδες βραβεία που επικύρωσαν το τεράστιο ταλέντο της.

Γουίτνεϊ Χιούστον
Βαφτίστηκε στα χέρια της μεγάλης Αρίθα Φράνκλιν (Aretha Franklin) ό,τι και να πεις για τη συγκλονιστική φωνή της θα φτάσει τα όρια του γραφικού, "καταδικασμένη" από το σπάνιο ταλέντο της ήταν μία από τις πιο χαρακτηριστικές και χαρισματικές μουσικές μορφές των ένδοξων 80's και δυστυχώς και οι φλέβες της δέχτηκαν.....



παραπάνω ναρκωτικές ουσίες απ ότι άντεχαν. Μία επιλογή από φωτογραφικές στιγμές της Γουίτνεϊ..

1983- Ο Τζέρι Γκρίφιθ (Gerry Grifith) την ακούει να τραγουδάει με τη μητέρα της σ ένα μαγαζί της Νέας Υόρκης και πείθει τον Κλάιβ Ντέιβις (Clive Davis) να ακούσει την 20χρονη Γουίτνεϊ, ένα καινούριο ταλέντο της μουσικής και τότε μοντέλο. Εκείνος εντυπωσίαζεται, υπογράφουν συμβόλαιο στην Arista Records, της κλείνει τηλεοπτική εμφάνιση στο Merv Griffin show και ξεκινάει κατευθείαν να ηχογραφεί τον πρώτο της δίσκο.

1985- Έχει πολλούς λόγους να χαμογελάει. Είναι η χρονιά που κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεπούτο της άλμπουμ με παραγωγούς τους Μάικλ Μάσερ (Michael Masser), Κασίφ Σαλίμ (Kashif Saleem) ,Τζέρμεν Τζάκσον (Jermaine Jackson), Ναρέιντα Μάικλ Γουόλντεν (Narada Michael Walden) , έμεινε 14 εμδομάδες στα Billboard charts και πούλησε 25.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως. Το Rolling Stone έγραψε τότε πως είναι "one of the most exciting new voices in years" κι ένα χρόνο μετά ήταν υποψήφια στα Grammy για το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς και κέρδισε εκείνο του Best pop vocal perorfmance για το κομμάτι "Saving all my life for you".

1987- Είναι στα ράφια των δισκάδικων το άλμπουμ" Whitney" το οποίο έχει μερικά από τα μεγαλύτερα της χιτ- "I wanna dance with somebody", "Didn't we almost have it all", "So emotional", "Where do broken hearts go" και στους παραγωγούς προστίθεται κι ο Τζέλιμπιν Μπενίτεζ (Jellybin Benitez) . Έρχονται στον αέρα βίντεο κλιπς, προκαλεί τεράστιο ντόρο γύρω της με τους κριτικούς να τη λούζουν με διθυράμβους και γίνεται η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνις που πέτυχε ν' ανεβάσει στην πρώτη θέση τέσσερα σιγνκλς από τον ίδιο δίσκο σπάζοντας το ρεκόρ των Beatles και Bee Gees. Μάζεψε τρεις Grammy υποψηφιότητες, δύο American music award και ένα Soul train βραβείο.

1991- Super Bowl. Είναι η πιο καλοπληρωμένη Αφροαμερικανίδα, στήριξε τον Νέλσον Μαντέλα στις ενέργειες του κατά του απαρχάιντ και τραγούδησε στο Webley στα 70ά του γενέθλια, συμμετείχε στο άλμπουμ Summer Olympics και λίγο αργότερα έρχεται μεγάλη εμφάνιση στο Super Bowl. Εκεί λέει ζωντανά το "The Star spangled banner" που κυκλοφόρησε σε σινγκλ και πετυχαίνει κι άλλη πρωτιά αφού ήταν η μοναδική που μετέτρεψε ένα national anthem σε ποπάδικο χιτ. Προσέφερε όλα τα κέρδη στο American Red Cross Gulf Crisis Fund.

1992- Μετά από το ταξίδι της στο Ισραήλ που τη στιγμάτισε και τις προτάσεις των Ρόμπερτ Ντε Νίρο (Robert De Niro) , Κουίνσι Τζόουνς (Quincy Jones)και Σπάϊκ Λι (Spike Lee) να παίξει σε ταινίες τους, τελικά δέχεται τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον Σωματοφύλακα με συμπρωταγωνιστή τον Κέβιν Κόστνερ (Kevin Costner) . Η δική της εκδοχή στο κομμάτι "I will always love you" από το soundtrack της ταινίας ακούγεται παντού, γίνεται 4 φορές πλατινένιο πουλάει σαν τρελό, δεν υπάρχει κανείς που να τ' ακούει και να μην ζητάει χαρτομάντηλα. Παρ' όλο τον ενθουσιασμό για την ταινία οι κριτικές για την ερμηνεία της δεν ήταν τόσο καλές. Τα παγκόσμια Box offices μέτρησαν 410 εκατομμύρια εισιτήρια και η USA Today έβαλε την ταινία στη λίστα με τις πιο αξιομνημόνευτες κινηματογραφικές στιγμές των τελευταίων 25 ετών.

1994- Award overdose. Εκτός του ότι εμφανίστηκε live στον Λευκό Οίκο για να τιμήσει την εκλογή του Νέλσον Μαντέλα (Nelson Madela) κέρδισε τα σημαντικότερα μουσικά βραβεία: 3 Grammy, 8 βραβεία American music, 11 Βραβεία Billboard, 3 Soul Train, Entertainer of the Year στα JR Awards, 5 NAACP Image, 5 World Music και ένα BRIT. Έπρεπε να πάρει ειδικό δωμάτιο για να τα χωρέσει.

1994- Τελετή λήξης του Παγκοσμίου Κυπέλου. Η Γουίτνεϊ μπαίνει στο στάδιο αγκαλιά με τον Πελέ και τραγουδάει "I will always love you" και "I'm every woman" σ' ένα κατάμεστο Rose Bowl λίγο πριν τον τελικό της Ιταλίας εναντίον της Βραζιλίας.

1995-1997 And..action! Η Γουίτνεϊ αυτα τα δύο χρόνια πήρε κινηματογραφική φόρα, έκανε εισβολή στα κινηματογραφικά πλατώ και γύρισε τρεις ταινίες. Το "Waiting to Exhale" ήταν γυναικεία υπόθεση, ηθελε να παίξει γιατί ήταν επαναστατική ματιά στην εικόνα των μαύρων γυναικών είχε τις Άντζελα Μπάσετ (Angela Bassett), Λορέτα Ντιβάιν (Loretta Devine) και Λέλα Ρόχον) Lela Rochon στο υπόλοιπο καστ κι έκανε τους πραγωγούς χαρούμενους με τα δολάρια ου έφεραν τα εισιτήρια. Κι επίσης σημείωσε ότι επηρέασε κι άλλους σκηνοθέτες για να ξεκινήσουν να γυρνούν ταινίες με παρόμοιες δυναμικές ηρωίδες.

Η υπογραφή της έχει δίπλα το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων και το σενάριο το όνομα του Ντένζελ Γουόσινγκτον (Denzel Washington) για συμπρωταγωνιστή. Με την ερμηνεία της στη κομεντί A preacher's wife κέρδισε τους κριτικούς που την παραδέχτηκαν επιτέλους και στην υποκριτική και το βραβείο Outstanding Actress In A Motion Picture στα NAACP Image Awards ενώ παράλληλα αναδείχτηκε στην πιο καλοπληρωμένη ηθοποιό του Χόλιγουντ.

Κι ύστερα ήρθε η Disney. Η εταιρία παραγωγής της πλέον λέγεται BrownHouse Production και τo remake της Cinderella από τους Rogers &Hammerstein κάτω από τη συγκεκριμένη στέγη τη θέλει για Νεράιδα. Το φιλμ γυρίστηκε στα πλαίσια μιας ιδέας που είχε για αναδείξει πτυχές της ζωής των ΑφροΑμερικανών καλλιτεχνών και πως προβάλονται στο σινεμά και την τηλεόραση. Εκείνη θα παίξει μαζί με τους Brandy, Γούπι Γκόλντμπεργκ(Whoopi Goldberg), Μπερναντέτ Πίτερς (Bernadette Peters) και Τζέισον Αλεξάντερ (Jason Alexander), η ταινία θα μαζέψει εφτά Emmy υποψηφιότητες και θα χαρίσει στο κανάλι ABC τα μεγαλύτερα ποσοστά θεαματικότητας που είχε τα τελευταία 16 χρόνια..

1999- And the Oscar goes to.. Μετά την επιτυχημένη My love is your love tour, βγάζει τον τριπλά πλατινένιο δίσκο "Whitney: The greatest hits", φτάνοντας όλες τις κορυφές των charts αρπάζοντας και το Grammy καλύτερης γυναικείας rnb performance. Kέρδισε Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού για το "When you believe", έκανε μία πολύ εντυπωσιακή και σέξι εμφάνιση στα Brit awards κι εμφανίστηκε στη συναυλία VH'-1 Divas live με τις Brandy, Τίνα Τέρνερ (Tina Turner), Μέρι Τζέι Μπλάιτζ (Mary J Blige )και Cher.

1999- Απάντησαν στις φήμες για υποτιθέμενη κόντρα μεταξύ τους με μία κοινή εμφάνιση στα MTV VMAS όπου παρουσίασαν μαζί το βραβείο καλύτερου βίντεο άντρα καλλιτέχνη και λίγο πιο μετά ανέβηκαν στη σκηνή των 71ων Oscar. Η Μαράια Κάρει (Mariah Carey) και η Γουίτνει που ήταν στην καλύτερη τους φάση, τραγούδησαν μαζί το When you Believe από την ταινία The Prince of Egypt συνδυάζοντας τις καλύτερες φωνητικές χορδές που υπήρχαν τότε κι επιβεβαιώνοντας όλο το hype που τις ακολουθούσε.

2000- Ο γάμος της με τον Bobby Brown γεμίζει άσπρες σκόνες και σύριγγες. Μέχρι τότε η εικόνα της λαμπερής Χιούστον ήταν ατσαλάκωτη, είχε τη φήμη του καλού κοριτσιού στη Showbiz και κάπου εκεί η συμπεριφορά της άλλαξε. Έχασε βάρος, αργούσε στις συναυλίες και στις δημόσιες εμφανίσεις και αποκα΄λυψε σε μία συνέντευξη πως οι δυο τους περνούσαν το χρόνο τους με το να παίρνουν ναρκωτικά και να βλέπουν τηλεόραση. Εφτά χρόνια μετά ήρθε το διαζύγιο.

2005- Με τον Τζον Λέτζεντ ( John Legend) στο πιάνο εμφανίζεται στην ειδική ηχογράφηση 25 Strong: BET Silver Anniversary Special taping στο Shrine Auditorium του Λος Άντζελες. Χαμογελαστή και με πολύ θετική διάθεση εντυπωσιάζει με την περοφρμανς της χωρίς να δείχνει πως η καριέρα της είχε αρχίσει να παιρνει τον κατήφορο.

2009- Έχοντας ήδη μπει σε κλινική αποτοξίνωσης, παρουσιάζει το ""I Look to you το οποίο ήταν το τελευταίο άλμπουμ που έβγαλε και το πρώτο μετά το soundtrack του "Σωματοφύλακα" που καταφέρνει να μπει στο νούμερο ένα του Billboard chart με τα καλύτερα άλμπουμς. Βραβεύτηκε στα American music awards και τραγούδησε Live ένα από τα σνκκλ στο αγγλικό X Factor όπου βρέθηκε ως guest κριτικός. Δε θύμιζε σε τίποτα τη Γουίτνεϊ των προηγούμενων χρόνων και όλοι σχολίασαν πως ήταν πολύ παράξενη κι εκτός πραγματικότητας.

2009- Μετά από μία αμφιλεγόμενη συνέντευξη με τη Νταιάν Σόγιερ (Diane Sawyer) το 2002 είχε αποσυρθεί από τις δημόσιες εμφανίσεις και τα media την κυνηγούσαν μετά κι από το περιστατικό του ξυλοδαρμού της από τον Brown. Tελικά αποφασίζει να εμφανιστεί στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ (Oprah Winfrey). Εξομολογήθηκε τα πάντα όσον αφορά την ολέθρια σχέση με τον πρώη άντρα της, την εξάρτηση της από τα ναρκωτικά δείχνοντας υγιής κι έτοιμη να επανέλθει κανονικά στη μουσική.

2012- Η τραγική είδηση του θανάτου της συγκλονίζει όλο το μουσικό κόσμο και η 18 χρονη κόρη της Μπόμπι Κριστίνα (Bobbi Kristina) η οποία είχε μεγάλη αδυναμία στη μητέρα της, δηλώνει πως δε θέλει να ζήσει άλλο και θ αποπειραθεί ν' αυτοκτονήσει. Το κοντινό περιβάλλον της οικογένειας ανησυχεί περιμένοντας την επίσημη διάγνωση και προσπαθεί να την παρηγορήσει ενώ ο μπαμπάς της Bonny Brown καταρρέει λίγο πριν την τελευταία του συναυλία. Η φωνή της δε θα σταματήσει ποτέ ν ακούγεται όπως συμβαίνει πάντα με τους πραγματικά μεγάλους της μουσικής.

Rest In Peace..

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment