Saturday, February 25, 2012

Όσα θα πρέπει να ξέρετε για το τριήμερο

Με σύμμαχο τον καλό καιρό σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα ξεκινάει από σήμερα η έξοδος των...


εκδρομέων για το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται η τροχαία σε όλα τα εθνικά δίκτυα, θέτοντας σε ισχύ έκτακτα μέτρα για την καλύτερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των οδηγών και των συνεπιβατών τους.



Ο καιρός του τριημέρου



Χωρίς προβλήματα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, καθώς μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν άνοδο. Ωστόσο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή 26/2 και την Καθαρά Δευτέρα με αρκετές βροχές, σποραδικές καταιγίδες, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά αλλά και σε περιοχές κυρίως της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Πιο αναλυτικά:



Τα κύρια σημερινά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:



- Η ηλιοφάνεια και οι λίγες νεφώσεις, που από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και από τα δυτικά θα πυκνώσουν.

- Η άνοδος των μεγίστων θερμοκρασιών στα επίπεδα των 17 – 18 βαθμών, αλλά και ο παγετός νωρίς το πρωί κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

- Οι εξασθενημένοι άνεμοι που θα καθιστούν τις θάλασσες καλοτάξιδες.







ΚΥΡΙΑΚΗ



Την Κυριακή 26/2/2012 αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού από τα βόρεια με:



- Βροχές που μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας και καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.

- Πτώση της θερμοκρασίας στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.

- Χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας.

- Ενίσχυση των ανέμων στο Βόρειο Αιγαίο και στο Βόρειο Ιόνιο.



ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ



Την Καθαρά Δευτέρα 27/2/2012 αρχικά θα επικρατήσει κακοκαιρία με βροχές στα πεδινά, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορείνα αλλά και σε περιοχές της Ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και του Βόρειου Αιγαίου με χαμηλό υψόμετρο. Σταδιακά στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα βελτιωθεί, και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά-νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν περαιτέρω πτώση σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ πολύ ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη δημιουργώντας πιθανόν κατά τόπους προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του Αιγαίου.



Έκτακτα μέτρα της τροχαίας για την έξοδο



Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών στους εθνικούς δρόμους σε συνδυασμό με αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας για τη διευκόλυνση και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, εν όψει του εορτασμού της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, έθεσε σε ισχύ από χθες η Αστυνομία.



Η κίνηση των φορτηγών στους εθνικούς δρόμους θα απαγορεύεται για το ρεύμα εξόδου το Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.



Για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύσει την Καθαρά Δευτέρα από τις 15:00 έως τις 21:00.







Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας περιλαμβάνουν:



• Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

• Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

• Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

• Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων.

• Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)

• Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

• Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

• Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

Παράλληλα, συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.



Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να τηρούν τους κανόνες σωστής οδικής συμπεριφοράς, να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων και πριν ταξιδέψουν να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδικού δικτύου.



Οι τιμές για το σαρακοστιανό τραπέζι



Στα ίδια επίπεδα με τα περσινά κρατήθηκαν οι τιμές στα περισσότερα σαρακοστιανά εδέσματα χωρίς ωστόσο να λείπουν κάποιες αυξομειώσεις.

«Ιδιαίτερα προσεκτικοί καλούνται να είναι και φέτος οι καταναλωτές στις σαρακοστιανές αγορές τους. Το καταναλωτικό κοινό πρέπει να έχει υπόψη του ότι, ανάλογα με το σημείο πώλησης, το ίδιο είδος μπορεί να πωλείται πολύ ακριβότερα ή φθηνότερα, οπότε είναι καλό να πραγματοποιεί προσεκτική έρευνα αγοράς» δηλώνει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας, Μιχάλης Τσιφάκης.







Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), Γιώργος Λεχουρίτης, επισημαίνει ότι από την έρευνα του ΙΝΚΑ προκύπτει ότι οι τιμές των σαρακοστιανών κινούνται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ παρατηρούνται και κάποιες αυξομειώσεις σε ορισμένα είδη της τάξης του περίπου 5%.



«Οι φετινές τιμές των αλιευμάτων είναι κατά 10%-15% χαμηλότερες, σε σχέση με πέρυσι» λέει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ιχθυαγοράς (Βαρβάκειος), Σπύρος Κοράκης. Τονίζει δε ότι μόνο στην τιμή του χταποδιού παρατηρείται αύξηση κατά 5%, λόγω έλλειψης στην αγορά. Όπως σημειώνει, το φρέσκο χταπόδι, που η τιμή του ήταν πέρυσι στα 14,80 ευρώ, φέτος, κοστίζει 16 ευρώ και το κατεψυγμένο από 5 έως 12 ευρώ.



Ενδεικτικές τιμές αλιευμάτων



Τα καλαμάρια, ανάλογα με το μέγεθος, πωλούνται από 5,00 έως 16 ευρώ και τα κατεψυγμένα από 3 έως 7 ευρώ. Τα μύδια κινούνται μεταξύ 2,50 έως 3,00 ευρώ από 5 ευρώ πέρυσι. Οι γαρίδες πωλούνται από 3,00 έως 30 ευρώ, ενώ η καραβίδα κοστίζει από 12 έως 38 ευρώ.







"Στα 2,5 ευρώ η τιμή της λαγάνας"



«Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι εκτιμάται ότι θα κυμανθεί η τιμή της καθιερωμένης λαγάνας, στα 2,50 έως 3,00 ευρώ (750 γραμμάρια)» δηλώνει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, Μιχάλης Μούσιος.



Συμβουλές ΚΕΠΚΑ για φτηνό σαρακοστιανό τραπέζι



Συμβουλές ενόψει της Καθαράς Δευτέρας και της Σαρακοστής δίνει στους Έλληνες καταναλωτές το ΚΕΠΚΑ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων να ερευνούμε πριν αγοράσουμε. Συγκεκριμένα το ΚΕΠΚΑ υπογραμμίζει τα εξής:



Οι καταναλωτές πρέπει να αποφεύγουν τους πλανόδιους πωλητές για αγορές προϊόντων, να αποφεύγουν τις υπερβολές στις ποσότητες που αγοράζουν, να χρησιμοποιούμε τις γνώσεις, τις αισθήσεις και την παρατηρητικότητά μας και να επιλέγουν κατάστημα της εμπιστοσύνης μας, για να πετύχουν την «ελάχιστη» προστασία της υγείας μας και της τσέπης μας, και τέλος να καταγγέλλουμε, στο ΚΕ.Π.ΚΑ., όποιο πρόβλημα διαπιστώνουμε, για να μην το ξαναβρούμε μπροστά μας.



Καθαρά Δευτέρα και Αποκριές στην Αθήνα



Με το πέταγμα του χαρταετού, μουσική, χορό και σαρακοστιανά εδέσματα, στον λόφο του Φιλοπάππου και στο πάρκο ΚΑΠΑΨ, θα ολοκληρωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων για την Aποκριά.



Το παλιό αθηναϊκό καρναβάλι θα αναβιώσει στα στενά της Πλάκας το Σαββατοκύριακο, 25 και 26 Φεβρουαρίου. Το καρναβάλι περιλαμβάνει καντάδες, γαϊτανάκι και μπουλούκια καρναβαλιστών.









ΔΕΗ: Προσοχή με τους χαρταετούς την Καθαρά Δευτέρα



Τις συστάσεις για προσοχή στο πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα επαναλαμβάνει εφέτος η ΔΕΗ. Ειδικότερα:



- Μην πετάτε τον χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτρικά σύρματα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για σας και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.



Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα σύρματα, τότε για την ασφάλειά σας:



- μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα,



- μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω στους πύργους ή σε στύλους της ΔΕΗ, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα.



Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια ειδοποιείστε τις βλάβες της ΔΕΗ ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.



Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα χαρταετών, η ΔΕΗ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις Μονάδες της ανά την Ελλάδα.

24wro

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment