Friday, February 24, 2012

Η ιστορία πίσω από τα διάσημα γράμματα του..."Hollywood"!!!



Όλοι μας γνωρίζουμε τα περίφημα γράμματα που συνθέτουν
την τεράστια επιγραφή Hollywood στους ομώνυμους λόφους του Los Angeles. Πόσοι όμως γνωρίζουν την ιστορία από πίσω τους;

Οι περισσότεροι...





τα έχουμε θαυμάσει σε ταινίες και σειρές. Άλλοι πιο τυχεροί τα έχουν δει και από κόντα. Η επιγραφή Hollywood κρύβει μέσα της το american dream, τη «χρυσή» ζωή που ονειρεύονται τόσοι και τόσοι.



Όμως τα πράγματα δεν ξεκίνησαν ακριβώς έτσι. Η επιγραφή δημιουργήθηκε σαν διαφήμιση το 1923, ενώ η ακριβής τοποθεσία της είναι στους λόφους Hollywood στο Όρος Lee, στα βουνά της Santa Monica.



Η επιγραφή βανδαλίστηκε αρκετές φορές στο παρελθόν αλλά στη συνέχεια επισκευάστηκε και πλέον μία μη κερδοσκοπική οργάνωση φροντίζει για την ασφάλεια και την προώθησή της.

Αρχικά η επιγραφή έγραφε Hollywoodland και ο σκοπός της ήταν να διαφημίσει το όνομα νέων οικοδομικών συγκροτημάτων στους λόφους πάνω από την περιοχή Hollywood του Los Angeles.



Ο Thomas Fisk Goff, ιδιοκτήτης μιας εταιρείας διαφημιστικών επιγραφών, σχεδίασε την πινακίδα Hollywoodland.



Η πινακίδα υψώθηκε στις 13 Ιουλίου του 1923, ενώ η αρχική πρόθεση ήταν να «κατέβει» μετά από ένα, ίσως ενάμιση χρόνο. Φυσικά μετά την κινηματογραφική ακμή που συντελέστηκε στο Los Angeles, η πινακίδα έγινε το σήμα κατατεθέν του αμερικανικού σινεμά και παρέμεινε στη θέση της.



Η πιο μακάβρια ιστορία που συνδέεται με τα διάσημα γράμματα είναι η αυτοκτονία της ηθοποιού Peg Entwistle, η οποία έπεσε από το γράμμα H της επιγραφής και σκοτώθηκε ακαριαία, τον Σεπτέμβριο του 1932.



Επίσης στις αρχές της δεκαετίας του ’40, ο Albert Kothe, που φρόντιζε την επιγραφή, προκάλεσε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό του, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί το γράμμα H.



Το 1949, το εμπορικό επιμελητήριο του Hollywood ήρθε σε συμφωνία με το τμήμα της πόλης του Los Angeles για τα πάρκα, ώστε να επισκευαστεί η επιγραφή.

Όμως η συμφωνία προέβλεπε να φύγει το land από την επιγραφή, η οποία θα έλεγε πλέον μόνο Hollywood, ώστε να δοθεί έμφαση στην περιοχή και όχι στα οικοδομικά συγκροτήματα

Όμως εξαιτίας της φθοράς τα γράμματα έφτασαν στην χειρότερη κατάστασή τους τη δεκαετία του ’70.

Το 1978, ο Alice Cooper πρωτοστάτησε σε μία καμπάνια για να αποκατασταθεί πλήρως η επιγραφή και τα γράμματα να αντικατασταθούν με πιο σταθερά υλικά. Ο ίδιος δώρισε το ένα γράμμα O και ο Hugh Hefner, εκδότης του Playboy το γράμμα Y.



Από το 2000 η αστυνομία του Los Angeles εγκατέστησε ένα σύστημα ασφαλείας με ανιχνευτές κίνησης και κάμερες κλειστού κυκλώματος, ώστε να προστατευτεί η επιγραφή από βανδαλισμούς.


planet

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment