Sunday, February 19, 2012

Δήλωση σοκ!!!!!«Μειώστε τους μισθούς στην Ελλάδα στο μισό»


«Για να καταστεί η Ελλάδα ανταγωνιστικότερη, οι μισθοί θα πρέπει να μειωθούν στο μισό
. Κάτι τέτοιο όμως είναι πολιτικά ανεφάρμοστο». Όσο περισσότερο συρρικνώνεται η οικονομία, τόσο μεγαλώνουν οι πιέσεις στους πολιτικούς να βάλουν ένα τέλος στον τρόμο.

Αυτό δήλωσε ο Κένεθ Ρογκόφ, επιφανής οικονομολόγος του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, μιλώντας στο περιοδικό Spiegel.

Εξάλλου, πρότεινε «ένα είδος sabbatical από το ευρώ», δηλαδή μίνι-διακοπές από το κοινό νόμισμα για την Ελλάδα, και να εγκαταλείψει για μερικά χρόνια την ΟΝΕ.

«Η νομισματική ένωση χρειάζεται μια κεντρική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου ενός Υπ. Οικονομικών, ο οποίος πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιβάλει σε ευρεία κλίμακα δικούς του φόρους και να δαπανά επίσης τα χρήματα». Εκτός αυτών, θα πρέπει να σταματήσει η τακτική του «λίγο-λίγο» στην επιβολή ρυθμίσεων για τη λειτουργία των τραπεζών, σχολιάζει.

«Στην τωρινή κατάσταση, τα κοινά ομόλογα όλων των χωρών της νομισματικής ένωσης θα αποτελούσαν την απόλυτα εσφαλμένη απάντηση. Πώς θα αμυνθεί η Γερμανία, αν ο Γάλλος Υπ. Οικονομικών δεν ασκεί καλή οικονομική διαχείριση;». Τα ευρωομόλογα θα αποτελέσουν θέμα συζήτησης το νωρίτερο μόλις υλοποιηθεί η πολιτική ένωση, υπογράμμισε ο Ρογκόφ.


ΠΗΓΗ: 24h.gr



ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment