Φρούτα, λαχανικά, ελαιόλαδο και ψάρια,
μερικά από τα πιο σημαντικά συστατικά της μεσογειακής διατροφής μπορεί να λειτουργήσουν σαν “ασπίδα”, για πολλές ασθένειες.
Τώρα, νέα έρευνα που δημοσιεύει η Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Νευρολογίας σημειώνει ότι το είδος αυτό της διατροφής μπορεί προλάβει κατά 50% τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου του πάρκινσον, από την οποία πάσχουν τουλάχιστον τέσσερις στους εκατό ανθρώπους, άνω των 80 ετών.
Ο λόγος, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, είναι ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να εξαφανίσει το λεγόμενο “οξειδωτικό στρες”, το οποίο ευθύνεται για το πάρκινσον.
http://www.24h.gr
μερικά από τα πιο σημαντικά συστατικά της μεσογειακής διατροφής μπορεί να λειτουργήσουν σαν “ασπίδα”, για πολλές ασθένειες.
Τώρα, νέα έρευνα που δημοσιεύει η Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Νευρολογίας σημειώνει ότι το είδος αυτό της διατροφής μπορεί προλάβει κατά 50% τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου του πάρκινσον, από την οποία πάσχουν τουλάχιστον τέσσερις στους εκατό ανθρώπους, άνω των 80 ετών.
Ο λόγος, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, είναι ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να εξαφανίσει το λεγόμενο “οξειδωτικό στρες”, το οποίο ευθύνεται για το πάρκινσον.
http://www.24h.gr
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com
Κανε Like και εσύ!!
No comments:
Post a Comment