Saturday, February 25, 2012

Το πείραμα του τρόμου ! ! !

Το πείραμα του τρόμου



Κατά καιρούς έχουν υπάρξει πολλές θεωρίες σχετικά με το στοίχειωμα των φαντασμάτων. Κάποια στοιχεία συνηγορούν πως... η ικανότητα ενός ατόμου να βλέπει φαντάσματα ή να αισθάνεται μία παρουσία εξαρτάται εν μέρει από την παρατεταμένη επαφή με το άτομο που βλέπει ή νιώθει. Σε μία πειραματική έρευνα μιας ομάδας ψυχολόγων-ερευνητών...

...χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα ζώα: ένα σκυλί, μία γάτα, ένας αρουραίος και ένας κροταλίας. Τα ζώα χρησιμοποιήθηκαν για να ερευνήσουν τα στοιχειωμένα δωμάτια μιας αγροικίας στο Κεντάκι των ΗΠΑ, και αφού τα έβαλαν στο σπίτι ένα ένα χωριστά, οι ερευνητές κατέγραψαν τα εξής:

"Το σκυλί, αφού μπήκε περίπου για ένα μέτρο μέσα στο δωμάτιο, παραμέρισε τον ιδιοκτήτη του και έσπρωχνε την εξώπορτα για να διαφύγει. Με κανέναν τρόπο δεν στάθηκε δυνατόν να πείσουν το σκύλο να επιστρέψει στο δωμάτιο.

H γάτα, αφού και αυτή μπήκε στο ίδιο μήκος του διαδρόμου με το σκυλί, μεταφερόμενη στα χέρια του ιδιοκτήτη της, έμπηξε τα νύχια της στους ώμους του, πήδηξε στο πάτωμα και έστρεψε το σώμα της προς μία καρέκλα. Πέρασαν αρκετά λεπτά κοιτάζοντας απειλητικά και νιαουρίζοντας επιθετικά προς την άδεια καρέκλα, μέχρι που τελικά βγήκε από το δωμάτιο.

O αρουραίος δεν έδειξε καμία αντίδραση σε ότι κι αν είχε ενοχλήσει τον σκύλο και τη γάτα.

Ο κροταλίας, όμως, όχι μόνο πήρε στάση επίθεσης προς την ίδια καρέκλα που είχε απασχολήσει και την γάτα, αλλά έχοντας ανοιχτό το στόμα του, προσπαθούσε να επιτεθεί σε κάτι που κανείς δεν έβλεπε. Μετά από λίγο έστρεψε το κεφάλι του προς ένα παράθυρο και κατόπιν ξαναγύρισε στη θέση εγρήγορσης που είχε νωρίτερα.

Τα τέσσερα ζώα εξετάστηκαν ξεχωριστά και σε ένα δωμάτιο, όπου καμία τραγωδία δεν είχε συμβεί. Σε αυτό το δωμάτιο αντέδρασαν φυσιολογικά. Προφανώς, στην αγροικία επηρεάζονταν από κάποια αόρατη παρουσία. Τι ήταν όμως αυτό με το οποίο αντιδρούσαν τόσο επιθετικά τα ζώα… παραμένει άγνωστο και μυστήριο. Όπως μυστήριο παραμένει και η δυνατότητα παρατεταμένης επαφής των ανθρώπων και των ζώων με άυλες οντότητες".

Σύμφωνα με την γνώμη ορισμένων ανθρώπων του κλήρου, αυτές οι οντότητες αποτελούν ψυχές νεκρών. Υποστηρίζουν πως οι ψυχές των ατόμων που πέθαναν ήρεμα, αποχωρίζονται από το σώμα και προχωρούν σε ένα άλλο επίπεδο. Το πνεύμα, όμως, αυτών που πέθαναν βίαια, για κάποιο λόγο δεν μπορεί να προχωρήσει και μένει προσκολλημένο στον υλικό κόσμο. Στις περισσότερες περιπτώσεις στοιχειωμένων χώρων, αποκαλύπτεται πως εκεί είχε γίνει κάποιος φόνος. Στην πλειονότητα τέτοιων περιπτώσεων, τα φαντάσματα μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν την αιτία του ξαφνικού θανάτου τους, απλά προσπαθούν ίσως, να τραβήξουν την προσοχή.


http://strangeactivities.blogspot.com




ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment