Thursday, February 2, 2012

Μαζί με τα χιόνια έπεσαν και οι τιμές στους χιονοδρομι​κούς προορισμού​ς

Με εκπτώσεις που φθάνουν έως και 60%
και προσφορές επιχειρούν να τονώσουν τις κρατήσεις τους οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στους χειμερινούς προορισμούς, καθώς η πληρότητα είναι μειωμένη σε σχέση με τις εορτές.

Οι εκπτώσεις είναι μεγαλύτερες τις καθημερινές σε σχέση με τα Σαββατοκύριακα.

Η εικόνα ανά προορισμό, διαμορφώνεται ως εξής:



Αράχωβα

«Τις καθημερινές οι εκπτώσεις φθάνουν έως και 50% και τα Σαββατοκύριακα έως 40% σε σχέση με τις τιμές των εορτών στην Αράχωβα», επισημαίνει ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων της περιοχής, Γιάννης Γεωργακός.

Όπως σημειώνει, οι κρατήσεις πάνε καλύτερα τα Σαββατοκύριακα, ενώ λειτουργούν όλες οι πίστες, ακόμη και τις καθημερινές, που υπάρχει έκπτωση 50% στο εισιτήριο (15 ευρώ).



Καλάβρυτα

«Τα ποσοστά της πληρότητας των καταλυμάτων στα Καλάβρυτα τα Σαββατοκύριακα, με δεδομένο ότι είναι ανοιχτό το χιονοδρομικό και βοηθά στην προσέλκυση επισκεπτών, φθάνει το 80%», αναφέρει ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων και τουριστικών καταλυμάτων της περιοχής, Ντίνος Δαφαλιάς.

Ωστόσο, παρατηρείται τάση μείωσης στις καταναλώσεις.

Σε ό,τι αφορά τις καθημερινές, επισημαίνει τη συνεργασία που υπάρχει με το χιονοδρομικό κέντρο για τη δημιουργία του πακέτου «all inclusive ski Kalavrita», που περιλαμβάνει τη διαμονή με πρωινό, την κάρτα του χιονοδρομικού, ενοικίαση εξοπλισμού σκι και γεύμα στη τιμή των 55, 60 και 65 ευρώ την ημέρα ανά άτομο.



Ευρυτανία - Καρπενήσι

Για διανυκτερεύσεις από την Κυριακή έως και την Παρασκευή οι εκπτώσεις στα ξενοδοχεία της Ευρυτανίας φθάνουν έως και 50%, ενώ προσφορές υπάρχουν και τα Σάββατα, σημειώνει ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων της περιοχής, Παναγιώτης Μαντζούφας.

Ο διευθυντής του χιονοδρομικού, Κώστας Παπαϊωάννου, αναφέρει ότι τις καθημερινές η κάρτα εισόδου και η ενοικίαση του εξοπλισμού σκι κοστίζει 20 ευρώ (από 35 ευρώ).

Επίσης, επισημαίνει ότι έχουν γίνει επενδύσεις 1,5 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του.



Τρίκαλα Κορινθίας

«Οι τιμές τώρα σε σχέση με τις εορτές είναι μειωμένες κατά 50% και τις καθημερινές έως 60%», αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών της περιοχής, Νίκος Θεοδωράτος.

Και προσθέτει: «Μπορεί να βρει κανείς σουίτες από 70 ευρώ σε πολυτελείς κατασκευές».



Πήλιο

Σε ένα πολύ καλό ξενοδοχείο οι τιμές κυμαίνονται στα 60 με 70 ευρώ το δωμάτιο και στους ξενώνες στα 40 με 50 ευρώ στο Πήλιο, τονίζει ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Μαγνησίας, Κώστας Λεβέντης.

Επίσης, συμπληρώνει ότι σε σχέση με τις εορτές οι τιμές έχουν μειωθεί έως 30%.



Φλώρινα

Σε σχέση με τις εορτές οι τιμές είναι μειωμένες έως και 30% στη Φλώρινα, αναφέρει ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων της περιοχής, Μιχάλης Παρλάμης.

Οι τιμές κυμαίνονται περίπου στα 40 με 50 ευρώ το δωμάτιο.

Η πληρότητα μετά τις εορτές, σημειώνει, ότι βρίσκεται στο 10%.

Του Στάθη Κουσουνη

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment