Wednesday, February 8, 2012

Τα τηγανητά καλά για την καρδιά;


Διαλύονται από ό,τι φαίνεται οι μύθοι για το… τηγάνι.


Μελέτη επιστημόνων που έγινε σε χιλιάδες εθελοντές απέδειξε ότι τα τηγανητά φαγητά σε ελαιόλαδο...
δεν αποτελούν κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις ή για αντίστοιχα νοσήματα που συνδέονται με την κυκλοφορία του αίματος.

Πάντως επισημαίνουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει για το τηγάνισμα σε λαρδί, βούτυρο ή σε άλλα μαγειρικά έλαια, όπως αναφέρει η διαδικτυακή έκδοση της «Βρετανικής Ιατρικής Επιθεώρησης» (BMJ). Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Autonomous στη Μαδρίτη, που θέλησαν να διαπιστώσουν πόσο επηρεάζει το τηγάνισμα τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, και έγινε σε δείγμα 40.757 ενηλίκων, τις διατροφικές και μαγειρικές συνήθειες των οποίων μελέτησαν επί 10 περίπου χρόνια.

http://www.24h.gr





ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment