Tuesday, February 14, 2012

Η τέχνη του τατουάζ

Ζωγραφική στο σώμα

Το να "ξεφορτωθεί" κανείς ένα τατουάζ δεν είναι ό, τι πιο εύκολο, καθώς το χρώμα περνάει κάτω από το δέρμα. Πολλοί γιατροί προειδοποιούν για επικίνδυνες επιπτώσεις στην υγεία από επικίνδυνα χρώματα. Ωστόσο οι λάτρεις του τατουάζ συνεχίζουν απτόητοι. Ένα…
ακραίο παράδειγμα είναι ο Καναδός Ρικ Τζένεστ, γνωστός και ως "Zombie Boy".


Ιαπωνία




Μεγάλη παράδοση στο τατουάζ έχει η Ιαπωνία. Μάλιστα κάποιοι συνεχίζουν εκεί να εξασκούν την τέχνη με την πατροπαράδοτη μέθοδο χωρίς σύγχρονα ηλεκτρικά μέσα.


Κεντρική Αμερική




Η παράδοση των τατουάζ της φυλακής συνεχίζεται ακόμη και σήμερα και είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Πολλές συμμορίες χρησιμοποιούν τατουάζ για τη μύηση και αναγνώριση των μελών τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτά τα φυλακισμένα μέλη συμμορίας στο Ελ Σαλβαδόρ.


Εθνικοσοσιαλισμός




Το ναζιστικό καθεστώς τύπωνε αριθμούς πάνω στο σώμα των φυλακισμένων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.


Μεταπολεμικά




Τη δεκαετία του ’50 πολλοί ναύτες συνήθιζαν να επισκέπτονται καταστήματα τατουάζ, τα οποία βρίσκονταν κατά κανόνα κοντά στα μεγάλα λιμάνια. Ένα τέτοιο κατάστημα έχει διατηρηθεί από τότε στη συνοικία Σαν Πάουλι του Αμβούργου.


Μανία




Ορισμένοι όταν αρχίσουν απλά δεν μπορούν σταματήσουν. Για κάποιους το τατουάζ γίνεται εμμονή.


Και η "πρώτη κυρία"




Τα τατουάζ έχουν ετερόκλητους θαυμαστές. Ανάμεσά τους βρίσκουμε και τη σύζυγο του Γερμανού προέδρου Κρίστιαν Βουλφ, Μπετίνα.


Φαντασία




Οι ιδέες για τατουάζ είναι συχνά πρωτότυπες και περίεργες. Αυτή η κυρία αποφάσισε να τυπώσει στην πλάτη της ένα πλάνο του Ανοβέρου από το 1896.


Τέχνη που... πονάει




Τα τατουάζ είναι συχνά επώδυνα. Ο βαθμός του πόνου ποικίλλει ανάλογα με το σημείο του σώματος.


Τατού και μουσική




Τα τατουάζ είναι πολύ αγαπητά και στο χώρο της μουσικής. Πολλοί μουσικοί και θαυμαστές τα χρησιμοποιούν για να δείξουν τις προτιμήσεις και τις αντιλήψεις τους. Γνωστή για τα τατουάζ της ήταν και η προσφάτως αποθανούσα τραγουδίστρια Έιμι Γουαϊνχάους.


Κι αν το μετανιώσω;




Πολλοί άνθρωποι αλλάζουν άποψη εκ των υστέρων για το σχέδιο που φέρουν στο σώμα τους. Ένας τρόπος απομάκρυνσης είναι το λέιζερ. Ωστόσο η ασφάλεια αυτής της μεθόδου αμφισβητείται και αρκετοί ειδικοί προειδοποιούν για τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία.



dw

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment