Sunday, February 19, 2012

Η κλιματική αλλαγή θα εξαφανίσει την πιο γλυκιά αδυναμία μας

Η παραγωγή της σοκολάτας θα κινδυνεύσει επικίνδυνα από την υπερθέρμανση του πλανήτη
, σύμφωνα με τις τελευταίες διεθνείς μελέτες που δημοσιοποίησε η αμερικανική The Times, τονίζοντας πώς μετράμε αντίστοφα μέχρι το 2050.

Πρόσφατα, το Διεθνές Κέντρο Τροπικών Καλλιεργειών (International Center for Tropical Agriculture -CIAT) εξέδωσε μια αναφορά που αναφέρει ότι η σοκολάτα θα αποτελέσει σύντομα ένα προϊόν πολυτελείας, προσιτό σε λίγα «πορτοφόλια»…

Ως βασικοί «υπαίτιοι» προβάλλονται οι μη βιώσιμες καλλιέργειες και πρακτικές που εφαρμόζονται στον σημαντικότερο τόπο καλλιέργειας κακαόδεντρων, τη Δυτική Αφρική.


Tι σημαινει αυτό; Πώς από τη στιγμή που θα συρρικνωθούν οι κύριες περιοχές καλλιέργειας, το κακάο ενδέχεται να γίνει πολύ ακριβό, ενώ η παραγωγή του θα πέσει δραματικά τα επόμενα 40 χρόνια.

Ακόμη, να σημειωθεί ότι το κακάο είναι ένας καρπός ευαίσθητος στη θερμότητα. Συνεπώς, μια αύξηση της θερμοκρασίας κατά 2,3 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Αφρική «θα καθιστούσε πολλές από τις φυτείες κακαόδεντρων της περιοχής ακατάλληλες για καλλιέργεια», σύμφωνα με την αναφορά της CIAT.

ΠΗΓΗ: cosmo.gr



ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment