Sunday, February 12, 2012

Αεροπορική τραγωδία στο Κονγκό


Αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα στη Λαϊκή Δημοκρατία
του Κονγκό, κοντά στην ανατολική πόλη Μπουκαβού, από το οποίο έχασε τη ζωή του ο επικεφαλής των συμβούλων του προέδρου του Κονγκό Ζοζέφ Καμπίλα ενώ τραυματίστηκε σοβαρά και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι και ο πιλότος του αεροσκάφους είναι νεκρός.


«Δυστυχώς πρέπει να επιβεβαιώσω το θάνατο του Κατούμπα Μουάνκε και του πιλότου» του αεροσκάφους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Λάμπερτ Μέντε τηλεφωνικώς.

Το δυστύχημα, το πιο πρόσφατο από μία σειρά από συντριβές αεροσκαφών σε μια χώρα που έχει ένα από τα χειρότερα επίπεδα αεροπορικής ασφάλειας παγκοσμίως, σημειώνεται την ώρα που ο Καμπίλα προετοιμάζεται να σχηματίσει νέο κυβερνητικό συνασπισμό μετά την αμφιλεγόμενη νίκη του στις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Είναι μια πολύ μεγάλη απώλεια, ο Μουάνκε θεωρείτο το στήριγμα της προεδρικής πλειοψηφίας» προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο υπουργός Οικονομικών Ματάτα Πόνιο Μάπον και ο αξιωματούχος Αντουάν Νγκόντα τραυματίστηκαν βαριά και η κυβερνήτης της επαρχίας του Νότιου Κίβου Μαρσελίν Κισάμπο Ροχούγια τραυματίστηκε ελαφρά, διευκρίνισε.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός των νεκρών και είναι συγκεχυμένες οι πληροφορίες που υπάρχουν για το δυστύχημα, κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

newsbeast





ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment