Thursday, February 16, 2012

Ξαναξεκινάει το στεγαστικό επίδομα φοιτητών

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών
, οι ενδιαφερόμενοι για να λάβουν φοιτητικό στεγαστικό επίδομα θα πρέπει να κάνουν αίτηση έως το τέλος Μαρτίου για τους υφιστάμενους φοιτητές και έως το τέλος Μαΐου για όσους πέρασαν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά.

Αναλυτικά αναφέρεται ότι το.... φοιτητικό στεγαστικό επίδομα είναι ετήσιο, ανέρχεται σε 1.000 ευρώ και χορηγείται σε φοιτητές ή σπουδαστές που διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία σε άλλη πόλη από αυτήν της κύριας κατοικίας τους, έχουν πετύχει σε τουλάχιστον τα μισά μαθήματα του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί, πλην του πρώτου.

Επιπλέον, θα πρέπει οι γονείς του φοιτητή ή ο ίδιος να μην είναι κύριοι ή επικαρπωτές κατοικιών συνολικής επιφάνειας άνω των 200 τετρ. μ., με εξαίρεση τις κατοικίες που βρίσκονται σε οικισμούς με πληθυσμό κάτω των 3.000 κατοίκων.

Το επίδομα το λαμβάνουν αυτοί, τους οποίους βαρύνει φορολογικά ο φοιτητής, ενώ εξαίρεση κατά την οποία το λαμβάνει ο ίδιος ο φοιτητής είναι όταν είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή όταν οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή όταν είναι πάνω από 25 ετών ή είναι υπόχρεος ή υποβάλλει δική του φορολογική δήλωση και δεν θεωρείται προστατευόμενο μέλος.



www.eduadvisor.gr



ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment