Sunday, February 26, 2012

Άνεργοι στο... κόσκινο

Ξεκίνησε το πρόγραμμα αυτεπιστασί­ας για ανέργους 18-65 ετών
, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 29 Φεβρουαρί­ου. Οι αιτήσεις των ανέργων υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο...

ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (http://ait.oaed.gr), ο οποίος στη συνέχεια και με βάση τα στοι­χεία των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα καταρ­τίσει τον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάτα­ξης Ανέργων, από τον οποίο θα γίνει η επι­λογή των ανέργων που θα προσληφθούν από τους δήμους, έπειτα από σχετική υπό­δειξη του Οργανισμού.



Ο πίνακας βαθμολογικής κατάταξης των ενδιαφερομένων, αλφαβητικά καθώς και ανά ΟΤΑ προτίμησης και ειδικότητα, κα­ταρτίζεται από τον ΟΑΕΔ με αντικειμενικά κριτήρια, με βάση τη βαθμολογία των ανέρ­γων, δηλαδή τα μόρια που συγκεντρώνουν. Ο πίνακας αυτός εγκρίνεται από το ΑΣΕΠ και δημοσιοποιείται στους διαδικτυακούς τόπους του ΟΑΕΔ και του ΑΣΕΠ.



Οι δικαιούχοι



Στο πρόγραμμα αυτεπιστασίας μπορούν να υποβάλουν αίτηση εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι, ηλικίας 18-65 ετών, που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα για εκτέλεση έργων ως ηλεκτρολό­γοι, οδηγοί, τεχνίτες οικοδόμοι, τεχνίτες ελαιοχρωματιστές, τεχνίτες σιδεράδες, υδραυλικοί, χειριστές μηχανημάτων (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) ή εργάτες γενι­κών καθηκόντων (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης).



Η ειδική ηλεκτρονική «αίτηση για το πρόγραμμα αυτεπιστασί­ας», η οποία είναι αναρτημέ­νη στην ιστοσελίδα του Ορ­γανισμού (http://ait.oaed. gr), υποβάλλεται αποκλει­στικά μέσω Διαδικτύου και μέσω των οικείων δημοτικών καταστημάτων των δήμων της χώρας στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρό­σβαση στο Διαδίκτυο.



Ο άνεργος υποβάλλει μία μόνο ηλε­κτρονική αίτηση συμμετοχής, στην οποία συμπληρώνει τα προσωπικά του στοιχεία («Επώνυμο», «Όνομα», «Όνομα Πατρός», «ΑΔΤ/Αριθμός Διαβατηρίου», «ΑΦΜ», «ΑΜΚΑ» και ημερομηνία γέννησης), τον «Αριθμό Δελτίου Ανεργίας» του καθώς και τον αριθ­μό των ανήλικων τέκνων του ή τον αριθμό δελτίου ανεργίας συζύγου (στην ενότητα «Κριτήρια Κατάταξης»). Για τη βεβαίωση του αριθμού των ανήλικων τέκνων και της ταυτότητας συζύγου, ο άνεργος υποβάλλει αυτοπροσώπως στον ΟΑΕΔ, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του οικείου δήμου.



Στην ενότητα «Ειδικότητα - Φο­ρείς Προτίμησης» ο άνεργος επιλέγει μία μόνο ειδικότητα πρόσληψης και συμπληρώ­νει κατά σειρά προτίμησης μέχρι τρεις φορείς (δήμους) στους οποίους επιθυμεί να προσληφθεί.



Πίνακας κατάταξης



Οι άνεργοι που υποβάλλουν αίτη­ση συμμετοχής κατατάσσονται στον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης με βάση τη βαθμολογία που συγκεντρώνουν από τη μοριοδότησή τους. Η μοριοδότηση γίνεται με βάση αντικειμενικά κριτήρια και συγκεκρι­μένα:



Δύο μονάδες ανά πλήρη μήνα συνεχόμε­νης εγγεγραμμένης ανεργίας για το πρώτο 12μηνο εγγραφής του ανέργου στα μητρώα, μιάμιση μονάδα τον μήνα για το επόμενο 12μηνο και μία μονάδα για κάθε μήνα συ­νεχόμενης ανεργίας για το τρίτο 12μηνο εγ­γραφής του στα μητρώα ανέργων, με ανώ­τατο όριο τους 36 μήνες.



Ανάλογα με την ηλικιακή του κατηγορία ο άνεργος λαμβάνει επιπλέον 35 έως 75 μο­νάδες μοριοδότησης.



Για καθένα από τα ανήλικα τέκνα ο άνερ­γος λαμβάνει 6 μονάδες, ενώ εάν έχει σύ­ζυγο άνεργο/η μοριοδοτείται με μία μονά­δα ανά πλήρη μήνα συνεχόμενης εγγεγραμ­μένης ανεργίας με ανώτατο όριο αυτό των 12 μηνών.



Στη συνέχεια ο ΟΑΕΔ κατατάσσει τους ανέργους που έχουν υποβάλει αίτηση με βάση τη συνολική τους βαθμολογία και ανακοινώνει τον Κυλιόμενο Πίνακα.



Η επιλογή προσωπικού πραγματοποιείται με βάση την υψηλότερη συνολική βαθμολο­γία των ανέργων του Πίνακα, στη ζητούμε­νη ειδικότητα και ανάλογα με την προτίμησή τους στον οικείο φορέα.



Ο ΟΑΕΔ ενημερώνει σχετικά τόσο τους επιλεγέντες όσο και τον φορέα που υπέβα­λε τη σχετική αίτηση, αλλά και το ΑΣΕΠ.



Η απασχόληση των ανέργων διαρκεί μέ­χρι 5 μήνες (135 ημερομίσθια) και η αμοιβή διαμορφώνεται στα 625 ευρώ.






topontiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment