Wednesday, February 8, 2012

Τέλος στα τσίρκο με ζώα στην Ελλάδα

Την απαγόρευση των τσίρκο με ζώα προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο για την «προστασία των δεσποζόμενων και τα αδέσποτων ζώων συντροφιάς»
, το οποίο ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο. Το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων (GAWF) στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως πρόκειται για μία «εξαιρετική διάταξη» και κάνει λόγο για μία «μεγάλη νίκη». Σημειώνεται πως η απαγόρευση των τσίρκο με ζώα αποτελεί Ευρωπαϊκή πρωτιά για την Ελλάδα.

Όπως σημειώνει το GAWF στην ανακοίνωσή του το άρθρο 12 του νέου νόμου αναφέρει χαρακτηριστικά την «απαγόρευση χρησιμοποίησης κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες δραστηριότητες» και άρα τα τσίρκο θα μπορούν να δίνουν παραστάσεις μόνον και εφόσον δεν έχουν ζώα.

Το GAWF υπενθυμίζει πως το 2006, σε συνεργασία με το Animal Defenders International και 52 ελληνικά φιλοζωικά σωματεία, ξεκίνησε μια πανελλαδικά συντονισμένη εκστρατεία κατά των τσίρκων με ζώα.

«Κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, εντατικοποιήθηκε και συστηματοποιήθηκε η πίεση προς τους Έλληνες πολιτικούς, ενημερώθηκε το κοινό για την κακοποίηση την οποία υφίστανται τα ζώα στα τσίρκο και διευρύνθηκε ο κύκλος πίεσης με τη συλλογή 15.000 υπογραφών οι οποίες κατατέθηκαν στους σχετικούς Υπουργούς.

Το 2007, συντάχθηκε από τη νομική σύμβουλο και συνεργάτιδα του GAWF κα. Ιάσμη Παπαθεοδώρου, αιτιολογική έκθεση και προσχέδιο νόμου σχετικά με την απαγόρευση των ζώων στα τσίρκο η οποία κατατέθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων προς επεξεργασία και ψήφιση», αναφέρει το GAWF στην ιστοσελίδα του.

«Ως GAWF είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που σήμερα, με την καταλυτική συμβολή μας, οδηγηθήκαμε στην επίτευξη ενός μεγάλου φιλοζωικού οράματος - να μην έρχονται τσίρκο με ζώα στην Ελλάδα. Επιπλέον θα θέλουμε να εκφράσουμε την ελπίδα μας για το μέλλον, μιας και μέσα στη ζοφερή οικονομική και πολιτική πραγματικότητα που ζούμε, η Ελλάδα πρωτοπορεί και πρώτη από όλους στέλνει μήνυμα φιλοζωίας σε όλη την Ευρώπη», καταλήγει.


RAMNOUSIA


ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment