Tuesday, February 14, 2012

Αγγλικό δίκαιο Ι & ΙΙ

Αγγλικό δίκαιο Ι



Η στήλη είναι υποχρεωμένη εκ των πραγμάτων να κάνει αυτό που δεν κάνει καμία άλλη στήλη και στύλος. Να αποκαλύψει τι ακριβώς σημαίνει αγγλικό δίκαιο, στην καθημερινή κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου μας.
Και θα το κάνει, γιατί τώρα που ενταχθήκαμε, σε αυτό, πρέπει να ξέρουμε για να προσέχουμε. Σύμφωνα λοιπόν με το αγγλικό δίκαιο, από Δευτέρα, έχουμε τις εξής πρώτες συγκλονιστικές αλλαγές.

Αλλάζει το πολίτευμα, από προεδρευόμενη δημοκρατία σε Βασιλευόμενη δημοκρατία, για να συμβαδίζουν και πολιτειακά οι δύο χώρες.

Ως εκ τούτου, γυρίζει ο βασιλιάς στην Αθήνα. Η πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη, αντί του Γλύξμπουργκ να τοποθετήσουμε στον θρόνο τον βασιλιά των τσιγγάνων απορρίφθηκε από την Τρόικα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε και πρόεδρο Δημοκρατίας. Θα έχουμε και τους δύο. Ο Κάρολος Παπούλιας θα παραμείνει ισόβιος πρόεδρος, με τις ίδιες ανύπαρκτες αρμοδιότητες και κυρίως αυτή της παρουσίας στις παρελάσεις. Μόλις το πληροφορήθηκε, δάκρυσε, και υπενθύμισε την αντιστασιακή του δράση στα 15.

Μετονομάζεται η πλατεία Ομονοίας, σε πλατεία Πι Καντήλι, προσφέροντας μια καλή ευκαιρία και αφορμή στους διαβάτες να κατεβάζουν ελευθέρως καντήλια κλπ.

Καθιερώνεται η 5η απογευματινή ως ώρα για τσάι. Μάλιστα θα προσφωνείται με αγγλικό ήχο, αλλά θα γράφεται με ελληνικά: Τι τάιμ; Ο σχετικός διάλογος που προβλέπεται είναι:
-Τι τάιμ;
-Τσάι τάιμ.

Μετονομάζεται ο Κηφισός σε Τίβερη. Για τους βιαστικούς που θα προσπαθήσουν να μας υπενθυμίσουν ότι ο Τίβερης είναι στην Ρώμη, θα απαντήσουμε ότι σε λίγο καιρό και η Ιταλία εντάσσεται στο Αγγλικό δίκαιο, οπότε όλα τα ποτάμια θα έχουν το ίδιο όνομα. (εξαιρείται ο Ποδονίφτης).

Τα λεωφορεία της Αθήνας αποκτούν και δεύτερο όροφο. Αυτό θα γίνει με έναν απλό και γρήγορο τρόπο. Θα προστεθεί πάνω από κάθε λεωφορείο, άλλο ένα. Σαν συγκολλητική ουσία, μεταξύ των δύο οχημάτων, θα συμπιεσθούν εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ. Έτσι αφενός γλιτώνουμε από έναν σεβαστό αριθμό κηφήνων του δημοσίου και αφετέρου, γλιτώνουμε το βάψιμο, αφού από τα αίματα που θα κυλούν, θα κοκκινίσουν τα οχήματα. Η μεγαλοφυής ιδέα ανήκει, στον Μάκη Βορίδη.

Και τέλος οι άνδρες της προεδρικής φρουράς, οι εύζωνοι, θα φορούν στο κεφάλι, όχι το γνωστό κόκκινο φέσι, αλλά το αγγλικό καπέλο, με την γνωστή μαύρη τριχωτή απόληξη. Αυτά τα μαλλιαρά καπέλα, θα φτιαχτούν από μαλλί που θα συγκεντρωθεί όταν θα κουρευτούν όλοι οι μελαχρινοί άστεγοι της Αθήνας. Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο Δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης.
Εντός των ημερών θα ακολουθήσει και άλλο πακέτο προσαρμογών.

Αγγλικό δίκαιο ΙΙ

Ξεκινήσαμε χτες και συνεχίζουμε σήμερα, με το δεύτερο μέρος της αποκάλυψης μας σχετικά με τις λεπτομέρειες του περίφημου Αγγλικού δίκαιου, που τόσο απασχολεί την ελληνική οικονομικοκοινωνική επικαιρότητα, τελευταίως. Σύμφωνα λοιπόν με το αγγλικό δίκαιο, από Δευτέρα, έχουμε τις εξής συγκλονιστικές αλλαγές.

Η Ελλάδα αποκτά το δικό της Big Ben. Το είχε δηλαδή από πριν, απλά τώρα επισημοποιείται. Πρόκειται για κάτι εξίσου μεγαλοπρεπές, στιβαρό και ογκώδες. Είναι ο Big Beny. Ένα μνημείο παγκόσμιας διάστασης. Η μόνη διαφορά είναι ότι το δικό μας μνημείο, κινείται. Και μιλάει. Ασύστολα.

Μια άλλη προσαρμογή που προβλέπεται, από το Αγγλικό Δίκαιο, είναι η θέσπιση της απέχθειας στην καθαριότητα. Η προβληματική σχέση των άγγλων, με την καθαριότητα, επιβάλλεται και στους έλληνες. Ταυτόχρονα απαλείφεται μια λέξη από την γνωστή παροιμία η οποία μετατρέπεται ως εξής: «Η καθαριότητα είναι μισή.»

Τρίτη προσαρμογή, των ελληνικών συνηθειών στο αγγλικό δίκαιο, είναι η λύση του θέματος των γλυπτών μαρμάρων του Παρθενώνα. Σύμφωνα με τις σχετικές προτάσεις τα μάρμαρα δεν θα έρθουν ποτέ στην Αθήνα. Κάτι που ίσχυε με όλα τα δίκαια. Η διαφορά τώρα είναι ότι στις κενές προθήκες του νέου μουσείου της Ακρόπολης, θα τοποθετηθούν ανθρώπινα ομοιώματα. Θα μπουν δηλαδή, ανθρώπινα μέλη όπου λείπουν, ή ολόκληροι άνθρωποι, ή ακόμη ολόκληρα ζώα, άλογα κλπ, προκειμένου να πάψει οριστικά κάθε συζήτηση για το θέμα. Ποιοι θα είναι οι άνθρωποι που θα κληθούν να δωρίσουν μέλη, ή το σύνολό του σώματός τους, είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς αν δει τον τεράστιο κατάλογο του ενός εκατομμυρίου ανέργων.

Μια άλλη αλλαγή είναι αυτή που αφορά τις διατροφικές συνήθειες. Επιβάλλεται και στην ελληνική κουζίνα αυτό το αίσχος της αγγλικής όπου ανακατεύουν πατάτες τηγανιτές με χυμό πορτοκάλι και σταφίδες, φτιάχνοντας έναν εμετό που δεν έχει επίγνωση ότι είναι εμετός.

Μια τελευταία προσαρμογή είναι η αλλαγή της ώρας. Αποκτούμε ώρα Αγγλίας. Από την Δευτέρα, γυρνάμε όλοι τα ρολόγια πίσω. Καταρχήν 2 ώρες και στη συνέχεια 10, χρόνια, 20 χρόνια, 30 χρόνια, 40, 50, 60…

Καλό ταξίδι.


θυμιος κ.



ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment