Sunday, February 12, 2012

Τα κορίτσια-λυκάνθρωποι ελπίζουν σε μία καλύτερη ζωή


Πάσχουν από ένα από τα σπανιότερα σύνδρομα στον κόσμο που απαντάται μόλις σε έναν στο ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους.
Ωστόσο η οικογένεια αυτή έχει τρία μέλη με το λεγόμενο σύνδρομο του λυκάνθρωπου, λόγω του οποίου είναι καλυμμένα από την κορφή ως τα νύχτα με τρίχες.


Η 23χρονη Σαβίτα, η 18χρονη Μονίσα και η 16χρονη Σαβίτρι που ζουν στην Ινδία κληρονόμησαν τη διαταραχή hypertrichosis universalis από τον πατέρα τους.


Και οι τρεις δίνουν μάχη για να διατηρήσουν την τριχοφυΐα υπό έλεγχο κι ελπίζουν κάποια στιγμή να μπορούν να πληρώσουν για την εξειδικευμένη θεραπεία με λέιζερ που θα τις απαλλάξει από τα περιττά μαλλιά.


Η hypertrichosis universalis είναι μία γενετική μετάλλαξη στην οποία είναι ενεργοποιημένα τα κύτταρα που στηρίζουν την ανάπτυξη τριχών και σε ορισμένες περιοχές είναι κανονικά «ανενεργά».

Από τις συνολικά έξι αδελφές, μόνο οι τρεις αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Το σύνδρομο τους κληροδότησε ο πατέρας τους, τον οποίο η μητέρα τους Ανίτα αναγκάστηκε να παντρευτεί όταν ήταν 12 χρονών. Καθώς επρόκειτο για προξενιό και δεν τον είχε δει ποτέ της, η Ανίτα δεν ήξερε πως είχε το συγκεκριμένο σύνδρομο.



Τώρα η Ανίτα ελπίζει να βρεθεί κάποιος διατεθειμένος να πληρώσει για τη θεραπεία με λέιζερ για να σωθούν τα κορίτσια και να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή.

Όνειρο των τριών αδελφών είναι επίσης να παντρευτούν κάτι μάλλον δύσκολο με την τωρινή τους κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό πως η μεγαλύτερη κόρη, η Σαβίρα, συχνά αποβάλλεται από τη δουλειά της (!) όταν οι τρίχες μεγαλώσουν πολύ…

Η επέμβαση θα κόστιζε 4.500 λίρες Αγγλίας για κάθε κορίτσι αλλά η οικογένεια δεν μπορεί να διαθέσει το ποσό αυτό.


to-mati





ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment