Monday, February 27, 2012

Οι πιο αστείες και παράξενες στιγμές στην ιστορία των Όσκαρ!

Αν νομίσατε ότι τα Όσκαρ είναι μόνο λαμπερές παρουσίες, υπέροχα φορέματα και κατάκτηση των χρυσών αγαλματιδίων από τα πιο μεγάλα ονόματα του star system είστε γελασμένοι.


Γιατί ακόμα και ο κορυφαίος θεσμός του κινηματογράφου έχει και τις κακές στιγμές του οι οποίες φυσικά έχουν καταγραφεί και έχουν περάσει στην...



ιστορία.

Όπως ήταν αυτή το 1985 όταν η Sally Field η οποία έσπευσε να παραλάβει το δεύτερο όσκαρ της για τη δραματική ταινία «Places in the Heart» και στην ομιλία της μπροστά στο κοινό παγκοσμίως είπε με έπαρση: «Την πρώτη φορά δεν ένιωσα τίποτα αλλά αυτή τη φορά νιώθω και δεν μπορώ να μη δεχτώ το γεγονός ότι σας αρέσω, αυτή τη στιγμή ξέρω ότι σας αρέσω».

Και όλοι σκέφτονταν εκείνη τη στιγμή 'μπορούμε να της πάρουμε πίσω το όσκαρ να μην λέει άλλα τέτοια';



Το 2003 ο Michael Moore ανεβαίνει στο βήμα για να πάρει το όσκαρ του και μιλάει, μιλάει, μιλάει... Δεν λέει να το κλείσει και κουράζει άπαντες.



Το 1997 o James Cameron παραλαμβάνει το όσκαρ του και λέει το αξέχαστο «Είμαι ο βασιλιάς του κόσμου», ατάκα από την ταινία Titanic που φυσικά σε κανέναν δεν ακούστηκε και πολύ όμορφα.



Το 2005 ο Sean Penn προσπαθεί να κάνει αστειάκια αλλά μέσα στην τεράστια αίθουσα όπου διεξάγεται η βραδιά απονομής κανένας δεν γελάει και τότε ο κατά τα άλλα ταλαντούχος ηθοποιός λέει: «Συγχωρήστε την έλλειψη χιούμορ που διαθέτω». Εδώ ταιριάζει απόλυτα το 'καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς'.



Το 1977 η Vanessa Redgrave αποδοκιμάζεται την ώρα που ανεβαίνει να πάρει το όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου καθώς κάνει λόγο για σιωνιστές κακοποιούς που προσβάλλουν τους Εβραίους



Το 1972 ο Marlon Brando προκαλεί παγκοσμίως όταν αντί για τον ίδιο, ανεβαίνει στο βήμα για να παραλάβει το όσκαρ του για την ταινία «Ο Νονός» μία Αμερικανίδα ακτιβίστρια, η Sacheen Littlefeather η οποία ντυμένη με παραδοσιακή στολή των Απάτσι μιλά για λογαριασμό του διάσημου σταρ σε ένδειξη διαμαρτυρίας των Ιθαγενών Αμερικανών για τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει η κινηματογραφική βιομηχανία εκείνη την εποχή.



Μία άλλη κακή στιγμή των Όσκαρ που έφερε σε αμηχανία πολύ κόσμο ήταν το 1934 που ευτυχώς τότε δεν υπήρχε στη διοργάνωση τηλεοπτική κάλυψη. Γιατί τότε, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, σίγουρα θα ένιωθε ακόμα δυστυχισμένος. Ο λόγος για τον σκηνοθέτη Frank Capra ο οποίος στην ανακοίνωση του παρουσιαστή «Έλα πάνω και πάρε το βραβείο Φρανκ», ο Frank Capra, λες και ήταν ο μοναδικός Frank μέσα στην αίθουσα, ανεβαίνει στο βήμα για να παραλάβει το Όσκαρ, για να διαπιστώσει βέβαια πως το βραβείο πήγαινε στο Frank Lloyd για την ταινία Cavalcade.

Το 1995 ο David Letterman αποφασίζει να κάνει ένα πολύ κρύο αστείο, συστήνοντας την Oprah Winfrey στην Uma Thurman. "Oprah, η Uma. Uma, η Oprah". Πόσο πιο άστοχο θα μπορούσε να είναι ένα αστείο;



Το 1958 ο Jerry Lewis που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους κωμικούς της Μέκκας του κινηματογράφου κάνει τη χειρότερη εμφάνισή του πάνω στη σκηνή της βραδιάς απονομής των Όσκαρ που οι διοργανωτές, αντιλαμβανόμενοι τι ακριβώς συμβαίνει, στον αέρα τον 'κόβουν' και στη θέση του ρίχνουν ένα βίντεο με πιστολίδια για να διασκεδάσει λίγο ο κόσμος.



Το 1986 οι θεατές παρακολουθούν τον Kojak, τον Mr Miyaki και τον Dom DeLuise να τραγουδούν μαζί κάτι που δεν αρέσει καθόλου σε κανέναν.

Το 1991 ο Jonathan Demme ανεβαίνει για να παραλάβει το Όσκαρ του αλλά στην ομιλία είναι όλο 'μ, ε, μ, ε' και δεν καταφέρνει να αρθρώσει ούτε λέξη. Πόσο χειρότερα;



Το 1999 η Gwyneth Paltrow κατακτά Όσκαρ και δεν βγάζει ούτε λέξη γιατί κλαίει με αναφιλητά για τα νίκη της.



Το 1989 ο Rob Lowe χορεύει με μία κοπέλα που είναι ντυμένη από την κορυφή ως τα νύχια ως Χιονάτη, βγαλμένη βέβαια από την Disney και το όλο σόου, μόνο καλό δεν είναι.

Μέχρι και ο Paul Newman με την Julie Andrews έστειλαν επιστολή προς την Ακαδημία εκφράζοντας τη δυσφορία τους για το σόου που είχαν παρακολουθήσει.




kavatzomenoigr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment