Friday, February 24, 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έπαιζε μπάσκετ ενώ ήταν…σε κώμα!

Τη Δευτέρα μια μαθήτρια λυκείου, από..
.
τη Βρετανία, επέστρεψε «στη ζωή και στα τερέν», ύστερα από τέσσερα χρόνια απουσίας. Η κοπέλα έπαιζε στην ομάδα μπάσκετ του σχολείου, ένα άθλημα που λάτρευε, όταν ύστερα από μία κρίση που είχε, διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου διεγνώσθη με μηνιγγίτιδα εγκεφαλοπάθεια κι έπεσε σε κώμα.



Εξέπληξε ωστόσο τους γιατρούς, καθώς παρά την κωματώδη κατάστασή της, συνέχισε... να παίζει μπάσκετ.

Το περιστατικό συνέβη το 2008. Η κοπέλα ενθουσιώδης και υγιέστατη είχε σκοπό να πάει στο κολέγιο και να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ. Η θανατηφόρα ασθένειά της την «πήγε πίσω», βασικά την έφερε ένα βήμα πριν από τον θάνατο, καθώς το βακτήριο που πλήττει τον εγκέφαλο την άφησε σε κωματώδη κατάσταση επί τρεις μήνες ενώ επί τέσσερα χρόνια προσπαθούσε να ξαναμάθει να ζει, να περπατά, να μιλά, να τρώει... όλες τις βασικές γνώσεις ενός βρέφους.

Στη διάρκεια του κώματός της η οικογένειά της μπορούσε μόνο να προσεύχεται. Για να μην ατονήσουν οι μύες της αλλά και για τη σωστή λειτουργία των ζωτικών της οργάνων, τη μετέφεραν με αναπηρικό καρότσι κάθε δύο με τρεις ώρες. Επίσης, για να της δώσουν δύναμη και κουράγιο, της χάρισαν μία μπάλα μπάσκετ. Κι εκεί συνέβη το ανέλπιστο. Μόλις το κορίτσι καθόταν στην αναπηρική καρέκλα και κρατούσε την μπάλα, ήταν σαν ο εγκέφαλός της να είχε μνήμη και ενεργοποιούσε όλα τα νεύρα ώστε αν και σε κωματώδη κατάσταση σούταρε σαν να προσπαθούσε να βάλει καλάθι.

Οι θεράποντες γιατροί της παρακολουθούσαν έκπληκτοι. Όπως ανέφεραν στην Daily Mail: «Η κίνηση του σουτ πρέπει να είχε αποτυπωθεί στον εγκέφαλό της ως ένα από τα βασικά ένστικτά της. Το μπάσκετ επέστρεφε στη μνήμη της πριν ακόμη η ίδια μπορέσει να σταθεί ή να περπατήσει ξανά». Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, θα έριχνε μερικά σουτ και μετά θα επέστρεφε στην κωματώδη κατάστασή της.

Όσο καιρό ήταν στο νοσοκομείο, η ομάδα μπάσκετ της είχε φυλάξει την καρέκλα της στο γήπεδο όπου επάνω της αναγραφόταν «ρεζερβέ για τη Maggie Meier».

Μετά την επιστροφή της στην ομάδα, δήλωσε: «Όταν είμαι εκεί έξω δεν σκέφτομαι για το περιστατικό ιδιαίτερα. Αλλά όταν το σκέφτομαι, είναι απίθανο!». Όταν πια αποφοιτήσει από το λύκειο, επέλεξε ως κολέγιο το Benedictine College στο Κάνσας, όπου θα πάρει πτυχίο στην ειδική μάθηση.



ntaks

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment