Wednesday, February 15, 2012

Ο άνθρωπος που ανακάλυψε το BOTOX κλαίει τη μοίρα του


Ο οφθαλμίατρος Άλαν Σκοτ, ο άνθρωπος που ανακάλυψε το BOTOX, έχει μετανιώσει οικτρά γιατί πούλησε την ανακάλυψη του αυτή έναντι...


4,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε φαρμακευτική εταιρία, ενώ θα μπορούσε σήμερα να είναι δισεκατομμυριούχος.



“Εάν ήμουν σε θέση να δω το μέλλον και να γνωρίζω την επιτυχία του προϊόντος που ανακάλυψα, δεν θα έδινα ποτέ τα δικαιώματα, το 1991, στην φαρμακευτική εταιρία που τα έδωσα. Θα μπορούσα σήμερα να έχω δισεκατομμύρια” είπε χαρακτηριστικά ο μετανιωμένος οφθαλμίατρος.



Ο Άλαν Σκοτ πούλησε λοιπόν τα δικαιώματα της βοτουλινικής τοξίνης σε μια φαρμακευτική εταιρία γιατί είχε ανακαλύψει ότι μπορούσε να κάνει θαύματα στη θεραπεία των νευρολογικών προβλημάτων. Η βοτουλινική τοξίνη όμως σάρωσε στη θεραπεία των προβλημάτων αισθητικής.



“Δεν είχα την παραμικρή ιδέα ότι το botox, που εγώ το είχα ονομάσει oculinum, θα χρησιμοποιείται σήμερα σε 100 επιπλέον θεραπείες πέραν της αισθητικής.” λέει με πικρία, ο οφθαλμίατρος από το Σαν Φρανσίσκο και συνεχίζει: “Σήμερα όλες οι γυναίκες θέλουν να βάλουν botox. Εγώ απλά το είχα σκεφτεί για την αντιμετώπιση των μυικών σπασμών γύρω από τα μάτια. Θα μπορούσα να είμαι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, εάν δεν είχα πουλήσει τότε τα δικαιώματα”



Το botox χρησιμοποιείται σε θεραπείες αισθητικής, από το 2002 οπότε και η FDA (Αμερικάνικη υπηρεσία Φαρμάκων), άναψε το πράσινο φως, ευρέως σε περισσότερες από 80 χώρες στον κόσμο. Οι πωλήσεις του έχουν αποδώσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια...








ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment