Saturday, February 11, 2012

Facebook: Μάθετε τα bonus των δύο κορυφαίων στελεχών της

Τις ακριβείς δραστηριότητες και αποδοχές που θα απολαμβάνουν τα δυο κορυφαία στελέχη του Facebook Mark Zuckerberg και Sheryl Sandberg
, αποκαλύπτει έγγραφο της εταιρείας προς το αμερικάνικο χρηματιστήριο, καθώς η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης ετοιμάζεται για το
.... ντεμπούτο σε αυτό, που αναμένεται να είναι από τα πιο εντυπωσιακά στην ιστορία της Αμερικής.

Σημειώνεται ότι πριν από μια εβδομάδα περίπου το Facebook υπέβαλε αίτηση αρχικής δημόσιας εγγραφής για την έναρξη της διαδικασίας εισαγωγής της στο χρηματιστήριο που αναμένεται να αποτιμήσει την αξία της στα 75δισ. δολάρια -100 δισ. δολάρια, σε επίπεδα αντίστοιχα των αμερικάνικων κολοσσών Citigroup Inc. και Walt Disney Co. Το νέο αναθεωρημένο έγγραφο, περικλείει λεπτομέρειες για τις αποδοχές του 27επτάχρονου CEO της εταιρείας κ. Zuckerberg και της 42χρονης Chief Operating Officer κας Sandberg, οι οποίοι αναμένεται να γίνουν δισεκατομμυριούχοι – τουλάχιστον στα χαρτιά – μόλις η εταιρεία μπει στο χρηματιστήριο και εκτοξευτεί η αξία της.

Όπως αναφέρεται, το bonus των δυο υψηλόβαθμων στελεχών θα αντιστοιχεί στο 45% του ετήσιων αποδοχών τους. Συγκεκριμένα, για φέτος ο Zuckerberg ενδέχεται να λάβει συνολικά 225.000 δολάρια σε bonus, καθώς οι ετήσιες αποδοχές του υπολογίζονται στα 500.000 δολάρια. Εν τω μεταξύ, στα 135.000 δολάρια αναμένεται να διαμορφωθεί η αποζημίωση της Sandberg με βάση τον ετήσιο μισθό της που ανέρχεται στις 300.000 δολάρια. Το επαγγελματικό συμβόλαιο της Sandberg διαθέτει επίσης όρους που φαίνεται να στηρίζουν και να αναδεικνύουν τον σημαντικό δημόσιο ρόλο που διαδραματίζει το νούμερο δύο μετά τον Zuckerberg στέλεχος του Facebook. Η κα Sandberg πέραν από ισχυρή προσωπικότητα είναι και δεινή ομιλήτρια, ως εκ τούτου το επαγγελματικό της συμβόλαιο προβλέπει ότι θα μπορούσε να συνεχίσει να παραχωρεί ομιλίες και διαλέξεις υπό τον όρο ότι αυτές δεν παρεμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων της στο Facebook.

Στο έγγραφο αναφέρεται μάλιστα ότι η εταιρεία έχει μελετήσει αυτές τις δραστηριότητες και κρίνει πως δεν θα επηρεάσουν σημαντικά τις υποχρεώσεις της Sandberg απέναντι στο Facebook. Οι λεπτομέρειες και οι όροι του επαγγελματικού συμβολαίου της COO του Facebook είναι ελαστικοί, καθώς όπως υπογραμμίζεται στο αναθεωρημένο έγγραφο, οι λεπτομέρειες των επαγγελματικών υποχρεώσεων της Sandberg «μπορεί να αναπροσαρμοστούν κατά καιρούς» καθώς το Facebook αποτελεί μια «ραγδαίως αναπτυσσόμενη εταιρεία και έναν οργανισμό που διαρκώς εξελίσσεται». Ωστόσο, οι υποχρεώσεις της θα είναι πάντοτε σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τα καθήκοντα μιας Chief Operating Officer.

http://www.trelokouneli.gr


ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment