Wednesday, February 29, 2012

Έμεινε «έγκυος» από παιχνίδι στο Facebook


Τα τελευταία δύο χρόνια ανά τακτά χρονικά διαστήματα κυκλοφορεί ένα παιχνίδι που διαδίδεται από γυναίκα σε γυναίκα και φαίνεται πως προκάλεσε πρόβλημα σε μια κοπέλα.


Το παιχνίδι έχει ως εξής: Σκοπός του είναι να ενισχύσει το κίνημα κατά του καρκίνου του μαστού και καλεί τα κορίτσια να γράψουν στο status τους το χρώμα από το σουτιέν τους π.χ. «ροζ», «κόκκινο», «μαύρο».
Το σημαντικό είναι να μην αποκαλύψουν στα αγόρια τι σημαίνει αυτό. Κάθε λίγους μήνες το παιχνίδι παραλλάσσεται και πριν ένα μήνα θα έπρεπε το status να έχει αυτή τη μορφή:«Είμαι “αριθμός μήνα γέννησης” εβδομάδων και λιγουρεύομαι “ημερομηνία γέννησής”» όπου σε κάθε αριθμό της ημερομηνίας γέννησης αντιστοιχούσε ένα φαγητό π.χ. 16=σοκολάτα, 13= πίτσα.
Η φοιτήτρια λοιπόν Deepika Menon έλαβε το σχετικό μήνυμα και έγραψε στο status της «Είμαι δύο εβδομάδων και λιγουρεύομαι σοκολατάκια». Αμέσως οι φίλοι και συγγενείς της άρχισαν να τη ρωτούν πως έγινε και τι συμβαίνει. Έξαλλη η μητέρα της που έχει λογαριασμό στο Facebook της είπε ότι δεν έπρεπε να ανακοινώσει με τέτοιο τρόπο την εγκυμοσύνη της και τη ρωτούσε ποιος είναι ο πατέρας. Χωρίς να το καταλάβει το θέμα είχε πάρει τεράστια έκταση.
Η διεθνής οργάνωση κατά του καρκίνου του μαστού ανακοίνωσε ότι αυτό το μήνυμα δεν έχει αποσταλεί από αυτούς καθώς δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό υπέρ της εκστρατείας και καλεί τα κορίτσια να βοηθούν με άλλο τρόπο και όχι με τέτοια μηνύματα που μπορεί να τους δημιουργήσουν πρόβλημα.





ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment