Monday, February 27, 2012

Facebook: Ο νέος ψυχολόγος;


Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες
τα status μας στο Facebook μπορεί να αποτελούν ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των ψυχολόγων, καθώς αποκαλύπτουν στοιχεία και ενδείξεις μιας πιθανής κατάθλιψης...

Πολλές φορές ένας φίλος μας στο κοινωνικό δίκτυο μπορεί να δημοσιεύει ορισμένα σχόλια ή εξομολογητικά status, ακόμα και links που μπορεί να δείχνουν ανησυχητική διανοητική κατάσταση.

Όπως τονίζει δημοσίευμα των NY Times, δεν πρέπει στις περιπτώσεις αυτές να διαγράφουμε τον φίλο μας ή να αγνοούμε τα σχόλιά του καθώς μπορεί να αποτελούν σημάδια κατάθλιψης ή μιας έκκληση για βοήθεια.

Αρκετοί νέοι πλέον χρησιμοποιούν σχεδόν αποκλειστικά το Facebook για επικοινωνία με φίλους τους, αλλά και για να αποκαλύψουν πολύ προσωπικά πράγματα.

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον αναφέρει ότι πολλοί νέοι δημοσιεύουν στο Facebook status στα οποία αναφέρονται σε περιστατικά αϋπνίας ή συναισθήματα απομόνωσης. Μόνο όμως το 10% των ανθρώπων αυτών θα αναζητήσουν τη συμβουλή ειδικών για τα θέματα της ψυχικής τους υγείας.

Έτσι αρκετοί ψυχολόγοι τονίζουν ότι το Facebook μπορεί να βοηθήσει στην έγκαιρη αντιμετώπιση παρόμοιων προβλημάτων.

''Δεν θα ήταν δυνατό να προσλάβουμε κάποιον στην πανεπιστημιακή κλινική προκειμένου να παρακολουθούμε το Facebook όλη μέρα", τονίζει η Dr. Megan Moreno, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Wiscosin-Madison.

Ωστόσο, όπως τονίζει στο δημοσίευμα των New York Times, χρήσιμο είναι να μην διστάσουμε να επικοινωνήσουμε με κάποιον από τους φίλους μας στο Facebook, αν δούμε κάποιο ανησυχητικό σχόλιο, και να τους παροτρύνουμε να έρθουν σε επαφή με κάποιον ειδικό...


mediagate.gr

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment