Thursday, February 2, 2012

HOT TIPS για να κάνετε τις αντρικές δουλειές... γυναικείες!



Έχετε την εντύπωση πως μερικές δουλειές που προκύπτουν στο σπίτι, μπορούν μόνο οι άντρες να τις αναλάβουν
;
Διαβάστε παρακάτω δέκα έξυπνες συμβουλές για να διαπιστώσετε πως είναι πολύ εύκολο να τις κάνετε και μόνες σας!




1. ΟΥΠΑ
Θέλετε να βγάλετε ένα ούπα; Πρέπει να βάλετε μια μεγάλη βίδα και μετά να την τραβήξετε με μια πένσα, οπότε θα βγει μαζί και το ούπα!


2. ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ
Οι φουσκάλες είναι συχνά εφιάλτης όταν τοποθετούμε μια ταπετσαρία. Για να τις εξαλείψετε, πρέπει να κάνετε μια μικρή εντομή σε σχήμα σταυρού, στο κέντρο της φουσκάλας και να ξαναρίξετε λίγη κόλλα με μια σύριγγα. Ενώστε μετά πάλι τις άκρες πιέζοντας με δύναμη. Απομακρύνετε την περίσσεια της κόλλας με ένα υγρό σφουγγάρι.


3. ΚΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ
Διαλύστε σιτάλευρο σε νερό και βράστε το προσθέτοντας λίγο ξύδι.... κι έχετε έτοιμη κόλλα για τοποθέτηση ταπετσαρίας!


4. ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΗ ΒΙΔΑ
Όταν θέλουμε να τραβήξουμε μια βίδα κάπως σκουριασμένη, πρέπει να θερμαίνουμε το κεφάλι της ( με ένα αναπτήρα ) πριν την ξεβιδώσουμε. Μπορούμε επίσης να θερμάνουμε την άκρη ενός κατσαβιδιού, η οποία θα μεταδώσει τη θερμότητα μόλις τοποθετηθεί πάνω στη βίδα.


5. ΣΤΟΚΟΣ
Έχει ξεκολλήσει ο καπλαμάς; έχει το πανάκριβο ξύλινο τραπέζι σας βαθιά γδαρσίματα; Τη λύση σε αυτές τις περιπτώσεις θα σας τη δώσει ο στόκος για τα ξύλα. Προτού όμως ξεκινήσετε, πρέπει να τρίψετε ελαφρά σε γυαλόχαρτο το ξύλο στο προβληματικό σημείο. Κατόπιν θα το καθαρίσετε από τις σκόνες και στη συνέχεια θα απλώσετε το στόκο με μια σπάτουλα. Όταν ο στόκος σκληρύνει, πρέπει να λειάνετε την επιφάνειά του πάλι με γυαλόχαρτο.


6. ΤΡΥΠΑΝΙ: Κάντε τη σωστή τρύπα για τη βίδα.
Πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το τρυπάνι για να φτιάξετε τρύπα που θα βάλετε βίδα... πρέπει όμως η τρύπα να έχει το σωστό βάθος, που όταν βάλετε την βίδα να μη "κολυμπάει" μέσα σ' αυτή και να μη σας πιάνει κρίση πανικού ότι χαλάσατε τον τοίχο ή το τραπέζι σας κτλ.. Υπάρχει ένα απλό κολπάκι:
Βάλτε τη βίδα δίπλα στο τρυπάνι και βάλτε μονωτική ταινία εκεί που φτάνει το κεφάλι της βίδας. Ετσι, όταν θα πάτε να κάνετε την τρύπα θα προσέξετε να μη ξεπεράσει τη μονωτική ταινία.


7. ΤΕΝΤΟΠΑΝΟ ΚΑΙ ΤΡΥΠΑ
Αν έχει τρυπήσει το τεντόπανο καλύψτε την τρύπα ράβοντας πάνω της ένα κομμάτι από το ίδιο τεντόπανο (αν είστε προνοητικοί και έχετε κρατήσει) ή ένα κομμάτι καραβόπανο, το οποίο θα έχετε κόψει στρογγυλό, λίγο μεγαλύτερο από την τρύπα για να μπορεί να στερεωθεί καλύτερα.


8. ΤΕΝΤΟΠΑΝΟ ΚΑΙ ΞΗΛΩΜΑ
Σε περίπτωση που η τέντα έχει ξηλωθεί, διορθώστε τη ζημιά ράβοντας το προβληματικό σημείο με μια σακοράφα, στην οποία θα έχετε περάσει κερένιο σπάγκο.


9. ΚΑΡΒΟΥΝΑ
Αν ψήνετε στα κάρβουνα κάνετε δηλαδή μπάρμπεκιου όπως λέμε τώρα στα καινούργια Ελληνικά, θέλετε να ξέρετε αν τα κάρβουνα είναι έτοιμα για να ψήσετε... Για να το μάθετε, βάλτε το χέρι σας σε απόσταση 2 εκ από τα κάρβουνα και μετρήστε μέχρι το 3. Αν η ζέστη είναι ανυπόφορη, τα καρβουνάκια είναι έτοιμα!


10. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΡΑΓΙΣΕΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΡΦΩΣΕΤΕ
Αν πρόκειται να καρφώσετε πάνω σε ξύλο, για να μη ραγίσει το ξύλο, πριν αρχίσετε το κάρφωμα, βουτήξτε το καρφί σε στεγνό σαπούνι. Υπάρχει κι άλλο ένα μυστικό... Να κοπανήσετε με το σφυρί τη μύτη του καρφιού πριν ξεκινήσετε, για να μην είναι πολύ μυτερή!






ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment