Monday, February 6, 2012

To lifestyle της υγιούς καρδιάς


Είναι το πιο σημαντικό όργανο του σώματός μας, γι' αυτό χρειάζεται και την
απαραίτητη φροντίδα...
Μιας και από σήμερα ξεκινάμε εβδομαδιαίο αφιέρωμα στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, δεν θα μπορούσαμε να μην ασχοληθούμε με αυτό το κομμάτι μας που μας κάνει να αγαπάμε και χτυπά σαν τρελό όταν ερωτευόμαστε.

Την καρδιά. Στο πιο επιστημονικό, βέβαια.Οι καρδιακές παθήσεις, τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά, συχνά συμβαίνουν απροειδοποίητα και δεν προλαβαίνουμε να τα αντιμετωπίσουμε, λόγω του ότι τα συμπτώματα που προμηνύουν τον ερχομό τους είναι πολύπλοκα και δεν γίνονται εύκολα εμφανή.Η δυσκολία στην αναπνοή, η συνεχής κόπωση και ο επίμονος βήχας είναι συχνά συμπτώματα στεφανιαίας καρδιακής νόσου, θεωρούνται όμως συνηθισμένα και φυσιολογικά και δεν τους δίνεται η πρέπουσα σημασία.Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να μειώσετε σημαντικά το ρίσκο ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων και να δημιουργήσετε ένα υγιές «lifestyle» για την καρδιά σας, βελτιώνοντας ταυτόχρονα και τον τρόπο ζωή σας.

Κρατήστε υπό έλεγχο τα επίπεδα χοληστερίνης: Τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης μπορούν να φράξουν τα εσωτερικά τοιχώματα των αρτηριών, εμποδίζοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος και προκαλώντας εμφράγματα και εγκεφαλικά.Σταματήστε το κάπνισμα: Ξέρετε πλέον πολύ καλά πως το κάπνισμα είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες καρδιακών παθήσεων, καθώς αυξάνει την αρτηριακή πίεση και μπορεί να δημιουργήσει θρόμβους.

Οι καπνιστές έχουν διπλάσιες ή ακόμα και τετραπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρδιακές παθήσεις σε σχέση με αυτούς που δεν καπνίζουν.Ασκηθείτε: Αν γυμνάζετε το σώμα σας όσο χρειάζεται θα αποφύγετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Καθημερινή κίνηση και ήπια άσκηση, όπως το τρέξιμο, ο χορός, η ποδηλασία ή ακόμα και ένα 30λεπτο περπάτημα κάθε μέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, είναι αρκετά για να εμποδίσουν την εμφάνιση ασθενειών της καρδιάς.

Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή: Μια υγιής και ισορροπημένη διατροφή είναι απολύτως βασική για να κρατήσετε υγιή την καρδιά σας. Οι γιατροί συνιστούν την Μεσογειακή δίαιτα η οποία είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, λαχανικά και φρούτα, για ασθενείς με καρδιακές παθήσεις ή όσους θέλουν να τις αποτρέψουν.

Τρώτε ψάρι: Η κατανάλωση ψαριού τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα είναι εξαιρετικά σημαντική για την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Ψάρια όπως ο σολομός, ο τόνος και το σκουμπρί δημιουργούν την τέλεια ισορροπία ωμέγα-3, ωμέγα-6 και ωμέγα-9 λιπαρών οξέων που μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών.

Τρώτε ξηρούς καρπούς: Αμύγδαλα, καρύδια και φιστίκια είναι ο τέλειος τρόπος για να εφοδιάσετε τον οργανισμό σας με υγιή λιπαρά, γι' αυτό και πρέπει να τα περιλαμβάνετε στην καθημερινή σας διατροφή.
24wro


ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment