Wednesday, February 29, 2012

Το απίστευτο video του Dean Potter, του ανθρώπου που «μπορεί να πετάξει»


Ο Dean Potter δεν είναι απλά ένας από τους πιο γνωστούς αναρριχητές και αθλητές αιώρησης με wingsuit στον κόσμο. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να «παραβιάσει» τους νόμους της φύσης.

Παρακολουθώντας τα «επιτεύγματά» του σε video δεν μπορείς παρά να τρίψεις τα μάτια σου από έκπληξη και να εκφράσεις το θαυμασμό σου.




Ασχολείται με την αναρρίχηση από παιδί, ενώ μία από τις πρώτες αναμνήσεις του αναφέρει ότι ήταν η… πτώση από έναν πέτρινο τοίχο. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πραγματοποίησε ελεύθερη ανάβαση μόνος του, χωρίς σκοινί, σε ύψος 900 μέτρων, πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικά δύσκολο «route» του El Capitan, ενός κάθετου βραχώδη σχηματισμού στο Yosemite National Park, που αποτελεί «πρόκληση» για κάθε ορειβάτη στον κόσμο.




Ο Dean Potter, όμως, πρακτικά μπορεί να ανέβει παντού, σε κτίρια, σε κεραίες, σε γέφυρες, να περπατήσει σε σκοινιά πάνω από γκρεμούς χωρίς προστατευτικά δίχτυα ασφαλείας και να κάνει βουτιές στο κενό με το αλεξίπτωτό του…











Είναι η απάντηση των Αμερικανών στους Γάλλους που νομίζουν ότι έχουν την υπεροχή στο highlining. Ένας άνδρας «with balls», που το National Geographic Channel τον έκανε show με τίτλο «The Man Who Can Fly», παρακολουθώντας την προσπάθειά του να σκαρφαλώσει στην κορυφή του όρους Butte στον Καναδά.



Εσύ μπορείς να τον απολαύσεις. Τώρα… Γιατί είναι κάποια άτομα, στα οποία ακόμη και η «ανθρώπινη φύση» δεν μπορεί να βάλει όρια…






digitallife.gr





ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment