Thursday, February 2, 2012

Αιματοκύλισμα σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Αίγυπτο [Video]

Εβδομήντα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 1.000 τραυματίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε επεισόδια
που ξέσπασαν μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα στην πόλη...

Πορτ Σάιντ στην Αίγυπτο μεταξύ οπαδών των ομάδων Αλ-Μασρί και Αλ-Αχλί.



Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του αγώνα, οπαδοί της Αλ Μάσρι εισέβαλαν στο γήπεδο και άρχισαν να κυνηγούν τους παίχτες της Αλ Αχλί, όταν κατακυρώθηκε γκολ που θεώρησαν ότι είναι οφσάιντ.



«Πρόκειται για ένα ατυχές και εξαιρετικά θλιβερό γεγονός. Είναι η μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Αιγύπτου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Χέσαμ Σέιχα στην κρατική τηλεόραση.



Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, μόλις έληξε ο αγώνας οπαδοί της αλ Μάσλι εισέβαλαν στο γήπεδο και επιτέθηκαν με πέτρες, μπουκάλια και φωτοβολίδες στους οπαδούς της αλ Άχλι.



«Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι πόλεμος. Άνθρωποι πεθαίνουν μπροστά μας. Δεν γίνεται καμία κίνηση, δεν υπάρχει ασφάλεια ούτε ασθενοφόρα», κατήγγειλε από την πλευρά του ένας παίκτης της αλ Άχλι, ο Μοχάμεντ Άμπο Τρέικα, στο τηλεοπτικό δίκτυο της ομάδας του.



Πάντως, το αιγυπτιακό κοινοβούλιο αναμένεται να πραγματοποιήσει την Πέμπτη μία έκτακτη συνεδρίαση για τη βία στο ποδόσφαιρο, ενώ η εισαγγελία διέταξε έρευνα για την εισβολή στο γήπεδο και τα επεισόδια που ακολούθησαν, όπως δήλωσαν δικαστικές πηγές.



Συλλήψεις 47 ατόμων για την τραγωδία



Σαράντα επτά άτομα, που ενδέχεται να έχουν σχέση με τα αποτρόπαια αιματηρά γεγονότα λίγο μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, συνελήφθησαν γύρω στα μεσάνυχτα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών, Μοχάμεντ Ιμπαχίμ.



Ο αιγύπτιος υπουργός δήλωσε ότι πολλά από τα 73 θύματα πέθαναν την ώρα που συνωστίζονταν ασφυκτικά με άλλους θεατές.



Ο επικεφαλής του στρατιωτικού συμβουλίου, αρχιστράτηγος Μοχάμεντ Χουσείν Ταντάουι, ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικής επιτροπής που θα διερευνήσει τα γεγονότα, χωρίς ωστόσο, να δώσει περισσότερες πληροφορίες.



Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κατηγορούν τους οπαδούς Μουμπάρακ



Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κατηγόρησαν τους οπαδούς του έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ για τα αιματηρά επεισόδια σε ποδοσφαιρικό στον αγώνα στο Πορτ Σαΐντ.



«Τα γεγονότα στο Πορτ Σαΐντ ήταν σχεδιασμένα και είναι ένα μήνυμα από τους οπαδούς του παλαιού καθεστώτος», δήλωσε ο βουλευτής Έσαμ αλ Έριαν σε ανακοίνωσή του που ανέβηκε στον ιστότοπο του Κόμματος της Ελευθερίας και τη Δικαιοσύνης, πολιτική κίνηση των Αδελφών Μουσουλμάνων.



Από τη μεριά του ο στρατάρχης Μοχάμεντ Χουσέιν Ταντάουι, επικεφαλής του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου που κυβερνά την Αίγυπτο, διέταξε να σταλούν στο Πορτ Σαΐντ δύο ελικόπτερα για να μεταφέρουν τους ποδοσφαιριστές και τους οπαδούς της αλ Άχλι, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.



Ο Αλμπάντρι Φαργάλι, μέλος του κοινοβουλίου από το Πορτ Σαΐντ, κατηγόρησε τους αξιωματούχους και τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας ότι επέτρεψαν να συμβεί αυτό το τραγικό συμβάν λέγοντας ότι έχουν ακόμη δεσμούς με το καθεστώς του Μουμπάρακ.



«Οι δυνάμεις ασφαλείας το έκαναν αυτό ή επέτρεψαν να συμβεί. Οι άνδρες του Μουμπάρακ εξακολουθούν να είναι στην εξουσία. Ο ηγέτης του καθεστώτος έχει πέσει, όμως οι άνδρες του εξακολουθούν να βρίσκονται στη θέση τους», κατήγγειλε στην κρατική τηλεόραση ο Φαργάλι.



Κάποιοι άνδρες της αστυνομίας είναι μεταξύ των νεκρών, όπως δήλωσε μία ιατρική πηγή και αυτόπτες μάρτυρες.








tromaktiko



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment