Friday, February 10, 2012

Απειλείται με ισόβια το «βαθύ λαρύγγι» του WikiLeaks

Στις 23 Φεβρουαρίου θα απαγγελθεί το κατηγορητήριο εναντίον του Μπράντλεϊ Μάνινγκ
, που θεωρείται ότι είναι ο «πληροφοριοδότης» του WikiLeaks, πριν από τη δίκη του σε στρατοδικείο όπου αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ανακοίνωσε σήμερα ο αμερικανικός στρατός.

Ο Μπράντλεϊ Μάνινγκ, 24 ετών, θα ακούσει το κατηγορητήριο του, το οποίο περιλαμβάνει 22 κατηγορίες από τις οποίες η πιο σοβαρή είναι «συνωμοσία με τον εχθρό». Εάν κριθεί ένοχος ο Μάνινγκ αντιμετωπίζει τη μέγιστη ποινή της ισόβιας κάθειρξης, σύμφωνα με μια σύντομη ανακοίνωση του στρατού. Στις 3 Φεβρουαρίου ο στρατός ενέκρινε την πρόταση της στρατιωτικής δικαιοσύνης να παραπεμφθεί σε στρατοδικείο ο στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ανοίγοντας το δρόμο για τον καθορισμό της ημερομηνίας της δίκης.

Η ημερομηνία της ανάγνωσης του κατηγορητηρίου είναι η πρώτη φάση της διαδικασίας αυτής, πριν τις ακροάσεις και τη δίκη που δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν την άνοιξη. Η στρατιωτική δικαιοσύνη της χώρας είχε «συστήσει» τον Ιανουάριο την παραπομπή στο στρατοδικείο του Μπράντλεϊ Μάνινγκ, που κατηγορείται ότι μεταβίβασε στην ιστοσελίδα WikiLeaks, μεταξύ Νοεμβρίου 2009 και Μαΐου 2010, διαβαθμισμένα αμερικανικά στρατιωτικά έγγραφα σχετικά με τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, καθώς και 260.000 διπλωματικά τηλεγραφήματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Himaira

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

No comments:

Post a Comment