Tuesday, January 31, 2012

Η πιο τρομακτική εικόνα στο διαδίκτυο!!! (video)


Κάποιοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για μια αληθινή ιστορία και ότι έγινε στην Ιαπωνία, κάποιοι άλλοι λένε ότι έγινε στην Κορέα ή ακόμα και στην Ταϊλάνδη ή σε κάποια ανατολική χώρα…
..
Η πρώτη φορά που αναρτήθηκε το συγκεκριμένο βίντεο ήταν στις 4/9/2007 έλεγε ότι πρόκειται για αληθινή ιστορία μιας κοπέλας που αυτοκτόνησε. Δεν αναφέρει το όνομα της το μόνο που αναφέρει είναι ότι η ίδια κοπέλα ζωγράφισε τον εαυτό της και όταν τελείωσε....
σκανάρησε την ζωγραφική και την έβαλε στο διαδίκτυο, και αμέσως μετά αυτοκτόνησε χωρίς να αφήσει κάποιον λόγο γιατί το έκανε αυτό ή με πιο τρόπο αυτοκτόνησε.

Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ερωτική απογοήτευση μα στην πρώτη ανάρτηση δεν αναφέρει πουθενά τον λόγο που έκοψε το νήμα της ζωής της. Υπάρχουν πολλοί που λένε ότι άμα κάποιος παρατηρήσει επίμονα την εικόνα της κοπέλας και την κοιτάζει στα μάτια ότι η εικόνα αρχίζει και αλλοιώνεται δημιουργώντας μια αίσθηση φόβου αλλά και τρόμου για το άτομο που το κοιτάζει!!!

Δηλαδή ότι η εικόνα της κοπέλας αλλάζει…… κάποιοι λένε ότι δημιουργείτε ένα μαύρο φωτοστέφανο γύρω της ….κάποιοι άλλοι ότι τα μάτια της αλλάζουν και γίνονται μαύρα ή ακόμα και τελείως άσπρα…. υπάρχουν άλλες αναφορές ότι στο πρόσωπο της εμφανίζονται μαύρες κηλίδες. Υπάρχουν παρά πολλές αναφορές για το τι μπορεί να δει ο καθένας μα αυτές που προανέφερα είναι οι πιο πολλές που ταιριάζουν δηλαδή το 80% από τα άτομα που έχουν παρατηρήσει την εικόνα αυτή. Σε ένα από τα βίντεο πιο κάτω φτιάχτηκε όπως την βλέπουν οι πιο πολλοί……

Σαν ομάδα όταν ερευνήσαμε αυτό το τόσο παράξενο θέμα το πρώτο που είδαμε είναι ότι η κοπέλα δεν φέρνει σε ανατολικά χαρακτηριστικά όπως σχιστά μάτια …….κ.λπ. Ένα άλλο παράξενο που έχει η εικόνα είναι ότι είναι λίγο θολή αν την παρατηρήσετε καλά και κάποια αλλά στοιχεία που δεν θα σας τα πούμε θα σας αφήσουμε να τα βρείτε μόνοι σας. Παρ’ όλη την έρευνα που κάναμε δεν βρήκαμε πουθενά στην Ιαπωνία να έχει καταχωρηθεί στο γενικό τμήμα αυτοκτονιών της αστυνομίας τέτοια φωτογραφία ή συγκεκριμένη ιστορία!!! Το αν έγινε σε κάποια άλλη ανατολική χώρα είναι ακόμα υπό έρευνα αλλά είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να βρούμε τίποτα….

Ο λόγος είναι ο εξής:

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της κοπέλας αυτής όπως να φοράει ένα περιδέραιο στο στήθος της ή στο μέτωπο της ή να έχει πιο κοντά μαλλιά ή ακόμα πράσινα μάτια αντί για μπλε…. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι έφτιαξαν την συγκεκριμένη εικόνα και την έβαλαν στο διαδίκτυο για να αποδείξουν κάτι!!! Αυτό το κάτι είναι η λεγόμενη αυθυποβολή!!!! Δηλαδή, διαβάζοντας μια μικρή ιστορία όπως αυτή που αναφέρει το βίντεο και κοιτώντας επίμονα την φωτογραφία ο ψυχολογικός κόσμος του κάθε ατόμου μπορεί να δημιουργήσει διαστρέβλωση της εικόνας!!! Αυτό που σας λέμε είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο εδώ και παρά πολλά χρόνια!!! Ίσως κάποιος ψυχίατρος ή ψυχολόγος ή ακόμα και φοιτητής της ψυχολογίας ή της ψυχιατρικής το ανέβασε για να παρατηρήσει την όλη κατάσταση που θα ακλουθούσε. Ο ψυχικός κόσμος του κάθε ανθρώπου διαφέρει παρά πολύ από τον άλλο έτσι αν κάποιος πιστεύει σε φαντάσματα θα έχει πολύ έντονα οπτικά συναισθήματα όταν παρατηρήσει την εικόνα αυτή, αν όμως δεν πιστεύει;

Σας προκαλούμε να κάνετε το τεστ, παγώστε την εικόνα της κοπέλας και μεγεθύνετε την, κοιτάτε την επίμονα στα μάτια για πέντε λεπτά ( ο απαιτούμενος χρόνος για να γίνει η οπτική διαστρέβλωση είναι τα πέντε λεπτά 95% στους πιο πολλούς ανθρώπους το άλλο 5% μπορεί να χρειαστεί παραπάνω χρόνο) και θα δείτε την εικόνα να αλλοιώνεται και να διαστρεβλώνετε μπροστά σας!!! Για θυμηθείτε σε κάποιες ταινίες που δείχνουν κάποια παράξενα σχήματα σε κάρτες λέγοντας στους εξεταζόμενους το τι βλέπουν για να μπορέσουν να κάνουν την διάγνωση τους οι γιατροί, αυτό υπάρχει και στην πραγματικότητα, αυτή η εικόνα είναι κάτι τέτοιο περίπου μόνο που χτυπά ευαίσθητα σημεία της ψυχής του καθενός ατόμου!!!

Δηλαδή, αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη ιστορία και βλέπατε την συγκεκριμένη εικόνα δεν θα σας έκανε καθόλου την αίσθηση ως παράξενη εκτός από την θολούρα που έχει ……. Βεβαία μπορεί να είμαστε εμείς λάθος σε όλα αυτά που σας λέμε……… χε χε χε!!! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.

Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!









ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Ποδοσφαιριστής κάνει τάκλιν στον επόπτη


Ο Κάρλος Βέλα της Ρεάλ Σοσιεδάδ στο παιχνίδι με την Σπόρτινγκ Χιχόν πρωταγωνίστησε, άθελά του, σε μία κωμική φάση.


Ο Μεξικανός επιθετικός σε μία διεκδίκηση της μπάλας κοντά στην γραμμή του άουτ, έκανε ...
τάκλιν στον επόπτη, καθώς έπεσε πάνω του και τον έριξε κάτω.








ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Η Ιστορία του σκακιού (ζατρίκιον)


Το σκάκι που όλοι γνωρίζουμε σήμερα είναι το αρχαιοελληνικό ΖΑΤΡΙΚΙΟΝ.
Σήμερα δεν υπάρχει άνθρωπος σε ολόκληρο τον πλανήτη που να μην γνωρίζει το ΣΚΑΚΙ που στην αρχαιότητα το ονόμαζαν ΖΑΤΡΙΚΙΟΝ και που ήταν επινόηση των αρχαίων ελλήνων από την αρχή της ιστορικής τους διαδρομής. Στην αρχαία Ελλάδα οι Πεττείες ήταν τριών διαφορετικών ειδών.
Οι πεττείες του πρώτου είδους είναι αυτές όπου ο παίκτης είχε τον μικρόκοσμο και που με την ρίψη κυβειών έκανε τις κινήσεις που τον υποχρέωναν οι αριθμοί που έφερνε. Η έννοια της κυβείας δεν περιείχε πάντα την έννοια της τύχης μια και είναι γνωστά ως «τα ζάρια του θεού».

Οι πεττείες του πρώτου είδους είναι αυτές όπου ο παίκτης είχε τον μικρόκοσμο του παιχνιδιού ενώπιον του και τα κομμάτια του είχαν συγκεκριμένη δραστηριότητα σε κινήσεις πάνω στον πίνακα. Η πλέον εξελιγμένη μορφή ήταν οι πεττείες που συνδύαζαν τις κυβείες και τις προκαθορισμένες κινήσεις κομματιών. Το Ζατρίκιον ως άθυρμα πεττείας είχε και τις τρεις μορφές, δηλαδή Ζατρίκιον με κυβείες, ζατρικίων με προκαθορισμένες κινήσεις κομματιών και τέλος Ζατρίκιον με κυβείες και με προκαθορισμένες κινήσεις κομματιών.


Κατά την άποψη του συγγραφέα ο Παλαμήδης δεν είναι ο εφευρέτης των αρχαίων πεττών, πεσσών και κυβειών, αλλά αυτός ο οποίος μεθοδικά κατέγραψε και παρουσίασε τα αθύρματα τα οποία προϋπήρχαν χιλιάδες χρόνια πριν και τα παρουσίασε συνολικά ως ενιαία φιλοσοφική στρατηγική δομή σε πολεμικές εφαρμογές. Το ότι προϋπήρχαν τα αρχαία ελληνικά αθύρματα είναι αυτονόητο γιατί γνωρίζουμε τις εκστρατείες του Διονύσου και του Ηρακλή που έγιναν χιλιάδες χρόνια πριν την γέννηση του Παλαμήδη και στα έργα, όπως π.χ. Διονυσιακά του Νόννου, υπάρχουν ξεκάθαρες αναφορές για τα στρατηγήματα του Διονύσου και τα στρατηγήματα του Πάν.


Η θεά της σοφίας και των αθυρμάτων (παιχνιδιών) ήταν η Αθηνά η οποία ξεπήδησε από τον μυαλό του Διός ως σκέψη και την βλέπουμε σε πλήθος παραστάσεων σε αρχαία αγγεία με επιτραπέζια αθύρματα τύπου πεττείας ως επιβλέπον ή ως διαιτητής σε παρτίδες. Μεγάλοι αρχαίοι αντιπαίζοντες (πεττευτές και κυβευτές) είναι οι εξής: Παλαμήδης, Αχιλλέας, Αίας του Οιλέα, Εύβουλος, Άμφις, Αλέξιος, Θερσίτης, Αίαντας ο Σαλαμίνιος, Πρωτεσίλαος, Πλάτων, Αλκιβιάδης, Περικλής, Μεγαλέξανδρος και οι στρατιώτες του, Ξενοφών, Οδυσσέας και μνηστήρες Πηνελόπης και τόσοι άλλοι. Η λέξη Ζατρίκιον είναι ξεκάθαρα αρχαιοελληνική και ετυμολογικά προέρχεται από δύο λέξεις, το επιτακτικό μόριο «ζα-» και του ρήματος τριάζω ή τριάσσω.

Την εκστρατεία του Διονύσου την αναφέρει αναλυτικά ο Νόννος και την εκστρατεία του Ηρακλή ο Αρριανός (βλέπε στα έργα μου Θαγετοί Οικονομολόγοι, Περί Τεχνικών Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ηγεσίες, Πελασγοί Οικονομολόγοι κ.λπ.). Οι λέξεις άθυρμα, αθύρματα, αθύρω αναφέρονται πάρα πολλές φορές στα Διονυσιακά του Νόννου. Και η εκστρατεία του Διονύσου στην Ασία έγινε πριν χιλιάδες χιλιάδων χρόνια. Ενώ τα αθύρματα αναφέρονται στον Ησίοδο, την Σαπφώ, τον Αλκαίο, τον Όμηρο, τους Ομηρικούς ύμνους που γράφτηκαν αιώνες πριν τα περσικά ή ινδικά Ζατρίκια, τα οποία προφανώς είναι από εκείνες τις εκστρατείες. Δεν είναι τυχαίο όπου θεοί και προστάτες των πεττειών είναι η Αθηνά, ο Διόνυσος, ο Ερμής και ο Πάν. Η λέξη Ζατρίκιον είναι ξεκάθαρα αρχαιοελληνική και ετυμολογικά προέρχεται από δύο λέξεις, το επιτακτικό μόριο «ζα-» και του ρήματος τριάζω ή τριάσσω.

Το επιτακτικό μόριο «ζα» είναι πολύ γνωστό και το χρησιμοποιούμε σε πολλές λέξεις και έχει ως στόχο να ενισχύει το δεύτερο συνθετικό της λέξης. Για παράδειγμα ζά(μ)πλουτος ή ζάπλουτος σημαίνει ο πολύ πλούσιος, ο πάμπλουτος, ο βαθύπλουτος, ζαφελής ο πανύ αφελής, ο πανβλαξ (ο ζα- αφελής), ζατρεφής ο ευτραφής (ο ζα- τρεφής) και (Λεξικό Σούδα) τα εξής: Ζαχρειής ο άγαν χρειώδης, Ζατρεφής ο ευτραφής κ.λπ. Και πλήθος άλλων παραδειγμάτων, που αναφέρουν τα σύγχρονα λεξικά,
όπως: Ζάης, -ής, ές (επιθ.) = ορμητικός, θυελλώδης από το θ. επιτ. μόριο ζα + άημι = πνέω. Ζάθεος, -ος, -ον (επιθ.) = ο πολύ θείος, ο ιερός, ο καθηγιασμένος από το επιτ. μόριο ζα + θεός. Ζαθερής, -ής, -ές (επιθ.) = ο πολύ θερμός από το επιτ. μόριο ζα + θέρος. Ζαμενής, -ής, ές = ο πανίσχυρος, ο πολύ ισχυρός από το επιτ. μόριο ζα + μένος. Ακόμη τονίζεται ότι με το ζα- έχουμε και σε αρχαία γραφή το JA το οποίο σημαίνει: ζάλ, Sas, ζάρ, ζάρ-ι, saihs, szeszi, δηλαδή ζάρι ή κύβος. Και ο αριθμός 6 JA+, δηλαδή zal, ζάλ.

Το ρήμα τριάζω ή τριάσσω ή τριάττω σημαίνει νικώ. Και τριαγμός σημαίνει νίκη. Ζατριάζω σημαίνει υπερνικώ ή κατανικώ. Ακόμη γνωρίζουμε την λέξη Τρισμέγιστος (τρεις φορές Μέγιστος) και η έκφραση «τρισί πάλαις» δηλώνει αυτόν που νίκησε τρεις φορές, ο Τρινικητής. Συνεπώς με την λέξη Ζατρίκιον δηλώνεται η πλήρης συντριβή του αντιπάλου. Και ο παίζω το Ζατρίκιον είναι ο αήττητος νικητής. Το νικητήριο άθυρμα Ζατρίκιον ή Ζητρίκιον.

Το ρήμα το βρίσκουμε στο Μέγα Ετυμολογικόν ως εξής: Τριάσσειν = Το νικάν, από μεταφοράς των παλαισταιστών, εν ταις τρισί πάλαις την νίκην καρπούμενον, και ατρίακτος, ο αήττητος. Αυτό αναφέρεται και στο Λεξικό του ψευδο-Ζωναρά, γράμμα Τ, ως εξής: Τριάσσω και τριάττω = το νικώ, εκ μεταφορά των παλαισταιστών, εν ταις τρισί πάλαις την νίκην καρπούμενον, και ατρίακτος, ο αήττητος. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι από το ζα- και ζη- βγαίνει και η λέξη ζάω (ζάω ή ζήω = ζω) = είμαι στην ζωή, ζω, είμαι ζωντανός || ακμάζω, είμαι ακμαίος. Με αυτήν την λογική Ζατρίκιον σημαίνει ακόμη και «ζω για να κινώ» ή διαβιώνω νικηφόρα». Θα μπορούσε δηλαδή να είναι Ζατρίκιον και Ζητρίκιον. Ακόμη έχουμε τριάσσω ή τριάττω και πεσσεία ή πεττεία.

Στο Βυζάντιο ονομαζόταν εκτός από το αρχαιοελληνικό όνομα Ζατρίκιον χρησιμοποιούσαν και το όνομα "σκάκους", το οποίο διασώθηκε για αιώνες. Αναφέρεται π.χ. και από τον συγγραφέα Γρηγόριο Ξενόπουλο, ο οποίος σε έργο του γράφει την έκφραση «παίξαμε τους σκάκους». Στο Βυζάντιο το Ζατρίκιον ονομαζόταν και Κιόσα και σε παράφραση Ζατριζάν, εξ ου πιθανόν και το Σαντράζ. Στα λατινικά scacco σημαίνει τετράγωνη εικόνα. Αναφέρεται ότι το Ζατρίκιον διαχρονικά έχει υποστεί πλήθος από παραλλαγές και αλλαγές και άλλαξε πολλά ονόματα όπως Ζατρίκιον, Τσατουράνγκα, Τσατράνγκ, Σατράντζι και Σκάκι. Δεν διαφωνεί όμως κανείς ότι το Τσατουράνγκα μετονομάστηκε σε Τσατράνγκ και στην συνέχεια σε Σατράντζι. Στην Ασία έχουμε Ελέφαντες και βεζίρηδες και στην Ευρώπη ευγενείς αξιωματικοί και βασίλισσες.

Ενώ σε παραλλαγές υπάρχουν κανόνια, ελέπολις, πολυβόλα κ.λπ. Στην Ευρώπη το σκάκι έγινε το αγαπημένο παιχνίδι των βασιλιάδων, και υπήρξε και αιτία πολέμου ανάμεσα στην Αγγλία και τη Γαλλία, το έτος 1061 μ.Χ., όταν κατά την διάρκεια μιας σκακιστικής παρτίδας ο Γάλλος βασιλιάς χτύπησε στο κεφάλι με τη σκακιέρα τον Άγγλο βασιλιά. Το 1196 μ.Χ. η καθολική εκκλησία απαγορεύει το σκάκι με την απειλή ότι όποιος παίζει σκάκι δεν πάει στον παράδεισο με αιτιολογία ότι η συνεχή παρατήρησή των κομματιών του Ζατρικίου ήταν ένα είδος ειδωλολατρίας.

Μετά από 3 αιώνες το Ζατρίκιον έγινε άθυρμα για όλους και με την στήριξη των Εκκλησιών. Θα πρέπει να τονίζουμε ότι ισχυρός παίκτης Ζατρικίου ήταν και ο γνωστός μας Γκρέκο. Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο ιερέα του ναού της Σαίδος, ο οποίος μίλησε στο Σόλωνα, οι Έλληνες είναι αρχαιότεροι των Αιγυπτίων κατά χίλια έτη. Σημαντικά είναι επίσης όσα λέει ο Σωκράτης στον πλατωνικό διάλογο «Φαίδρος», όπου επιβεβαιώνεται ότι οι Αιγύπτιοι διδάχθηκαν το Ζατρίκιον από τους Μιλήσιους Έλληνες, οι οποίοι έχτισαν την πόλη Ναύκρατις. Στο αρχαίο απόσπασμα υπάρχουν δύο σημεία που δηλώνουν την πανάρχαια ελληνική ύπαρξη του Ζατρικίου (Σκακιού) από την εποχή των εκστρατειών του Διονύσου, του Ηρακλή και του Μεγαλέξανδρου.






ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Αυτό το ήξερες;




Ποιος οργανισμός έχει τα λιγότερα γονίδια;

Το βακτήριο Carsonella ruddii τα βγάζει πέρα με 159.662 ζεύγη βάσεων DNA κατανεμημένα σε 182 γονίδια. Ο αριθμός αυτός προσεγγίζει το θεωρητικό όριο των 151 γονιδίων, το οποίο οι Αμερικανοί επιστήμονες Anthony Forster και George Church έχουν υπολογίσει ..
ως το ελάχιστο όριο για ένα ζωντανό κύτταρο. Συγκριτικά, το ανθρώπινο γονιδίωμα αποτελείται από περίπου 20.000 γονίδια, που περιέχουν συνολικά τρία δισεκατομμύρια ζεύγη βάσεων.

Το βακτήριο Carsonella ruddii ζει στο σώμα εντόμων και δεν μπορεί να πολλαπλασιαστεί χωρίς τη βοήθεια κυττάρων-ξενιστών στο έντομο. Σε ανταπόδοση της φιλοξενίας, αυτό το απίστευτα απλό βακτήριο προσφέρει ζωτικά αμινοξέα στο έντομο, που κατά τα άλλα τρέφεται με χυμούς φυτών. Ουσιαστικά το έντομο και το Carsonella ruddii ζουν σε μια τόσο στενή συμβιωτική σχέση, που γεννάται το ερώτημα κατά πόσον το βακτήριο αυτό είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός. Είναι τόσο εξαρτημένο από τον ξενιστή του που θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι έχει γίνει μέρος του εντόμου.



Ποιος επινόησε το τατουάζ και από πότε υπάρχει αυτή η συνήθεια;

Ο καλλωπισμός του σώματος με τεχνικές τατουάζ –ή, επί το ελληνικότερον, με δερματοστιξία– έχει ιστορία περισσότερων από 5.000 ετών. Ο γνωστός «άνθρωπος των πάγων», η μούμια Otzi, που βρέθηκε σε έναν παγετώνα των Άλπεων το 1991, είχε 57 τατουάζ στο σώμα του. Τα τατουάζ του Otzi, που έζησε περίπου το 3.300 π.Χ., αποτελούνταν από στιγμές και μικρές γραμμές των οποίων τη σημασία δε γνωρίζουμε. Πιθανότατα η παράδοση αυτή είναι ακόμη παλιότερη.

Δεν μπορούμε, προφανώς, να ξέρουμε ποιος επινόησε πρώτος τα τατουάζ, αλλά είναι βέβαιο πως ήταν διαδεδομένα σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι αρχαίοι Σκύθες, για παράδειγμα, που ζούσαν βόρεια της Μαύρης Θάλασσας, ήταν φημισμένοι για τα τατουάζ τους. Τα παλιότερα γνωστά τατουάζ που αναπαριστούν εικόνες ανήκουν σε ένα φύλαρχο 2.400 ετών, ο οποίος έφερε στο σώμα του παραστάσεις ζώων και τοτέμ. Οι κάτοικοι των αρκτικών περιοχών συνήθιζαν επίσης να κάνουν τατουάζ από πολύ παλιά. Επιπλέον, στη Σκανδιναβία έχουν βρεθεί βελόνες από την Εποχή του Χαλκού (1700-500 π.Χ.), που πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνταν για δερματοστιξία.


Ποια φυλή είναι η αρχαιότερη;

Ο άνθρωπος εξαπλώθηκε στη Γη και εξελίχθηκε σε πολλές φυλές. Γνωρίζουμε ποια είναι η παλιότερη;

Το ζήτημα ποια είναι η παλαιότερη και πλέον αρχέγονη ανθρώπινη φυλή έχει πυροδοτήσει από παλιά πολλές διαφωνίες και αμφισβητήσεις ανά τον κόσμο. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα ερώτημα πολύ δύσκολο να απαντηθεί.

Αν θελήσουμε, παρ’ όλα αυτά, να δώσουμε μια απάντηση, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το αναμφισβήτητο δεδομένο ότι η πρώτη ρίζα του φυλογενετικού δέντρου του ανθρώπου βρίσκεται στην Αφρική. Σύμφωνα με την επικρατέστερη θεωρία, ο άνθρωπος μετανάστευσε από την Αφρική πριν από περίπου 100.000 χρόνια και εξαπλώθηκε σταδιακά σε όλο τον κόσμο. Ορισμένοι από τους προγόνους μας παρέμειναν στην Αφρική και πιθανόν εκείνοι να άλλαξαν πολύ λιγότερο, αφού παρέμειναν στο ίδιο περιβάλλον όλο αυτό το διάστημα.

Με γνώμονα τη γενετική, μια καλή υποψηφιότητα για την αρχαιότερη φυλή του κόσμου είναι αυτή των Βουσμάνων Σαν, που ζουν στις σαβάνες της νότιας Αφρικής. Οι άντρες των Σαν φέρουν την πιο παλαιά εκδοχή του χρωμοσώματος Υ από όλες τις φυλές του πλανήτη. Επίσης, το μιτοχονδριακό DNA των γυναικών της φυλής, το οποίο κληροδοτείται αμετάβλητο από μητέρα σε κόρη, συγκαταλέγεται μεταξύ των παλαιότερων που γνωρίζουμε. Παρ’όλα αυτά, τα χαρακτηριστικά των Σαν θα μπορούσαν εκ πρώτης όψεως να θεωρηθούν αρκετά σύγχρονα από εξελικτικής απόψεως. Ωστόσο, αρχαιολογικά ευρήματα κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι η ίδια μορφή πολιτισμού υπάρχει στην περιοχή εδώ και 30.000 χρόνια – πολύ πριν από την αυγή οποιουδήποτε ευρωπαϊκού πολιτισμού.


Οι Σαν, γνωστοί και ως Βουσμάνοι, κατάγονται απευθείας από τον αρχικό πληθυσμό των προγόνων του ανθρώπου από τους οποίους προέκυψαν όλοι οι άλλοι αφρικανικοί πληθυσμοί και τελικώς εκείνοι που εγκατέλειψαν την αφρικανική ήπειρο για να εξαπλωθούν σε άλλα μέρη του κόσμου.

Μελέτη 121 διαφορετικών πληθυσμών σύγχρονων Αφρικανών, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Science», έδειξε ότι όλοι τους προήλθαν από 14 προγονικούς πληθυσμούς καθώς και ότι οι διαφορές και οι ομοιότητες που παρουσιάζουν στα γονίδιά τους ακολουθούν εκείνες που παρουσιάζουν οι γλώσσες που μιλούν.

Διεθνής ομάδα ερευνητών με επικεφαλής ειδικούς από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια ανέλυσε τις γενετικές παραλλαγές στο DΝΑ περισσότερων από 3.000 Αφρικανών και ανακάλυψε ότι οι Σαν αποτελούσαν την ομάδα που εμφάνιζε τη μεγαλύτερη γενετική ποικιλότητα, γεγονός που μαρτυρεί ότι αποτελούν τον αρχαιότερο πληθυσμό στην Αφρική αλλά και σε ολόκληρη τη Γη.

Από τη μελέτη προέκυψε ότι οι σύγχρονοι Αφρικανοί διαθέτουν τη μεγαλύτερη γενετική ποικιλομορφία όλων των φυλετικών ομάδων του πλανήτη, επιβεβαιώνοντας έτσι τη θεωρία ότι η Αφρική αποτελεί τη «γενέτειρα» της ανθρωπότητας, σύμφωνα με τηΣάρα Τίσκοφτου Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια.

Oι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης γενετικά «σημάδια» στο DΝΑ των σημερινών κατοίκων της Ανατολικής Αφρικής που ζουν κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα, τα οποία μαρτυρούν ότι ανήκαν στην ίδια προγονική ομάδα η οποία μετανάστευσε από την Αφρική προς την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο. Παράλληλα πληθυσμός της Δυτικής Αφρικής προέκυψε ότι φέρει πολλά κοινά γενετικά χαρακτηριστικά με τους Αφροαμερικανούς, γεγονός που δείχνει ότι αποτελεί τον πρόγονο των περισσότερων σκλάβων του Νέου Κόσμου.

Ενα από τα κύρια ευρήματα της μελέτης ήταν επίσης η γενετική ομοιότητα μεταξύ ομάδων που μιλούσαν παρόμοιες γλώσσες ενώ ζούσαν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά η μία από την άλλη.


scienceillustrated
tovima






ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Spiderbaby....



Δεν το σταματάει τίποτα... Αυτό είναι το μωρό αράχνη!!!

Δείτε το...











ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Απίστευτες γατίσιες περιπέτειες..



Όπως θα έχετε καταλάβει... έχουμε τρέλα με τις γάτες..
.
Δείτε μερικές ξεκαρδιστικές περιπέτειες ..

















ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Λογομάχησαν και του έφαγε τον εγκέφαλο

Δε χωρά ο νους τι έκανε ένας κανίβαλος στο θύμα του. Διαβάστε την συγκλονιστική κατάθεση του


Σοκ έχει προκαλέσει στο Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών...
η ομολογία ενός 35χρονου ο οποίος παραδέχτηκε ότι αφού σκότωσε το θύμα του με τσεκούρι στη συνέχεια έφαγε το μάτι του και μέρος από τον εγκέφαλό του το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο είχε γεύση...
οστρακοειδούς!

Ο κανίβαλος από το Κονέκτικατ Tyree Lincoln Smith συνελήφθη για το φόνο του 42χρονου Angel L. Gonzalez , ο οποίος βρέθηκε νεκρός μετά από χτύπημα με τσεκούρι στο κεφάλι.

Σύμφωνα με πηγές της ανάκρισης το θύμα ήταν άγνωστο στο θύτη και το φονικό έγινε μετά από έντονη λογομαχία. Στη συνέχεια ο Λίνκολν προσπάθησε να μεταφέρει τον Γκονζάλεζ στο νεκροταφείο όπου και έφαγε το μάτι του το οποίο είχε γεύση...οστρακοειδούς!

Η δολοφονία έγινε στις 15 του περασμένου Δεκέμβρη ωστόσο εξιχνιάστηκε την περασμένη Παρασκευή όταν ένας αστυνομικός βρήκε το σώμα του 42χρονου στον τρίτο όροφο ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού.

Το περιστατικό το εξομολογήθηκε σε μια ξαδέρφη του την οποία αποκαλούσε με το παρατσούκλι "Αθηνά" επειδή του θυμίζει... την θεά της Σοφίας.






ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Σαντορίνη: Το μάγμα ανεβαίνει, αλλά μην ανησυχείτε λένε οι επιστήμονες

Καθησυχαστικές μεν για το σήμερα αλλά χωρίς να αποκλείουν τίποτε ως μελλοντικό ενδεχόμενο είναι όλες οι δηλώσεις των επιστημόνων σε σχέση με το τι συμβαίνει σήμερα στα έγκατα του ηφαιστείου της Σαντορίνης
. Ουσιαστικά όλοι ομολογούν ότι υπάρχει μια ασυνήθιστη δραστηριότητα την οποία αν και δεν γνωρίζουν σε όλη της την έκταση, την παρακολουθούν στενά.


Πάντως τονίζουν ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. «Από τον περασμένο Ιανουάριο είμαστε σε μια διαφορετική φάση στην εξέλιξη του ηφαιστείου», επισημαίνει -στην εφημερίδα «Εθνος»- ο Θανάσης Γκανάς, σεισμολόγος στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο οποίος μετέχει σε ερευνητικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το ΕΜΠ και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

«Στο ηφαίστειο παρατηρούνται τρία χαρακτηριστικά: επιφανειακές παραμορφώσεις λίγων εκατοστών, σύμφωνα με GPS που μετρούν τις μετακινήσεις του εδάφους. αυξημένη σεισμικότητα στην Καλδέρα, συγκριτικά με την περίοδο 2000-10 κάποιες εκλύσεις αερίων για τις οποίες όμως, προς το παρόν, διαθέτουμε λίγα δεδομένα. Κάτι συμβαίνει κάτω και η πιθανότερη εξήγηση είναι η άνοδος του μάγματος». Στην ίδια εφημερίδα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επικεφαλής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Κώστας Μακρόπουλος παραδέχεται: «Είναι γεγονός ότι εδώ και έναν χρόνο παρατηρείται δραστηριότητα πάνω στην Καμμένη, η οποία εστιάζεται σε μικροσεισμούς, παραμορφώσεις ή έκλυση αερίων».
Και συμπληρώνει: «Υπάρχουν ενδείξεις ότι «φουσκώνει», δηλαδή τα τοιχώματα διαστέλλονται σε βάθος 4 χιλιομέτρων στον κρατήρα.

Αυτό εμμέσως δείχνει ότι υπάρχει κίνηση μάγματος. Γεωδετικές μετρήσεις δείχνουν παραμορφώσεις της επιφάνειας, καθώς μέσω δορυφόρων και λέιζερ καταγράφονται μετακινήσεις χιλιοστών. Επίσης έχουμε μετρήσεις αερίων που εκλύονται όπως διοξειδίου του άνθρακα και θείου. Ολα αυτά δείχνουν οτι είμαστε σε κατάσταση, όχι έντονη, αλλά σε μια φάση δραστηριότητας. Η εμπειρία λέει ότι αυτή μπορεί να καταλαγιάσει. Ως επιστήμονες όμως βρισκόμαστε σε εγρήγορση».

Σε άλλο δημοσίευμα η εφημερίδα «Τα Νέα» επικαλούνται δηλώσεις επιστήμονα: «Αυτή τη στιγμή, το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι υπάρχει μία ήπια διεργασία βαθιά κάτω από τον φλοιό της Γης, αλλά αυτό δεν προμηνύει ότι από βδομάδα θα γίνει και κάποια έκρηξη. Σε βάθος τεσσάρων ή και περισσότερων χιλιομέτρων κάτω από τη Νέα Καμένη, όπου βρίσκεται στο κέντρο της καλντέρας, οι επιστήμονες ανακάλυψαν προσφάτως έναν μαγματικό θάλαμο.

Ο θάλαμος αυτός δεν είναι γνωστό τι διαστάσεις έχει ακριβώς, όμως περιέχει ικανοποιητικές ποσότητες μάγματος. Ακόμη όμως κι αν ανέβαινε το μάγμα προς τα πάνω, υπάρχουν ένα σωρό λόγοι που μπορεί να το κάνουν να σταματήσει κάπου στην πορεία». Οι δηλώσεις αυτές δεν αναιρούν πάντως στο παραμικρό τα όσα πριν λίγες ημέρες είχε υποστηρίξει ο καθηγητής του εργαστηρίου γεωγυσικής και σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Φίλιππος Βαλιανάτος.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του «αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι αρχίζει να φουσκώνει … το κέικ της Σαντορίνης». Επίσης, οι επιστήμονες διαψεύδουν ότι αυτή τη στιγμή αναβλύζει μάγμα και ότι έχει ανέβει η θερμοκρασία του νερού.

Παραδέχονται ωστόσο ότι οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη πρέπει να παρακολουθούνται στενά και επισημαίνουν ότι επιστημονικές ομάδες ήδη καταγράφουν τις ποσότητες των εκλυόμενων ηφαιστειακών αερίων, όπως το διοξείδιο του άνθρακα. Το αέριο αυτό, όπως και άλλα, εκλύεται από ρηγματώσεις πάνω στη Νέα Καμένη.

Επίσης, τονίζουν ότι οι ειδικοί λαμβάνουν τιμές για τη θερμοκρασία του νερού αλλά και δείγματα για να τα υποβάλουν σε χημικές αναλύσεις και να εξακριβώσουν το pΗ του αλλά, όπως σημειώνουν, τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών, και άλλων πιο εξειδικευμένων, θα πάρουν αρκετό καιρό να αναλυθούν και να συγκριθούν ώστε να υποστηριχθεί ότι κάτι δεν πάει καλά.





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Αγγλία-Ιταλία: Εγκαταλείπουν ή σφάζουν τα άλογα λόγω κρίσης


Σκοτώνουν τα άλογα πριν γεράσουν στη Βρετανία, λόγω της οικονομικής ύφεσης!
Το 2011 χαρακτηρίστηκε από τις φιλοζωικες οργανώσεις η χρονιά της ''μεγάλης εγκατάλειψης'', καθώς περισσότερα από 3.500 άλογα εγκαταλήφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους, αλυσοδεμένα και χωρίς τροφή μέχρι να ''ψοφήσουν''.


Η βρετανική φιλοζωϊκή RSPCA δέχτυκε πέρυση περισσότερες από 7.000 εκκλήσεις σχετικά με το θέμα, 21% περισσότερες απ όσες την προηγούμενη χρονιά.

''Πρόσφατα διασώσαμε 20 άλογα, όμως δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλα'', επισημαίνει εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Από την άλλη, ως συνέπεια της ίδιας κατάστασης, έχει αυξηθεί και το εμπόριο κρέατος αλόγου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περίπου 8.000 άλογα σφαγιάστηκαν το 2010, σημειώνοντας αύξηση κατά 50%. Το μεγελύτερο ποσοστό καταλήγει στους ζωολογικούς κήπους - και δη στα κλουβιά των τίγρεων, που καταναλώνουν τουλάχιστον 15 κιλά κρέας την ημέρα.

Το κόστος για την φροντίδα ενός αλόγου έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 5 χρόνια και πλέον υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 6.000 λίρες, δηλαδή περίπου 7.000 ευρώ το χρόνο. Επιπρόσθετα, η αύξηση της τιμής του σανού και του αχύρου αλλά και η μείωση της αξίας των ζωντανών στην αγορά έχουν δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο...Τα πουλάρια θανατώνονται πλέον πριν κλείσουν τους 6 μήνες, ηλικία στην οποία είναι υποχρεωμένοι οι ιδιοκτήτες τους να τα δηλώσουν.

Στην Ιταλία, το φαινόμενο έχει πάρει άλλες διαστάσεις αφού έχουν εντάξει ούτως ή άλλως στο διαιτολόγιο τους το κρέας αλόγου. Τώρα στρέφονται και στα άλογα κούρσας για να ικανοποιήσουν τις γαστριμαργικές τους προτιμήσεις! 15.000 άλογα κούρσας έχουν πάρει το δρόμο για το χασάπη, παρανόμως, καθώς στην Ιταλία το συγκεκριμένο είδος δεν είναι προς βρώση.

Δυστυχώς, τα άλογα δεν είναι τα μόνα ζώα που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κρίσης, όπως άλλωστε έχουμε δημοσιεύσει και στο adespoto.gr, κάτι το οποίο ισχύει και στη χώρα μας: Η RSPCA δέχτηκε το 2011 περισσότερα από 28.000 τηλεφωνήματα για εγκαταλελειμμένα κατοικίδια, από γάτες και σκύλους μέχρι λαγούς και σκατζόχοιρους.




adespoto.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Αν αντέχετε ακούστε τον.... (video)


Ο τύπος μπορεί να ψέλνει, αλλά έχει τόσο χάλια φωνή που δεν αντέχουμε να τον ακούμε..
.
Να πούμε ότι προτιμάμε την Σάσα Μπάστα...
Αν αντέχετε ακούστε τον...









ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Οι 12 Νόμοι της Γκαντεμιάς

1. Ο νόμος της σειράς:


Αν περιμένεις σε σειρά και αποφασίσεις να πας στη δίπλα που κινείται πιο γρήγορα, είναι αποδεδειγμένο ότι αυτή που άφησες θα αρχίσει να κινείται πιο γρήγορα.

2. Ο νόμος του τηλεφώνου:

Όταν καλείς λάθος αριθμό, ποτέ δεν είναι απασχολημένο.

3. Ο νόμος της μηχανικής επιδιόρθωσης:





Μόλις τα χέρια σου γεμίσουν με γράσο ή άλλο υλικό που λερώνει, θα σε πιάσει φαγούρα στη μύτη ή κάπου αλλού.

4. Ο νόμος του εργαστηρίου:

Οποιοδήποτε αντικείμενο και αν πέσει, θα κυλήσει προς το λιγότερο προσιτό για εσένα μέρος.

5. Ο νόμος του τσιγάρου:

Μόλις ανάψεις τσιγάρο, θα προκύψει κάτι που πρέπει να κάνεις, μέχρι το τσιγάρο να καεί από μόνο του.

6. Ο νόμος του άλλοθι:

Εάν πεις ψέματα στη δουλειά, ότι άργησες επειδή π.χ. έσκασε το λάστιχο του αυτοκινήτου, την επομένη μέρα το λάστιχο θα σκάσει πραγματικά.

7. Ο νόμος του αφρόλουτρου:

Μόλις βυθιστείς στην μπανιέρα και έχεις χαλαρώσει, θα χτυπήσει το τηλέφωνο.

8. Ο νόμος του θεάτρου:

Τα άτομα που έχουν θέσεις όσο πιο μακριά γίνεται από το διάδρομο, φτάνουν πάντα τελευταίοι.

9. Ο νόμος της συνάντησης:

Η πιθανότητα να συναντήσεις κάποιον που ξέρεις, αυξάνεται όταν είσαι με κάποιον που δεν θέλεις να σας δουν μαζί.

10. Ο νόμος του καφέ:

Μόλις φτιάξεις ζεστό καφέ στη δουλειά, το αφεντικό θα σου ζητήσει να κάνεις μια δουλειά που θα διαρκέσει ακριβώς όσο χρειάζεται για να κρυώσει ο καφές.

11. Ο νόμος του αποτελέσματος.

Όταν ένα μηχάνημα δεν δουλεύει και προσπαθήσεις να το αποδείξεις στον ειδικό που έχει έρθει να το φτιάξει, τότε θα δουλέψει.

12. Ο νόμος του λεωφορείου:

Όταν είσαι στη στάση αρκετή ώρα και αποφασίσεις να ανάψεις τσιγάρο, τότε θα έρθει το λεωφορείο.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Γάμο ήθελες ε;

Είχες κι εσύ μία ρομαντική στιγμή, σε είχαν πιάσει
οι γλύκες σου και είπες να της κάνεις τη ρημάδα την πρόταση, που βλέπεις ότι περιμένει, γιατί ούτως ή άλλως, ποιος είναι ο προορισμός του ανθρώπου σε αυτό το μάταιο τούτο κόσμο;

Πριν το κάνεις όμως δε ρώτησες κανέναν και γι’ αυτό τώρα τραβάς τα μαλλιά σου, που μαθαίνεις κάτι....



ποσοστά επιτυχίας και κάτι άλλους αριθμούς που μόνο απογοήτευση μπορούν να σου φέρουν.



Εσύ και κάποιοι άλλοι «έξυπνοι» που επιθυμούν διακαώς να βάλουν στεφάνι, θα δώσετε τουλάχιστον 250€ για να αγοράσετε βέρες.

Το 13,5% από εσάς θα τις βγάλουν σε κάτι περισσότερο από οκτώ χρόνια, αφού τόση είναι η διάρκεια της κοινής συμβίωσης μέχρι να φτάσει η μέρα που τα ρούχα σου θα φύγουν από το μπαλκόνι και θα αποφασίσεις να υπογράψεις τα χαρτιά του διαζυγίου.



Όσο για το sex όλα αυτά τα χρόνια;

Αν σου φτάνουν 98 φορές στις 365 ημέρες, τότε καλά στέφανα!

www.mensonly.gr


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Η Miranda ξύρισε το κεφάλι της

Η Miranda του Sex and the City ξύρισε
το κεφάλι της για τις ανάγκες ρόλου.

Η Cynthia Nixon εμφανίστηκε με ένα σοκαριστικά καινούργιο look στην πρωινή εκπομπή "Live with Kelly" εκπλήσσοντας άπαντες.

Η (αληθινή) τέχνη θέλει θυσίες........



Το είχε κάνει και η Britney Spears θα σκεφτείς...

Μιας και μπήκες στον κόπο, σκέψου και για ποιον λόγο το έκανε.

Οι ομοιότητες με την περίπτωση της Cynthia Nixon, της κοκκινομάλλας Miranda από το Sex and the City είναι τελείως συμπτωματικές.

Η Nixon ξύρισε το κεφάλι της για τις ανάγκες του ρόλου της ως μιας καρκινοπαθούς καθηγήτριας ποίησης, της Vivian Bearing, στην παράσταση "Wit" που ανεβαίνει μεθαύριο σε θέατρο της Νέας Υόρκης.

Ο συγκεκριμένος ρόλος αγγίζει αρκετά περισσότερο τη Nixon, η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο του στήθους το 2006, κατά τη διάρκεια εξετάσεων ρουτίνας.

Η Nixon είχε υποβληθεί σε ακτινοβολίες, αλλά όχι σε χημειοθεραπεία, ενώ συνεχίζει να παίρνει μέχρι σήμερα ένα φάρμακο που μπλοκάρει τη λειτουργία των οιστρογόνων.

www.westview.gr


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!