Monday, April 30, 2012

Έχετε δει ποτέ πυρηνική έκρηξη; [video]





Είναι γνωστό πως πολλές κυβερνήσεις κάνουν κατά καιρούς πυρηνικές δοκιμές
, επιλέγοντας κυρίως υποθαλάσσιους χώρους για την διεξαγωγή τους.

Τι συμβαίνει όμως σε αυτές τις περιπτώσεις;



Η λογική των ειδικών είναι πως προκαλώντας πυρηνική έκρηξη μέσα στην θάλασσα αποφεύγεται η εκπομπή μεγάλων ποσών ραδιενέργειας ενώ συγχρόνως αποφεύγεται η, όποια, απώλεια ανθρώπινης ζωής. Έτσι, γίνεται εφικτή η μελέτη του φαινομένου με μεγάλο δείκτη ασφάλειας. Όμως παρόλο που δεν μπορούμε να δούμε ολόκληρη την βίαιη όψη του φαινομένου, πιστέψτε μας το παρακάτω video είναι απλά σοκαριστικό!



Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως τέτοιου είδους δοκιμές είναι ικανές να προκαλέσουν ακόμα και σεισμούς μεγάλου μεγέθους, ενώ αν και η εκπομπή επιβλαβών για τον άνθρωπο αερίων δεν είναι μεγάλη, το ερώτημα όλων είναι: Οι "κάτοικοι" της θάλασσας μπορούν να πουν το ίδιο;






Goodbyte.gr





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δυναμώνει το μυαλό το Διαδίκτυο





Έρευνα από το πανεπιστήμιο της California
έδειξε ότι το «σερφάρισμα» στο ίντερνετ ενεργοποιεί περισσότερες περιοχές του εγκεφάλου, ακόμη και από το διάβασμα.
Η έρευνα έγινε σε μεσήλικες για να διαπιστωθεί ποιες είναι εκείνες οι δραστηριότητες που μπορούν να γυμνάσουν το μυαλό για να ανταπεξέλθει καλύτερα στη φθορά της γήρανσης και στην αντιμετώπιση ασθενειών όπως η άνοια.

Οι επιστήμονες έχουν από καιρό προτείνει δραστηριότητες όπως σταυρόλεξα και παζλ για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων που φέρνει στην λειτουργία του μυαλού η γήρανση.

Όμως μετά την έρευνα του πανεπιστημίου της California ερευνητής λέει ότι και το «σερφάρισμα» στο Ίντερνετ πρέπει να προστεθεί σε αυτές τις δραστηριότητες.

Ο επικεφαλής της έρευνας Garry Small ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ενθαρρυντικά ως προς την χρησιμότητα των νέων τεχνολογιών και το οφέλη – διανοητικά και ψυχολογικά – που έχουν για τους μεσήλικες και τους ηλικιωμένους. Διευκρίνισε ακόμη ότι κατά το «σερφάρισμα» ενεργοποιούνται περιοχές του εγκεφάλου που αφορούν τη λήψη αποφάσεων και πολύπλοκη συλλογιστική.

Το εύρημα της έρευνας που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι διαπιστώθηκε πως το «σερφάρισμα» είναι πιο διανοητικά «προκλητικό» από ό,τι το διάβασμα. Τα άτομα που πήραν μέρος στην έρευνα εξετάστηκαν με ηλεκτρόδια ως προς την εγκεφαλική τους δραστηριότητα κατά τη διάρκεια των δύο δραστηριοτήτων.

Διάβασμα και Ίντερνετ έδειξαν ότι προκαλούν ενεργοποίηση πολλών περιοχών του εγκεφάλου που αφορούν τον έλεγχο του λόγου, την ανάγνωση, τη μνήμη και τις οπτικές δυνατότητες. Όμως εκείνοι που «σέρφαραν» στο Ίντερνετ παρουσίασαν επιπλέον δραστηριότητα στις περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν τη λήψη αποφάσεων και την πολύπλοκή σκέψη.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως σε αντίθεση με το διάβασμα οι χρήστες του Ίντερνετ πρέπει να παίρνουν αποφάσεις ως προς το που θα μπουν για να πάρουν περισσότερες πληροφορίες για το θέμα που τους ενδιαφέρει.


tromaktiko


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σπουδαίος εραστής ο Simon Cowell!






Σπουδαίος εραστής είναι σύμφωνα με την Alicia Douvall ο Simon Cowell.


Το πρώην μοντέλο εκτός από την αγάπη της για τις πλαστικές επεμβάσεις αποκάλυψε το θαυμασμό που τρέφει για τον εμπνευστή του «The X –factor».

Μάλιστα, όπως η ίδια υποστήριξε είχε ένα φλερτ διάρκειας έξι μηνών με τον Cowell, και τον θεωρεί....



 τον καλύτερο εραστή που είχε ποτέ.



«Στο τρίτο ή το τέταρτο ραντεβού, καταλήξαμε να το κάνουμε έντεκα φορές μέσα σε ένα βράδυ. Πήγαμε για φαγητό και μετά πάλι πίσω στο ξενοδοχείο. 

Παραγγείλαμε σαμπάνια. 

Αρχίσαμε να κάνουμε σεξ και αυτό κράτησε όλο το βράδυ. 

Κοιμόμασταν λίγο στο μεταξύ, αλλά μόνο για μερικά λεπτά. Κάναμε σεξ στο σαλόνι, στην κρεβατοκάμαρα, στο μπάνιο, και απλά συνεχίζαμε να κάνουμε σεξ. 

Ήταν οι περισσότερες φορές που κάναμε σεξ σε μια νύχτα, κανονικά το κάναμε μόνο μία ή δύο φορές. 

Ήμουν εκεί για τόσες πολλές ώρες, που όταν τελικά έφυγα ήταν οκτώ η ώρα το πρωί».

www.madata.gr







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα φάρμακα της φύσης

Για να μην παίρνετε με το παραμικρό φάρμακα
, αφού η φύση έχει προνοήσει για εσάς. Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές που μπορεί να φανούν χρήσιμες.
Μέντα: Τα φύλλα και το αιθέριο έλαιό της χορηγούνται για την καταπολέμηση της ημικρανίας. Βράζετε δύο κουταλιές φύλλα σε 500 γραμμάρια βραστό νερό και πίνετε 1-4 κούπες την ημέρα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι γυναίκες που θηλάζουν δεν πρέπει να την καταναλώνουν, καθώς σταματάει την παραγωγή γάλακτος.
Χαμομήλι: Βράστε μία πρέζα χαμομήλι σε μία κούπα νερό, σουρώστε το και καθαρίστε ερεθισμένο δέρμα ή κάντε στοματικές πλύσεις, καθώς έχει αντιφλεγμονώδη, αντισηπτική και ηρεμιστική δράση.
Μπορείτε και να το πιείτε (1 κουταλάκι χαμομήλι σε 1 κούπα ζεστό νερό), αν έχετε πυρετό, πονόλαιμο, πονάει το στομάχι σας, έχετε τάση για εμετό ή κράμπες λόγω περιόδου.
Λεμονιά: Ο χυμός του λεμονιού έχει αντισηπτική δράση και δρα κατά του κρυολογήματος. Η σπιτική λεμονάδα (ένα μέρος λεμονιού και τρία μέρη νερού) διώχνει τον πονοκέφαλο. Το ίδιο αποτέλεσμα έχει κι ένα αφέψημα από τα φύλλα και τα άνθη της πορτοκαλιάς.
Λεβάντα: Κάντε κομπρέσες στο μέτωπο και τον αυχένα με αιθέριο έλαιο λεβάντας για να αντιμετωπίσετε την ηλίαση ή βάλτε 4-5 σταγόνες λεβάντας πάνω σε πληγές και εγκαύματα για να τα θεραπεύσετε.
http://www.ipop.gr




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Επτά Έλληνες βρίσκονται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας




Δεν έχει εισαχθεί τίτλος



Συνολικά επτά είναι οι Έλληνες που βρίσκονται στην λίστα της εφημερίδας «Sunday Times»
που δημοσιεύεται κάθε χρόνο και περιλαμβάνει τους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας.

Πρώτο στην λίστα συναντάμε τον Αριστοτέλη Μυστακίδη, που βρίσκεται στην 28η θέση και έχει περιουσία που ανέρχεται στο £1.7 δισ., γεννημένος στην Ελλάδα, και συν-επικεφαλής στην εταιρεία Glencore με έδρα την Ελβετία.

Στην θέση 138 συναντάμε τον Μιχάλη Λαιμό, από την γνωστή εφοπλιστική οικογένεια, με την περιουσία που να ανέρχεται στα £605 εκατομμύρια.

Ο Τζων Ζοχώνης και ο Άντονυ Γκρην από την γνωστή οικογένεια Ζοχώνη που παράγει επώνυμα σαπούνια, βρίσκονται στις θέσεις 289 και 441 με περιουσία £274 εκατομμύρια και £170 εκατομμύρια αντίστοιχα.

Στην θέση 370 βρίσκεται ο Γιάννης Γουλανδρής της εφοπλιστικής οικογενείας με περιουσία που υπολογίζεται στα £200 εκατομμύρια. Τέλος, δύο Έλληνες καταλαμβάνουν τις θέσεις 329 και 417 με περιουσία £230 εκατομμύρια και £180 εκατομμύρια. Πρόκειται για τον Κρις Ρόκος και τον Τρύφωνα Νάτση, στους οποίους ανήκει το hedge fund «Brevan Howard» μαζί με άλλους δύο traders. Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων στην Ευρώπη.

Αντίστοιχα στην λίστα περιλαμβάνονται και αρκετοί Κύπριοι της Βρετανίας. Πλουσιότερος Κύπριος σύμφωνα με την λίστα είναι ο Άλκης Δαυίδ, με την περιουσία του να ανέρχεται στο £1,1 δισ. Στην 72η θέση έρχεται ο Στέλιος Χατζηιωάννου, με περιουσία που αγγίζει τα £1,0 δισ.

Ακολουθούν ο Κρίς Λαζαρή στην 107η θέση που δραστηριοποιείται στην ακίνητη περιουσία με £730 εκατ., ο Τζον Χριστοδούλου στην 123η θέση, επίσης στην ακίνητη περιουσία με £670 εκατομμύρια, ο Ανδρέας Παναγιώτου στην 218η θέση στην ακίνητη περιουσία με £400 εκατομμύρια, ο Διονύσιος Λιβέρας στην 260η θέση με £215 εκατομμύρια, ο Θίο Παφίτης στην 417η θέση με £180 εκατομμύρια, ο Στέφανος και Στέλιος Στεφάνου στην οικοδομική βιομηχανία στην 537η θέση με £140 εκατομμύρια, ο τραγουδιστής Τζορτζ Μάικλ στην 751η θέση με £100 εκατομμύρια και ο Πανίκος Παναγιώτου επίσης στην ακίνητη περιουσία στην 984η θέση με £74εκατ.





totefteri


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ακόμη μια ιερόδουλη διαγνώστηκε με AIDS









Θετική στον ιό HIV βρέθηκε ακόμη μια ιερόδουλη στην Αθήνα
, στο πλαίσιο των ελέγχων που συνεχίζονται από τις κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συγκεκριμένη ιερόδουλη εργαζόταν στο δρόμο στην περιοχή της Ομόνοιας.



«Στον πρώτο υγειονομικό έλεγχο, σε υπαίθριους χώρους που εκδίδονται ιερόδουλες (24 άτομα ελέγχθηκαν), διαπιστώθηκε εκδιδόμενη θετική στην HIV λοίμωξη (Ομόνοια)» αναφέρει η ανακοίνωση.



Οι έλεγχοι συνεχίζονται τώρα στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, της Πλατείας Αμερικής και στο Μεταξουργείο.



Με βάση τη νέα υγειονομική διάταξη, οι κινητές μονάδες επιτηρούν από τη Δευτέρα και το κέντρο φιλοξενίας κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.



Η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρεται και στην υπόθεση της οροθετικής ιερόδουλης που εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα: «Δημοσιοποιήθηκε η διεύθυνση του οίκου ανοχής από το ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή ήταν αδύνατη η ιχνηλάτηση των πιθανώς απροφύλακτων επαφών της συγκεκριμένης εργαζόμενης».



»Μετά δε τη γνωστοποίηση αυτή, έχουν απευθυνθεί στην τηλεφωνική γραμμή για το AIDS και στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ πάνω από 700 που είχαν κατά δήλωσή τους απροφύλακτη επαφή με την ανωτέρω εργαζόμενη».



»Για τρία άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή τις τελευταίες 72 ώρες με την ως άνω εργαζόμενη, κρίθηκε από τους γιατρούς των Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, ότι θα πρέπει να λάβουν προφυλακτική αγωγή, προκειμένου να αποφύγουν τη νόσηση».



Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων υπενθυμίζει ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων HIV/AIDS και εφιστά την προσοχή σε κάποια βασικά σημεία:



O HIV μεταδίδεται μέσω της ανταλλαγής συγκεκριμένων υγρών:



- Αίμα

- Σπέρμα

- Προσπερματικά υγρά

- Κολπικά υγρά

- Μητρικό γάλα



Συμπεριφορές που επιτρέπουν τη μετάδοση του ιού HIV:



- Σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη.

- Κοινή χρήση αιχμηρών αντικειμένων.

- Από τη μητέρα με HIV AIDS στο νεογνό.



Το αιματολογικό τεστ για τον HIV προσφέρεται δωρεάν στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων των κρατικών νοσοκομείων, καθώς και στις κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίες βρίσκονται στην πλατεία Κουμουνδούρου, Ομόνοιας, Βάθη.



Περισσότερες πληροφορίες προσφέρουν οι τηλεφωνικές γραμμές του ΚΕΕΛΠΝΟ:



- Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS : 210-72.22.222

- Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: 210-5212054

- Τηλεφωνικές γραμμές: 210 7222222, 210 5212054, 210 5222339

- ΚΕΕΛΝΠΟ Θεσσαλονίκης: 2310- 243363/229139





totefteri


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παραιτείται ο Μαρινάκης από την προεδρία του Ολυμπιακού









Ο Σάββας Θεοδωρίδης θα είναι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός
, όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης υλοποιήσει την απόφασή του να εγκαταλείψει τον προεδρικό θώκο.

Ο Μαρινάκης έχει γνωστοποιήσει την απόφασή του να ...

αποχωρήσει από την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός από χθες (29/04), μιλώντας στο παγκόσμιο συνέδριο της Θύρας 7, μια κίνηση, όμως, που είναι καθαρά τυπική και όχι ουσιαστική.



Έχει να κάνει με το νέο αθλητικό νόμο και τις «σκληρές» κυρώσεις που θα προβλέπει, σε περίπτωση επεισοδίων, ακόμη και εκτός γηπέδων.



Η διάδοχη κατάσταση είναι ήδη έτοιμη και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την προεδρία του Ολυμπιακού θα αναλάβει ο Σάββας Θεοδωρίδης, με τον Μαρινάκη να παραμένει μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.






totefteri




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Από 1η Μαΐου απαγορεύεται η είσοδος τουριστών στα γνωστά coffee shops της Ολλανδίας







Δικαστής στην Ολλανδία έλαβε την πρώτη απόφαση υπέρ ενός νέου νόμου που θα...










απαγορεύεται από την πρωτομαγιά την είσοδο ξένων τουριστών στα
περίφημα coffee shops, τα καφέ όπου επιτρέπεται η χρήσης ινδικής
κάνναβης.



Παρά το γεγονός ότι υπάρχει εδώ και δεκαετίες ανοχή για την προσωπική
χρήση μαλακών ναρκωτικών στη χώρα, αυξάνονται οι ανησυχίες ότι πολλοί
τουρίστες την επισκέπτονται επί τούτου και ότι ξένοι και ντόπιοι έμποροι
εκμεταλλεύονται το καθεστώς για να διακινούν παράνομα ναρκωτικά.






Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ σε τρεις νότιες επαρχίες της Ολλανδίας
τον Μάιο και θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος του 2012.





Ομάδα ιδιοκτητών τέτοιων καφέ προσέφυγαν σε δικαστήριο στη Χάγη,
ισχυριζόμενοι ότι η απαγόρευση κάνει διακρίσεις κατά των τουριστών από
το εξωτερικό.





Βάσει του νέου νόμου, θα επιτρέπεται μόνο σε ολλανδούς υπηκόους η
είσοδος στα καφέ, πιθανώς με μια κάρτα εισόδου, η έκδοση της οποίας
συζητείται.








Περί τα 700 coffee shops λειτουργούν στην Ολλανδία. Η πώληση μαλακών
ναρκωτικών σε αυτά έχει αποποινικοποιηθεί, αν και δεν είναι νόμιμη. Η
αστυνομία ανέχεται συνήθως την κατοχή κάτω των 5 γραμμαρίων ινδικής
κάνναβης.





Σύμφωνα με προτάσεις, τα καφέ θα μπορούσαν να μετατραπούν σε
«κλειστές λέσχες», με έως και 2000 μέλη, τα οποία οφείλουν να είναι
κάτοικοι Ολλανδίας, και ηλικίας άνω των 18 ετών. Οι ιδιοκτήτες των καφέ
αντιτίθενται στο μέτρο, φοβούμενοι ότι τα θα μειωθούν σημαντικά τα κέρδη
τους από τον ναρκοτουρισμό.





«Είναι ένα μέτρο που κάνει διακρίσεις. Πρόκειται για 19 καφέ που
επελέγησαν για να αντιπροσωπεύσουν το σύνολο τέτοιων καταστημάτων στη
χώρα, όμως πολλά είναι εκείνα που υποστηρίζουν την κίνησή μας», είπε ο
Αντρέ Μπέκερς, συνήγορος ενός εκ των 19 εναγόντων και δύο οργανώσεων.



newsit









ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τι λέει το ζώδιο μου για τη Πρωτομαγιά













Γενικό προφίλ



«Πρώτη Μαΐου κι απ' τη Βαστίλη ξεκινάνε οι καρδιές των φοιτητών
ξεκινάνε οι καρδιές των φοιτητών χίλιες σημαίες κόκκινες μαύρες, ο
Φρεδερίκο η Κατρίν και η Σιμόν» ήταν οι πρώτοι στίχοι του Μάνου Λοΐζου
για μια μέρα σαν και την σημερινή.




Η Σελήνη μέσα από την Παρθένο συναντά το πρωί τον Άρη και δεν
αποκλείεται να «πυροδοτήσει» καταστάσεις. Το τρίγωνο Ουρανού –Βορείου
Δεσμού δείχνει τον κόσμο με καλή διάθεση και όρεξη αλλά το ζήτημα είναι
να μην «απασφαλίσετε» γιατί ίσως και να παρεκτραπείτε.








ΚΡΙΟΣ


Η παρουσία της Σελήνης στο ζώδιο της Παρθένου σας κάνει κάπως να
ζορίζεστε, αφού νοιώθετε πως πρέπει να ταχτοποιήσετε πράγματα που
σχετίζονται με την καθημερινότητα. Αισθηματικά, ίσως χρειάζεται να
αφήσετε την κριτική στην σχέση και να σηκώσετε μανίκια, προκειμένου να
πιάσετε δουλειά για την μακροημέρευσή της.





ΤΑΥΡΟΣ


Κατάλληλη μέρα να επισκεφτείτε μέρη της αρεσκείας σας, να κάνετε
ευχάριστες συζητήσεις και να βιώσετε όμορφες και ευχάριστες εμπειρίες με
δικά σας άτομα. Μέσα από την σχέση νοιώθετε πως γεμίζετε με θετική
ενέργεια. Ο προσωπικός μαγνητισμός βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και
καταφέρνετε να κάνετε τους άλλους να αδυνατούν να σας αρνηθούν.





ΔΙΔΥΜΟΙ


Μια μέρα κάπως περίεργη, αφού σε πολλά πράγματα που έχετε κανονίσει
παρουσιάζονται ματαιώσεις ή καθυστερήσεις στην καλύτερη περίπτωση. Πολλά
πράγματα δεν επιδέχονται συζητήσεως για αυτό και σήμερα απολαύστε την
φύση, έναν καφέ ή προσπαθήστε μέσα από αθλοπαιδιές να βγάλετε
δημιουργικά την μπλοκαρισμένη ενέργεια.





ΚΑΡΚΙΝΟΣ


Κάποια τηλεφωνήματα και μηνύματα έρχονται να σας παρακινήσουν.
Νοιώθετε μέσα σας έλλειμμα. Είτε είναι οικονομικό είτε είναι αισθηματικό
εσείς βιώνετε ένα κενό, θέλετε, λοιπόν, να έρθει κάποιος να το καλύψει,
να το γεμίσει. Έτσι, κινητοποιείστε και τελικά η σχέση σας διαπιστώνετε
πως στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.





ΛΕΩΝ


Σήμερα είναι πιθανόν να παρασυρθείτε σε περιττές συζητήσεις με αφορμή
μικρά και συνηθισμένα γεγονότα. Επιπλέον, δεν αποκλείεται, τα θέματα
που θα ρίξετε το «βάρος» σας να αποδειχθούν τελικά δευτερεύουσας
σημασίας σε σχέση με κάποια άλλα. Η διάθεση σας, όμως, είναι πολύ καλή
και με τα αισθηματικά σας να κυλούν ομαλά νοιώθετε πως μπορείτε να
κινήσετε τον κόσμο.





ΠΑΡΘΕΝΟΣ


Κατά την διάρκεια του πρωινού θα αναστατωθείτε από την στάση κάποιου
συνομιλητή σας. Η απρέπεια που θα συναντήσετε δεν έχει καμία σχέση με
εσάς. Δείτε τη ως ένδειξη της κακής διάθεσης του συνομιλητή σας. Η
συνέχεια, από το μεσημεράκι και μετά, θα είναι εκπληκτική, αφού θα
διασκεδάσετε. Αισθηματικά, η τύχη κάτι καλό σας ετοιμάζει.





ΖΥΓΟΣ


Με την παρουσία Σελήνης και Άρη στον 12ο οίκο ίσως κάποιες συζητήσεις
βγάλουν ένταση, όμως η διαλλακτικότητα και η ευφυΐα θα σας βοηθήσουν να
αντιμετωπίσετε και αυτά. Αισθηματικά, ίσως χρειαστεί να κάνετε λίγο
πίσω στα θέλω σας, που ώρες-ώρες είναι υπερβολικά. Αφιερώστε χρόνο στο
ταίρι σας και προσπαθήστε να δώσετε αυτά που δικαιωματικά του ανήκουν.





ΣΚΟΡΠΙΟΣ


Η παρουσία Σελήνης και Άρη στην Παρθένο σας φέρνουν κοντά σε πρόσωπα
που σας συμπαθούν, σας κατανοούν και θέλουν να σας βοηθήσουν. Τελικά το
Σύμπαν αποδίδει αυτά που πρέπει και ήρθε η στιγμή να παραδεχτείτε πως η
ζωή σας αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού πλέον και αισθηματικά
αρχίζετε και νοιώθετε γεμάτοι.





ΤΟΞΟΤΗΣ


Με την παρουσία Σελήνης και του Άρη στο ζώδιο της Παρθένου θα
νοιώσετε κάπως μπλοκαρισμένοι. Κάποιοι προσπαθούν να αποφύγουν ευθύνες
και προτιμούν να αναλάβετε εσείς να βγάλετε τα κάστανα από τη φωτιά.
Αυτό ιδίως θα το συναντήσετε σε άτομα που ανήκουν στο περιβάλλον σας.
Αισθηματικά, ίσως χρειάζεται να προσέχετε το τι θα πείτε.





ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ


Ο χρόνος σήμερα μάλλον έχει για εσάς διαφορετική διάρκεια. Η μέρα θα
σας φανεί λίγο μικρότερη, αφού θα περάσετε τόσο όμορφα και με καλή παρέα
που θα αναρωτιέστε πως πέρασε τόσο γρήγορα. Προσπαθήστε να αξιοποιήσετε
τον χρόνο για να σκεφτείτε πως έχουν τα πράγματα. Δεν αποκλείεται να
δεχτείτε μια έκπληξη, ιδιαίτερα ευχάριστη, από το ταίρι σας.





ΥΔΡΟΧΟΟΣ


Προσέξτε σήμερα γιατί ίσως κάποιοι θελήσουν να σας «ψαρώσουν». Ο
σκοπός είναι να δουν αντιδράσεις, αφού όταν «φορτώνετε» οι ατάκες δίνουν
και παίρνουν και όντως δεν θέλει πολύ για να «ξεφύγετε». Κι αν
πρόκειται μόνον απλά για τον περίγυρο σας, οκ Αλλά αν τα «σκάγια»
πιάσουν και την σχέση σας, να δούμε ποιός θα πρωτοπάρει τα όρη και τα
βουνά!





ΙΧΘYΕΣ


Προσέξτε σήμερα γιατί ίσως κάποιοι θελήσουν να σας «ψαρώσουν». Ο
σκοπός είναι να δουν αντιδράσεις, αφού όταν «φορτώνετε» οι ατάκες δίνουν
και παίρνουν και όντως δεν θέλει πολύ για να «ξεφύγετε». Κι αν
πρόκειται μόνον απλά για τον περίγυρο σας, οκ Αλλά αν τα «σκάγια»
πιάσουν και την σχέση σας, να δούμε ποιός θα πρωτοπάρει τα όρη και τα
βουνά!



astrology.gr





ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συμπτώματα που φανερώνουν το στρες





Ενδέχεται να εμφανιστούν και σωματικές επιπλοκές


Με τους ρυθμούς που ζούμε, κάθε άνθρωπος εμφανίζει στρες σε κάποιο
βαθμό. Εντούτοις, υψηλά επίπεδα στρες μπορούν να προκαλέσουν αισθήματα
ανησυχίας ή φόβου, ενώ εκτός από ψυχολογικά συμπτώματα μπορούν να
αποτελέσουν και την αιτία σωματικών προβλημάτων όπως υπέρταση και άλλα.



 Ενδείξεις που συνιστούν πιθανή ύπαρξη έντονου στρες, σύμφωνα με έρευνα
του Εθνικού Ιδρύματος Πληροφόρησης Γυναικών των ΗΠΑ, είναι τα παρακάτω:



Αϋπνία



Διάρροια, δυσκοιλιότητα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, ή στομαχικές κράμπες



Αίσθημα έντασης, ευερεθιστότητας, άγχους, θλίψης, θυμού



Δυσκολία στη συγκέντρωση ή αίσθημα έλλειψης ενέργειας



Σημαντικές αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες ή στο σωματικό βάρος



Δερματικές αντιδράσεις



Αύξηση συμπτωμάτων που συνδέονται με το διαβήτη, το άσθμα ή την αρθρίτιδα



Αύξηση της αρτηριακής πίεσης



Μειωμένη ερωτική επιθυμία



Πόνος στη μέση ή τον αυχένα



ygeianews.gr









ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αλυσίδα σούπερ μάρκετ κατασκόπευε τους πελάτες και έκλεβε τις πιστωτικές...






Διευθυντές υποκαταστημάτων είχαν εγκαταστήσει κάμερες οι οποίες
ζούμαραν στα ταμεία την ώρα που οι πελάτες πληκτρολογούσαν τους μυστικούς κωδικούς τους, κατέγραφαν τις εικόνες σε DVD και τις μοίραζαν μεταξύ τους οι υπεύθυνοι.


Η γερμανική αλυσίδα λιανικού εμπορίου Aldi κατηγορείται από το περιοδικό Spiegel για το μεγάλο σκάνδαλο κλοπής χρημάτων από πιστωτικές κάρτες των πελατών της ενώ η επίσημη απάντηση μέσω της διευθύντριας επικοινωνιών του ομίλου, Κίρστεν Βίντχορν, ήταν πως «Οι κανονισμοί της βιντεοπαρακολούθησης είναι καθορισμένοι με σαφήνεια και απαγορεύουν την κινηματογράφηση της ζώνης πληρωμής. Αν τελικώς έγινε κάτι τέτοιο η εταιρεία θα λάβει πειθαρχικά μέτρα ή ακόμη και θα προσφύγει στη δικαιοσύνη»...

Η κυρία Βίτχορν ωστόσο απέφυγε να απαντήσει στις καταγγελίες του περιοδικού σύμφωνα με τις οποίες κάμερες υπήρχαν επίσης στα ψυγεία και τα ράφια με σκοπό την καταγραφή σε DVD των πελατισσών εκείνων που... έσκυβαν ενώ φορούσαν κοντές φούστες ή βαθιά ντεκολτέ!

Σύμφωνα πάντα με το περιοδικό, καταγράφονταν επίσης οι υπάλληλοι της εταιρείας όταν βρίσκονταν στους χώρους αποθήκευσης, κάτι που η εκπρόσωπος του ομίλου δεν διέψευσε: «Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί οι συνεργάτες να παρακολουθούνταν μέσω κάμερας όταν υπήρχαν συγκεκριμένες υποψίες για διάπραξη αδικημάτων που τιμωρούνταν με πρόστιμο. Η παρακολούθηση αυτή γινόταν με χίλιες προφυλάξεις».

Ο ιδιοκτήτης της Aldi, ο Καρλ Άλμπρεχτ, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γερμανία ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που γερμανικά πολυκαταστήματα καταγγέλλονται από τις συνδικαλιστικές ενώσεις ή τον Τύπο της χώρας.

Το 2008 η ανταγωνιστική αλυσίδα Lidl τέθηκε στο στόχαστρο με τους ισχυρισμούς ότι παρακολουθούσε τους υπαλλήλους της με ιδιωτικούς ντετέκτιβ ενώ η αλυσίδα Schlecker -η οποία μείωσε το προσωπικό της κατά 11.000 άτομα- έχει επίσης κατηγορηθεί ότι οι συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων της ήταν στα όρια του ανεκτού και ότι ασκούσε έντονες ψυχολογικές πιέσεις που έφταναν μέχρι την κατασκοπεία σε βάρος τους.

http://www.mynews.gr







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DeadSocial: Μακάβρια εφαρμογή για μετά θάνατον… likes και shares...






Ανησυχείτε τι θα γίνει με τους λογαριασμούς σας στο Facebook και στο Twitter, όταν θα φύγετε από τον μάταιο τούτο κόσμο;



Πιθανότατα όχι και αυτό είναι και το λογικό!

Ωστόσο επειδή πολλών το… χιούμορ είναι τουλάχιστον μακάβριο δημιουργήθηκε από βρετανική εταιρεία, σύμφωνα με το mediagate.gr, το DeadSocial.

Πρόκειται για μια εφαρμογή που ξεκίνησε σε beta version στις 27 Απριλίου και σκοπό έχει να κρατήσει ενεργούς τους λογαριασμούς των κοινωνικών δικτύων, όταν οι χρήστες θα έχουν πεθάνει!

Το μόνο που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να συνδέσει το DeadSocial με τον λογαριασμό του στο Facebook, το Twitter και το Google +!

Στη συνέχεια μπορεί να προγραμματίσει posts και tweets που θα αποστέλλονται σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές μετά το θάνατό του!

Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξει έναν «διαχειριστή», ο οποίος θα επιβεβαιώσει τον θάνατό του!

http://www.tsantiri.gr







ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι ειδικοί παραδέχονται ότι η συμβίωση βλάπτει τα ζευγάρια – Ποια είναι όμως η θεμελιώδης αιτία;






Το φαινόμενο της συμβίωσης έχει αυξηθεί σε πολλές χώρες, και στις Η.Π.Α ειδικότερα εμφανίζει αριθμούς-ρεκόρ
.
Ως επιλογή τρόπου ζωής, η συμβίωση έχει αυξηθεί περισσότερο από 1.500 τοις εκατό τον τελευταίο μισό αιώνα.
Το 1960 περίπου μισό εκατομμύριο ανύπαντρα ζευγάρια ζούσαν μαζί. Πλέον, στις Η.Π.Α, τα ανύπαντρα ζευγάρια που συμβιώνουν έχουν ξεπεράσει τα 7,5 εκατομμύρια.

Οι ειδικοί αποδίδουν την αύξηση του φαινομένου της συμβίωσης στην σεξουαλική επανάσταση, στην ευρεία διαθεσιμότητα του ελέγχου των γεννήσεων και της οικονομικής κατάστασης των ζευγαριών – το μοίρασμα των οικονομικών βαρών φαίνεται να κάνει ελκυστική την συμβίωση.

Ορισμένοι άνθρωποι που βρίσκονται στην ηλικία μεταξύ 20 και 30 βλέπουν την συμβίωση και ως ένα μέσο προστασίας της υγείας τους από σεξουαλικά μεταδιδόμενες παθήσεις!!

Σε μία πανεθνική έρευνα των Η.Π.Α που διεξήχθη το 2001 από το Εθνικό Πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια βρέθηκε ότι περίπου οι μισοί από τους 20χρονούς που ερωτήθηκαν συμφώνησαν με την ακόλουθη δήλωση:

‘Θα παντρευόσουν κάποιον/κάποια μόνο εάν αυτός ή αυτή συμφωνούσε να συζήσει μαζί σου πρώτα, ώστε να δεις εάν μπορείτε να ζήσετε αρμονικά μαζι’’.

Επίσης, η πλειονότητα των συμμετεχόντων στην έρευνα πίστευαν ότι η συμβίωση πριν το γάμο ήταν ένας καλός τρόπος για να αποφευχθεί το διαζύγιο.

Οι κλινικοί ψυχολόγοι, όμως, υποδεικνύουν ότι η εμπειρία δείχνει άλλα πράγματα, σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο των New York Times.

Οι ερευνητές έχουν αποδείξει ότι υπάρχουν αρνητικά αποτελέσματα από τη συμβίωση για το ζευγάρι, τα οποία έχουν ονομαστεί και ως «το σύνδρομο της συμβίωσης».

Τα ζευγάρια που μετακομίζουν και ζούν μαζί πριν το γάμο τείνουν να είναι λιγότερο ικανοποιημένα από τους γάμους τους, και να είναι πιο πιθανόν να πάρουν διαζύγιο από τα ζευγάρια που δεν συμβιώνουν πριν τον γάμο, σύφωνα με το δημοσίευμα των Times.

Στο παρελθόν, το ρίσκο διαζυγίου βασιζόταν στις διαφορές στα θρησκευτικά πιστεύω, το εκπαιδευτικό επίπεδο και τις πολιτικές πεποιθήσεις. Οι πρόσφατες έρευνες υποδεικνύουν ότι ορισμένοι από τους κινδύνους εδράζουν στην ίδια την συμβίωση.

Μελέτες δείχνουν ότι τα περισσότερα ζευγάρια δεν σχεδιάζουν απαραίτητα να ζήσουν μαζί πριν το γάμο αλλά απλώς συμβαίνει. Αυτό σημαίνει ότι μία προσωπική σχέση ξεκινά χωρίς να υπάρχει δέσμευση για σοβαρή συνέχεια.

Οι άντρες και γυναίκες που συζούν έχουν διαφορετικά, ακόμη και ανείπωτα σχέδια. Οι ίδιες μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες βλέπουν την συμβίωση ως ένα βήμα προς τον γάμο. Όμως, αντίθετα, οι άντρες βλέπουν την συμβίωση ώς έναν τρόπο δοκιμασίας της σχέσης ή αναβολής της δέσμευσης. Καθόλου τυχαία, λοιπόν, αυτές οι διαφορετικές οπτικές οδηγούν συχνά σε αρνητικές συνέπειες ακόμη και όταν η σχέση οδηγηθεί τελικά σε γάμο.

Παρόλα αυτά, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τόσο οι άνδρες και οι γυναίκες συμφωνούν ότι τα πρότυπα επιλογής για τον άνθρωπο που θα συμβιώσουν είναι χαμηλότερα από αυτά για τον άνθρωπο που θα παντρευθούν. Πώς αυτές οι απόψεις μπορούν να οδηγήσουν σε έναν υγιή, γερό και επιτυχημένο γάμο;

Οι ερευνητές έχουν αποδείξει μέσω των εμπειρικών δεδομένων ότι η συμβίωση έχει μία ισχυρή αρνητική πλευρά.

Όμως δεν αναγνωρίζουν τον θεμελιώδη λόγο για τον οποίο η συμβίωση είναι ένα τόσο μεγάλο λάθος. Η αληθινή αιτία είναι ότι η συμβίωση παραβιάζει τον Νόμο του Θεού, κάτι που έχει πάντα αρνητικές συνέπειες.

Οι συγκεκριμένες μελέτες απλώς αποδεικνύουν ότι ο Νόμος του Θεού δεν πρέπει να αγνοείται, καθώς είναι το θεμέλιο της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης και ζωής.

pentapostagma.gr






ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 κόλπα για να μην σταματήσεις τη δίαιτα σου...






Μετά την απώλεια των πρώτων κιλών είναι πολύ βασικό να διατηρηθεί το κίνητρο σου μέχρι το τέλος της δίαιτας.
Σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν κάποια μικρά κόλπα. Πάρε μερικές ιδέες.


Κόλπο Νο1
Πέταξε τα παλιά σου ρούχα και αγόρασε στενότερα που σε κολακεύουν.

Κόλπο Νο2
Προσπάθησε να θυμάσαι το αρχικό κίνητρο που σε ώθησε να ξεκινήσεις τη δίαιτα.

Κόλπο Νο3
Βάλε ένα τελικό βάρος ως στόχο, ο οποίος όμως να είναι ρεαλιστικός και ο κατάλληλος για το σωματότυπό σου. Δεν είμαστε όλοι πλασμένοι να έχουμε το σώμα μοντέλων.

Κόλπο Νο4
Ζυγίσου τακτικά, αλλά όχι καθημερινά.

Κόλπο Νο5
Ασκήσου τακτικά. Έρευνα σε 32 χιλιάδες ανθρώπους έδειξε ότι είναι η Νο 1 στρατηγική για διατήρηση της απώλειας βάρους. Το 81% διατήρησε το βάρος που είχε χάσει. Με την άσκηση αυξάνεται ο μεταβολισμός και εκκρίνονται ενδορφίνες από τον εγκέφαλο οι οποίες σε ηρεμούν και δημιουργούν ένα αίσθημα ευφορίας.


Κόλπο Νο6
Κράτα ένα ημερολόγιο διατροφής, όπου θα σημειώνεις τι τρως και πώς αντέδρασες σε ειδικές περιστάσεις , όπως γενέθλια, διακοπές, προσκλήσεις. Κάνε το τουλάχιστον για τις πρώτες 90 ημέρες. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να προετοιμαστείς και να αντιμετωπίσεις την επόμενη πρόκληση.

Κόλπο Νο7
Αντάμειψε τον εαυτό σου κάθε φορά που βλέπεις το δείκτη της ζυγαριάς να πέφτει. Διασκέδασε, ψώνισε, πήγαινε διακοπές ή απόλαυσε ένα Σαββατοκύριακο σε spa.

Κόλπο Νο8
Βάλε μια παλιά σου φωτογραφία στο ψυγείο: όταν θα τη βλέπεις θα διαπιστώνεις ότι δε θέλεις να επανέλθεις ποτέ στον παλιό σου εαυτό.

http://kavatzomenoigr.blogspot.com






ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

O Πάσσαρης θέλει να γίνει μοναχός στο Άγιον Όρος!








Μοναχός στο Άγιον Όρος θέλει να γίνει ο διαβόητος κακοποιός Κώστας Πάσσαρης
, που από το 2001 κρατείται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Γκέρλας στη Ρουμανία, για φόνους, αποδράσεις και άλλα αδικήματα!

Τώρα μετάνιωσε για όλα αυτά και όπως ισχυρίστηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Jurnalul National» του Βουκουρεστίου ο ιερωμένος στον οποίο οφείλεται η θεαματική μεταστροφή του κακοποιού, ο «άγιος» των φυλακισμένων αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ιωάννης Ραπτόπουλος θέλει να μονάσει.

Ο 80χρονος αρχιμανδρίτης,

ιδρυτής της αδελφότητας «Οσία Ξένη – Διακονία Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων και Φυγόποινων», ήρθε σε επαφή με τον Πάσσαρη το περασμένο Πάσχα όταν, ενώ βρισκόταν στη Ρουμανία, έμαθε πως ο 34χρονος κακοποιός ζητούσε απεγνωσμένα να τον συναντήσει. Μετά την εξασφάλιση της απαραίτητης άδειας από το ρουμανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ο πατέρας Γερβάσιος συνάντησε τον Πάσσαρη παρουσία του διευθυντή των φυλακών, αλλά και ακόμη τεσσάρων πάνοπλων φρουρών που παρακολουθούσαν τη συνάντηση με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Έκτοτε, η επικοινωνία τους έγινε συχνότερη, ο «πνευματικός πατέρας» του Πάσσαρη άρχισε να τον επισκέπτεται και να τον προμηθεύει εκκλησιαστικά βιβλία (κάποια από τα οποία -όπως «τα ασκητιικά» του Αββά Δωροθέου- θεωρούνται εξαιρετικά «δύσκολα» και διαβάζονται από μοναχούς στο Αγιο Ορος), ενώ από τη μεριά του, ο κακοποιός υιοθέτησε ένα μοναστηριακό και ιδιαίτερα σκληρό τρόπο ζωής και άρχισε να νηστεύει κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, αδιαφορώντας μάλιστα για τους χλευασμούς από πολλούς συγκρατούμενούς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το καθημερινό «εκκλησιαστικό» πρόγραμμα του έγκλειστου κακοποιού ξεκινάει νωρίς το πρωί, αφού μόλις ξυπνάει διαβάζει τον Όρθρο της ημέρας. Λίγες ώρες αργότερα τελεί Παράκληση, το απόγευμα τον Εσπερινό, ενώ το βράδυ κλείνει με το Μικρό Απόδειπνο. Μάλιστα, στις 3:00 τα ξημερώματα, ο Πάσσαρης ξυπνάει και τελεί Μεσονυκτική Ακολουθία, ενώ αμέσως μετά εκτελεί Μοναχικό Κανόνα (εκκλησιαστική προσευχή μοναχικού τύπου). Συγκεκριμένα, παίρνει στα χέρια του ένα κομποσκοίνι και αρχίζει να προσεύχεται, ενώ ταυτόχρονα κάνει μετάνοιες! Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρχιμανδρίτη στη ρουμανική εφημερίδα, η φυλακή άλλαξε ριζικά τον Πάσσαρη, ο οποίος πλέον επικοινωνεί καλύτερα και είναι πιο ανοιχτός, έχοντας στραφεί προς τον Θεό.

thestival













ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λάμπα που διαρκεί 20 χρόνια


Η πρώτη λάμπα φωτισμού που
διαρκεί 20 ολόκληρα χρόνια, ίσως και παραπάνω, σύμφωνα με την κατασκευάστρια ολλανδική εταιρεία Philips, άρχισε να πωλείται στις ΗΠΑ από χθες, ημερομηνία εορτασμού της «Μέρας της Γης».

 Η λάμπα κοστίζει περίπου ....



45 ευρώ, είναι 83% πιο αποδοτική από τη συμβατικές και η εταιρεία έχει επιδοθεί σε αγώνα μείωσης της τιμής της.



Συγκεκριμένα, η λάμπα διαρκεί 30.000 ώρες με μέση χρήση τεσσάρων ωρών τη μέρα, πράγμα που «μεταφράζεται» σε ζωή τουλάχιστον δύο δεκαετιών.



Η λάμπα, των δέκα βατ, που αντιστοιχεί σε μία συμβατική λάμπα πυράκτωσης των 60 βατ, είναι τύπου διόδου εκπομπής φωτός (LED) και κοστίζει γύρω στα 60 δολάρια (45 ευρώ) η μία, αλλά πολλά καταστήματα θα την πωλούν με έκπτωση, που, κατά την εταιρεία, μπορεί να μειώσουν το κόστος έως τα 25 δολάρια.



Σύμφωνα με τη Philips, μία τέτοια λάμπα παρέχει μέση εξοικονόμηση 125 ευρώ στη διάρκεια της ζωής της, άρα αποσβένει με το παραπάνω το αυξημένο κόστος της.



Η λάμπα, που έχει φωτεινή ροή 940 «λούμεν» (lumen), είναι 83% πιο αποδοτική ενεργειακά από τη συμβατική λάμπα των 60 βατ, ενώ δεν περιέχει υδράργυρο.



Όπως ανακοίνωσε η ολλανδική εταιρία, αν μία χώρα όπως οι ΗΠΑ αντικαθιστούσαν όλες τις παραδοσιακές λάμπες τους των 60 βατ με τη νέα λάμπα LED, τότε θα πετύχαιναν εξοικονόμηση περίπου τεραταβατώρες ή 3,9 δισ. δολ. σε ένα χρόνο, ενώ θα αποφευγόταν η απελευθέρωση 20 εκατ. τόνων άνθρακα στο περιβάλλον.



Σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, βραβεύτηκε στον διαγωνισμό «Φωτεινό Αύριο» του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, που είχε ως στόχο να αναδειχθεί η καλύτερη εναλλακτική λύση, από άποψη εξοικονόμησης ενέργειας, σε σχέση με την παραδοσιακή λάμπα πυράκτωσης των 60 βατ.



Ο διαγωνισμός έθετε ως όρο τη δημιουργία μιας λάμπας που βγάζει «ζεστό» φως (όπως οι συμβατικές λάμπες πυράκτωσης) και ταυτόχρονα είναι πολύ πιο αποδοτική ενεργειακά.



Η Philips κέρδισε άνευ αντιπάλου τον διαγωνισμό και η λάμπα της υποβλήθηκε σε 18μηνα τεστ, προτού ανακηρυχθεί νικήτρια και επίσημα. Μία παρόμοια έκδοση της εν λόγω λάμπας, που είναι όμως πιο φθηνή και έχει μικρότερη διάρκεια, ήδη πωλείται από την Philips στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.



Οι λάμπες LED αντιμετωπίζουν ισχυρό ανταγωνισμό από τις λάμπες φθορισμού που έχουν σχεδόν ίδια ενεργειακή αποδοτικότητα και είναι πολύ πιο φθηνές.



Σε πολλές χώρες του κόσμου, βρίσκονται σε εξέλιξη επίσημες πρωτοβουλίες για απεξάρτηση από τις ενεργοβόρες λάμπες πυράκτωσης.



Η παραγωγή τέτοιων λαμπτήρων των 100 βατ έχει σταματήσει στην ευρωπαϊκή και την αμερικανική αγορά.



Η παραγωγή των παραδοσιακών λαμπτήρων των 60 βατ έχει σταματήσει στην Ευρώπη και σταδιακά σταματά και στις ΗΠΑ.

tanea






ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αστρολογία, την πιστεύουμε αλλά και την αρνούμαστε



Ανακάλυψε πως μπορεί να σε βοηθήσει το προσωπικό σου ωροσκόπιο


από τη Νάνσυ Πατμάνογλου

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποτέ αν έχετε κάνει την σωστή κίνηση στη σωστή στιγμή ή την σωστή επιλογή που ταιριάζει καλύτερα σε σας;

Θα ήταν σωστό να γίνει μια.....



 αλλαγή αυτή τη στιγμή στη ζωή σας και κάτω από ποιες συνθήκες;

Από το προσωπικό ωροσκόπιο σας, μπορείτε να πάρετε κάποιες πολύ καλές συμβουλές για τις ενέργειες των άστρων και τον τρόπο που σας επηρεάζουν σε μια δεδομένη χρονική στιγμή και τι είδους εμπόδια μπορεί να συναντήσετε στο δρόμο σας.



Η αστρολογία σας επιτρέπει να ανοίξετε τις πόρτες στον εσώτερο εαυτό σας και έτσι θα είστε σε θέση να κάνετε τις επιλογές που θα οδηγήσουν στην επιτυχία στη ζωή σας. Μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε την δύναμη σας και να επισημάνετε σε ποιον τομέα της ζωής σας, μπορείτε να κάνετε καλύτερη χρήση. Θα σας δώσει και την ένδειξη για το πού βρίσκεται η αδυναμία σας και θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τους φόβους σας. Ζώντας τη ζωή με το συναίσθημα του φόβου μέσα σας, αυτό θα σας δώσει πόνο και θα σας κρατά πίσω από να κάνετε αυτό που πραγματικά θέλετε να κάνετε. Εδώ είναι όπου η αστρολογία μπορεί να σας δώσει μεγάλη βοήθεια.



Η Αστρολογία μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκλειδώσετε τις ανεξερεύνητες δυνατότητες σας και τα ταλέντα σας που είναι σε λανθάνουσα κατάσταση και δεν έχετε καν επίγνωση του γεγονότος ότι υπάρχουν μέσα σας. Αν πρόκειται π.χ. για προαγωγή στην εργασία σας, θα ήταν καλό να ξέρετε πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να προσεγγίσετε το αφεντικό σας. Από την εξέταση του ωροσκόπιου σας θα είστε σε θέση να αποκαλύψετε το λόγο για το πρόβλημα σας. Θα μπορέσει να σας δώσει την κατεύθυνση, έτσι ώστε να είστε σε θέση να λύσετε τα προβλήματα που υπάρχουν και να επισημάνετε τον τομέα της ζωής σας που μπορείτε να κάνετε αλλαγές για να διορθώσετε το ζήτημα.



Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προετοιμάσετε τη ζωή σας ανάλογα με τις συνθήκες και να πάρετε το καλύτερο από κάθε κατάσταση που θα έρθετε αντιμέτωποι.



Αστρολογία και ψυχολογία



Το ωροσκόπιο σας μπορεί να παρέχει μια αποτελεσματική μορφή γνωστικής θεραπείας, ειδικά για τα άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Η περιγραφή του ζωδίου σας, θα σας δείξει όλες τις θετικές ιδιότητες σας, και φυσικά οι άνθρωποι συνήθως ταυτίζονται με τις περιγραφές των ιδιοτήτων του ζωδίου τους που τους αρέσει καλύτερα. Εσείς φυσικά αισθάνεστε δύναμη, άνεση και εξουσία όταν το ζώδιο σας μιλάει για κάποιο προτέρημα σας και έτσι, χρησιμοποιείτε καλύτερα αυτό το θετικό χαρακτηριστικό. Αν π.χ. το ζώδιο σας, σας λέει ότι είστε δημιουργικοί και το πιστεύετε, θα γίνετε δημιουργικοί. Θα αισθανθείτε ότι έχετε τόσο την άδεια όσο και την παρότρυνση να πάρετε ρίσκα για να δημιουργήσετε. Όταν το πιστεύετε, αυτό θα γίνει.



Όσον αφορά τις ερμηνείες των ζωδίων και της ερωτικής συμβατότητας, ένα άτομο που ακολουθεί τις οδηγίες του ωροσκόπιου του, προσδιορίζει τις ιδιότητες αυτές και τις αναπτύσσει μέσα του. Φυσικά, όσο περισσότερο θα αναπτύξει τον καλύτερο του εαυτό, τόσο περισσότερο αυτό θα του αρέσει. Και όσο περισσότερο σας αρέσουν αυτά τα ωραία χαρακτηριστικά, τόσο περισσότερο θα προσελκύετε ανθρώπους που τους αρέσουν αυτά τα καλά χαρακτηριστικά σε σας.





Αστρολογία – Την πιστεύουμε αλλά και την αρνούμαστε



Έρχεται μια στιγμή στη ζωή όλων μας που έχουμε την μια αποτυχία πίσω από την άλλη ή μια ξαφνική αλλαγή στην ζωή μας. Τότε έχουμε έλλειψη αυτοπεποίθησης και όταν περνάμε από μια ξαφνική αλλαγή που μπορεί να είναι επαναστατική στη ζωή μας, βρίσκουμε τον εαυτό σας να τάχει χαμένα. Λόγω αυτών των συνθηκών, κατηγορούμε πάντα τους άλλους και προσπαθούμε να βρούμε κάτι που να αποδεικνύει ότι είμαστε αθώοι (όχι ένοχοι).



Εδώ έρχεται η Αστρολογία και μας βοηθάει με τις ενέργειες των πλανητών. Όσον αφορά τις ερμηνείες των ζωδίων και της ερωτικής συμβατότητας, ένα άτομο που ακολουθεί τις οδηγίες του ωροσκόπιου του, προσδιορίζει τις ιδιότητες αυτές και τις αναπτύσσει μέσα του. Φυσικά, όσο περισσότερο θα αναπτύξει τον καλύτερο του εαυτό, τόσο περισσότερο αυτό θα του αρέσει. Και όσο περισσότερο σας αρέσουν αυτά τα ωραία χαρακτηριστικά, τόσο περισσότερο θα προσελκύετε ανθρώπους που τους αρέσουν αυτά τα καλά χαρακτηριστικά σε σας.



Η αστρολογία είναι μια επιστήμη που βασίζεται στην επίδραση των πλανητών πάνω στους ανθρώπους. Επειδή η αστρολογία είναι επιστήμη, και όπως κάθε κλάδος της επιστήμης, μπορεί να έχει σύγκρουση με ίδια την επιστήμη. Όπως πιστεύεται από πολλούς, ο Θεός είναι ο Δημιουργός. Δημιουργεί τα πάντα, από το σύμπαν, τους πλανήτες, ακόμα και τη ζωή σας. Έτσι πιστεύεται ότι ο Θεός είναι σαν ένας φύλακας για μας και μας προστατεύει από κάθε καταστροφή.



Και όλοι γνωρίζουμε ότι, ακόμα και αν οι γονείς μας, μας επιπλήξουν, είναι για το καλό μας. Τότε γιατί δεν πιστεύουμε ότι αν κάτι πάει στραβά στη ζωή μας, δεν αξίζει τον κόπο για την εμπειρία. Ο Θεός είναι ένας γονέας που ξέρει το καλύτερο για μας. Έτσι, όταν βάζει κάποια εμπόδια ή δυσκολίες στη ζωή μας γιατί να μην τις αποδεχτούμε και να μάθουμε από αυτές; Τι κι αν αυτός δημιουργεί αυτά τα προβλήματα μέσω κάποιας πλανητικής κίνησης; Γιατί να ανησυχείτε; Γιατί να εφεύρει μια επιστήμη για αυτό;



Πιστέψτε στον εαυτό σας, μάθετε από τις εμπειρίες σας και κάντε αυτό που πραγματικά αγαπάτε να κάνετε. Κάνετε την ζωή σας δικό σας παιχνίδι και πιστέψτε στον εαυτό σας. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν δυσκολίες στο παιχνίδι αυτό, αλλά όταν έχουμε αυτοπεποίθηση και πίστη στον Θεό και στον εαυτό μας τότε δεν υπάρχει πανικός και υστερίες, θα έχουμε την ευκαιρία να πετύχουμε. Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει να το κάνουμε και σίγουρα οι πλανήτες δεν μπορούν να μας εμποδίσουν με την βαρύτητα τους από ένα δισεκατομμύριο μίλια επειδή έχουμε πίστη στον εαυτό μας και είναι πολύ ισχυρότερη από ό, τι η δύναμη του πλανήτη.



Ο Θεός ξέρει τι είναι καλύτερο και ασφαλές για μας, καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, ακόμη και εμάς τους ίδιους. Έτσι, έβαλε μερικά εμπόδια, αν έχουμε κάνει λάθη. Έτσι, όταν κάποια δυσκολία έρχεται, με την σοφία Του, αναζητά λύσεις, διαφορετικά αλλάζει τις καταστάσεις. Και αυτό στην ουσία είναι για το καλό μας το οποίο συνήθως το βλέπουμε αργότερα και όχι την στιγμή που αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα. Κάντε μια αναδρομή στο παρελθόν σας; Κάποια πράγματα άλλαξαν μόνο για το καλό σας. Γιατί ο Θεός αγαπά τον άνθρωπο.



Η ζωή είναι γεμάτη εμπειρίες. Έτσι θα πρέπει να απολαμβάνουμε τα πάντα είτε είναι χαρά, είτε λύπη. Να απολαμβάνουμε τα πάντα έτσι όπως έρχονται στο ταξίδι της ζωής μας. Και όσον αφορά την αστρολογία, πάντα θα υπάρχουν αυτοί που την αποδέχονται και αυτοί που την αρνούνται. Ούτως ή άλλως ο κάθε άνθρωπος είναι μια ξεχωριστή οντότητα και έχει δικό του τρόπο σκέψης και αντίληψης. Γιαυτούς τώρα που την πιστεύουν….βοηθήστε τον εαυτό σας για να σας βοηθήσει κι αυτή!!!

www.e-zwdia.gr






ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ the-sekouratoi.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...